1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1201
25-05-2014 18:06

Δημήτρης Μαρδίτσας:«Διαιτητές σαν αυτούς πηγαίνουν το άθλημα 400 χρόνια πίσω»

Επίθεση στους διαιτητές του τελικού μεταξύ Φοίβου Μελισσίων και Ηρακλή Κηφισιάς εξαπέλυσε ο προπονητής του Ηρακλή, Δημήτρης Μαρδίτσας. Ο τεχνικός χαρακτήρισε απαράδεκτο τον τρόπο που αντιμετώπισαν έναν καβγά στο τέλος του αγώνα. 

Πώς είδες το παιχνίδι;

«Ο Φοίβος ήταν πολύ καλύτερη ομάδα κι εμείς δεν αντέξαμε στην πίεση των παικτριών του. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο σετ με πάθος, φωνή και πολύ καλό σέρβις και ξεφύγαμε με 9 πόντους, δεν τα καταφέραμε όμως. Τα παιδιά του Φοίβου ήταν πιο συγκεντρωμένα σε αυτό που ήρθαμε να κάνουμε, δηλαδή στο να πάρουμε το Κύπελλο. Δεν υπήρχε κάτι το εντυπωσιακό, απλά ήταν πιο ήρεμα, με πιο καθαρή σκέψη, κάτι που δεν είχαμε εμείς αν εξαιρέσουμε δύο-τρεις αθλήτριες, και αυτό νομίζω ότι έκανε τη διαφορά».

Οι στόχοι για τη νέα σεζόν ποιοι είναι;

«Δεν ξέρω ακόμη, εμένα είναι η πρώτη μου χρονιά. Ο Ηρακλής Κηφισιάς μου έδωσε μία ευκαιρία κι ευχαριστώ πολύ τον κύριο Πολύζο και την κυρία Μαρτσουκάκη που με πίστεψαν. Μου έκαναν πρόταση να έρθω και δέχτηκα χωρίς να το σκεφτώ. Μου έδωσαν μία ομάδα ανταγωνιστική και πιστεύω ότι για πρώτη φορά δεν τα πήγα άσχημα».

Ξεχωρίζεις κορίτσια που μπορούν να κάνουν καριέρα;

«Πιστεύω ότι η αρχηγός μας η Υακίνθη Φωτοπούλου έχει μέλλον σαν λίμπερο, αρκεί να το θέλει το παιδί και να κάνει προπονήσεις. Η Περγαντή είναι μικρό παιδί που παίζει βόλεϊ πέντε μήνες και στάθηκε καλά σε πολλά παιχνίδια, η Ξάνθη επίσης γεννημένη το 2001. Πίεσα πολύ τα παιδιά και πήρα παραπάνω από αυτό που μπορούσαν να δώσουν. Πιστεύω ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά στο βόλεϊ. Κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι διαιτητές σήμερα».

Τι έγινε με τους διαιτητές;

«Σε έναν καβγά που είχαν δύο παιδάκια προσπαθούν να κρατήσουν τα δελτία τους, κάτι που πηγαίνει το άθλημα 400 χρόνια πίσω. Είναι που είναι το τελευταίο άθλημα αυτή τη στιγμή, κάτι τέτοιοι άνθρωποι το κάνουν δυστυχώς να πηγαίνει ακόμη πιο πίσω. Είναι κρίμα γιατί έτσι είναι ο αθλητισμός, δύο παιδιά μπορεί να λογοφέρουν, τα νεύρα σου στο βόλεϊ δεν μπορείς να τα βγάλεις, δεν είναι ούτε ποδόσφαιρο, ούτε μπάσκετ. Στο βόλεϊ πρέπει να εκτονωθείς αλλιώς. Μπορεί να πεις μία κουβέντα παραπάνω, ας σου δείξει μία κόκκινη ο διαιτητής, να σε τιμωρήσει, αλλά όχι αυτό το πράγμα. Νόμιζαν ότι ήρθαν να σφυρίξουν παιχνίδι Α1, ενώ έπαιζαν παιδάκια εκτός συναγωνισμού».

Τι μήνυμα θα ήθελες να δώσεις στις παίκτριες σου;

«Δεν θα πω απλά ότι τις ευχαριστώ. Θα τους πω ότι η κόρη μου θέλω να γίνει σαν κι αυτές». 

Φιορέλα Μάλο

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ