1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
06-07-2013 11:51

«Το βόλεϊ της Κύπρου θα μετρήσει τις δυνάμεις του»

Με την ετικέτα της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2013 Μικρών Κρατών για έβδομη φορά στην ιστορία των διοργανώσεων των μικρών κρατών - τον τρίτο διαδοχικό της στις ισάριθμες τελευταίες διοργανώσεις (2009, 2011, 2013) - η Εθνική ομάδα βόλλεϋ γυναικών της Κύπρου καταγράφει κι άλλη μία πρωτιά που μπαίνει στα βιβλία της ιστορίας της κυπριακής πετοσφαίρισης.

Με την πρώτη θέση που κατέκτησε στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μικρών Κρατών, την περασμένη Κυριακή στη Μάλτα, η Εθνική ομάδα γυναικών προκρίθηκε ταυτόχρονα και στον 3ο γύρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2014, που θα διεξαχθεί του χρόνου στην Ιταλία . 

Η Ευρώπη δικαιούται εννέα θέσεις (σε σύνολο 24 ομάδων) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014. Εξ αυτών, μία θέση καταλαμβάνει η διοργανώτρια Ιταλία και άλλες δύο καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2013. Οι υπόλοιπες έξι θέσεις θα προκύψουν από τους ομίλους του 3ου Προκριματικού Γύρου (3-5 Ιανουαρίου 2014). Η Εθνική ομάδα γυναικών της Κύπρου όπως και των ανδρών βρίσκεται πλέον στις 22 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και για πρώτη φορά στην ιστορία της θα παίξει σε μεγαλύτερη διοργάνωση.

Δηλώσεις Ομοσπονδιακού Μανώλη Ρουμελιώτη:
"Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την συνολική απόδοση της ομάδος και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα. Δικαιώτατα κατακτήσαμε το τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης μικρών κρατών και την πρόκριση στον επόμενο γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Μια μεγάλη επιτυχία που φέρνει το γυναικείο βόλεϊ της Κύπρου να μετρήσει δυνάμεις σε ψηλότερο επίπεδο κάτι που δεν συνέβηκε ποτέ μέχρι τώρα. Πριν τρία χρονιά είχαμε ένα στόχο να γίνει ανανέωση στην εθνική ομάδα γυναικών. Όχι μόνο το καταφέραμε αφού σήμερα οι περισσότερες αθλήτριες της ομάδας αυτής είναι στην ηλικιακή κατηγορία των κορασίδων αλλά ταυτόχρονα πετύχαμε όλους τους επιμέρους στόχους με προκρίσεις και Χρύσα Μετάλλια! Είμαι πολύ περήφανος για όλα τα κορίτσια που είναι εδώ αλλά και για τα υπόλοιπα που αποτελούν όλα μαζί το κορμό όλων των εθνικών μας ομάδων. Στη Μάλτα επιβραβεύτηκε η δουλειά όλων εκείνων που ασχολούνται με το αναπτυξιακό πρόγραμμα στη Κύπρο τόσο από πλευράς Ομοσπονδίας αλλά και σε σωματειακό επίπεδο και θέλω να τους ευχαριστήσω δημοσίως. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου και ένα ακόμα μεγαλύτερο μπράβο στις αθλήτριες μου που αποτελούν το παρόν και το μέλλον του κυπριακού Βόλλευ!"

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ