1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
03-10-2013 22:12

Και τώρα... Μαυροβούνιο για την Εθνική γυναικών

Η νίκη με τη Λετονία μπορεί να πρόσφερε τους πρώτους βαθμούς στην προσπάθεια της Εθνικής στον προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Ισραήλ, όμως, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, δεν μπορεί να σταθεί για πολύ σε αυτό το αποτέλεσμα, όπως ακριβώς συνέβη και με την ήττα από την Ουγγαρία στην πρεμιέρα.

Το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι έρχεται χωρίς διακοπή για την Εθνική που καλείται την Παρασκευή (4/10, 20:00) να ξεπεράσει και το εμπόδιο του Μαυροβουνίου.

Το Μαυροβούνιο που βρίσκεται στην 80ή θέση (μαζί με άλλες 12 χώρες) της Παγκόσμιας Κατάταξης της FIVB. Πρόκειται για μια χώρα που μπήκε στο «χάρτη» του ευρωπαϊκού και κατ’ επέκταση του παγκοσμίου βόλεϊ για πρώτη φορά το 2008, μετά την ανεξαρτητοποίησή της.

Μέχρι σήμερα δίνει «μάχες» στα προκριματικά ευρωπαϊκών ή παγκόσμιων πρωταθλημάτων χωρίς να έχει συμμετοχή σε τελικά διοργάνωσης. Προπονητής ανέλαβε πριν από λίγους μήνες ο Βλάντιμιρ Ράσκοβιτς.

Όσο για την άποψη των Ελληνίδων, σίγουρα δεν υποτιμούν, αλλά ούτε και σκοπεύουν να φοβηθούν την αντίπαλο.

Η Εύα Χαντάβα δεν έκρυψε τη χαρά της για την πρώτη νίκη, αλλά και την αισιοδοξία της για τη συνέχεια: «Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα βάλουμε τα δυνατά μας για να κερδίσουμε. Όπως και κόντρα στη Λετονία, η αρχή έκρινε πολλά, άρα θα πρέπει να παίξουμε εξ’ αρχής δυνατά και σοβαρά για να καταφέρουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Με τη Λετονία βγάλαμε ορισμένα πολύ σωστά στοιχεία στο παιχνίδι μας, δηλαδή σταθερά σερβίς και καλά τελειώματα στην επίθεση. Εάν τα επαναλάβουμε, τότε έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε και το Μαυροβούνιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι δύο ομάδες έχουν την ίδια δυναμική. Κρίνω, όμως, τη δική μας ομάδα, η οποία παρουσιάζει βελτίωση, αλλά έχει ακόμα πολλά περιθώρια».

Από την πλευρά της η Μαρία Λαμπρινίδου στάθηκε στην καλή ψυχολογία της ομάδας: «Το γεγονός ότι προηγηθήκαμε κόντρα στη Λετονία μας πρόσφερε και την ψυχολογία για να κάνουμε την πρώτη μας νίκη στη διοργάνωση. Κάτι αντίστοιχο, δυστυχώς, δεν συνέβη στο ματς με την Ουγγαρία, όπου γνωρίσαμε την ήττα. Σήμερα, ξεκινήσαμε μουδιασμένα και παρά το γεγονός ότι ήμασταν ποιοτικά καλύτερες από τις Λετονές δεν μπορούσαμε να ξεκολλήσουμε στο πρώτο σετ.

Εμείς είχαμε τις λύσεις επιθετικά, αλλά η αντίπαλος έπαιζε καλή άμυνα, ήταν μαχητική και μας κούρασε, κάτι που μας οδήγησε στα λάθη και στην απώλεια της συγκέντρωσης. Κόντρα στο Μαυροβούνιο θα πρέπει να λείψουν αυτά τα διαστήματα στο παιχνίδι μας και γενικώς θα πρέπει να παρουσιάσουμε ακόμα καλύτερη εικόνα».

Πηγή: ΕΟΠΕ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ