1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-05-2014 01:44

Σωτήρης Δρίκος: «Δύσκολο το μοντάζ σε λίγο χρόνο» (video)

Μετά το φιλικό με την Λετονία και την νίκη με 3-1 ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Δρίκος μίλησε στην κάμερα του volleynews.gr για την προετοιμασία της Εθνικής ενόψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Λιγκ, ενώ αναφέρθηκε και στην χρησιμοποίηση του Αρμενάκη ως κεντρικό και δίδυμο στους ακραίους τον Πρωτοψάλτη και τον Κοκκινάκη.

«Σε κάποια πράγματα ήμασταν καλύτεροι από αυτό που περίμενα, όπως η διαχείριση της φάσης του σάιντ άουτ. Στην λίγη προπόνηση που έχουμε κάνει, το έχουμε δουλέψει λίγο και είχαμε καλά αποτελέσματα σε αυτό το κομμάτι. Το ζήτημα είναι να διατηρηθεί και να αποκτήσουμε καλύτερους αυτοματισμούς. Σε κάποια άλλα πράγματα που έχουμε κάνει στην προπόνηση όπως την κάλυψη της επίθεσης και στις επιλογές των περιφερειακών όταν υπάρχουν δύσκολες φάσεις, περίμενα κάτι λίγο παραπάνω. Βέβαια σε ένα φιλικό παιχνίδι όπως το σημερινό είναι προτιμότερο μία νίκη γιατί δημιουργεί μία αυτοπεποίθεση, που είναι σημαντική για το βόλεϊ. Μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με μικρές σκέψεις για το τι θα κάνουμε, πως θα διορθώσουμε κάποια πράγματα στα οποία προσπαθούμε να επενδύσουμε τακτικά».

Για την χρησιμοποίηση του Αρμενάκη ως κεντρικό, και το δίδυμο Πρωτοψάλτη και Κοκκινάκη στους ακραίους: «Η κίνηση του Αρμενάκη έχει να κάνει περισσότερο στο να δυναμώσουμε τις θέσεις των κεντρικών και την τεχνική του σερβίς. Προφανώς είναι δύσκολο, γιατί δεν γίνεται μέσα σε 15 μέρες να κάνει αυτή την προσπάθεια και να αλλάξει κάποιες θέσεις και κινήσεις. Θα κάνουμε την προσπάθεια, ούτως η άλλως υπάρχουν παιδιά έμπειροι κεντρικοί στην ομάδα, αθλητές που κάνανε πολύ καλό πρωτάθλημα φέτος και ανα πάσα στιγμή μπορούμε να καλύψουμε αυτές τις θέσεις. Τώρα για το δίδυμο των ακραίων έχει να κάνει κυρίως με την ποιότητα της υποδοχής και των περιορισμό των λαθών. Για κάθε συν που έχεις σε μία ομάδα και έχεις την επιλογή παίχτη, προφανώς ακολουθώ και κάποια πλην, όπως αδυναμία στο μπλοκ. Όμως αυτά είναι πράγματα που θα τα δούμε στην πορεία, ούτως η άλλως όλα τα παιδιά είναι στην ομάδα. Κάνουμε μία προετοιμασία με 15 αθλητές και όλοι υπολογίζονται και πολλές φορές τα πράγματα οδηγούν είτε από την απόδοση των παιδιών παρά από την οποιαδήποτε αρχική σκέψη υπάρχει στο μυαλό των προπονητών. Νομίζω ότι όποιος αθλητής πιστεύει στον εαυτό του και θέλει να παίξει δεν υπάρχει κανένας σε αυτόν τον κόσμο που θα το εμποδίσει. Είτε προπονητής, είτε ατυχίες ούτε τίποτα. Όποιος θέλει θα βρεθεί η κατάλληλη στιγμή ώστε να μπεί στο γήπεδο και να αποδείξει αυτό που μπορεί να κάνει».

Για τον κυριότερο αντίπαλο στα προκριματικά: «Να είμαστε ειλικρινής. Το ράνκινγκ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που βασίζεται σε μία διαχρονική σειρά αποτελεσμάτων μας έχει πίσω από δύο ομάδες. Από την Σλοβακία που ήδη παίζει στο World League και την Εσθονία. Επομένως θα έλεγα πως ποιοί θεωρούν αυτοί δύσκολο αντίπαλο παρά ποιόν βλέπουμε εμείς. Ο στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να εμφανιστούμε κυρίως ως μια καλά οργανωμένη ομάδα. Στον βαθμό που μπορούμε και προλαβαίνουμε και νομίζω μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε και τις δυνατότητες, τα παιδιά τις έχουν και από κει και πέρα να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε σε αυτό το τουρνούα. Προφανώς για την Εθνική στόχος είναι πάντα η νίκη, η διάκριση και η πρόκριση, αλλά πρέπει τα πράγματα να τα έχουμε μετρημένα καλά προτού να είμαστε σουρεαλιστικά αισιόδοξοι».

Για το δεύτερο φιλικό: Αύριο είναι μία άλλη μέρα βέβαια, θα τροποποιήσουμε κάπως το σχήμα μας, ούτως η άλλως αυτά τα 3 φιλικά είναι μια σειρά αγώνων και θέλουμε να μοιράσουμε τον χρόνο προπόνησης των παιδιών σε αυτά τα παιχνίδια. Είναι δύσκολο να μοντάρουμε μία ομάδα, ο Τζούριτς ήρθε σήμερα, ταλαιπωρημένος από ένα σκληρό πρωτάθλημα όπως το Τουρκικό. Έχει μπει σε πρόγραμμα ενδυνάμωσης, ξεκούρασης και αποκατάστασης ώστε να γυρίσει δυνατός και γερός κοντά στην ομάδα. Πιστεύω θα είναι αποτελεσματικό που με την συμβολή του που είναι σημαντική να δούμε μία ομάδα που θα μπορέσει να διεκδικήσει αυτό που της αξίζει».

 

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ