1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
05-04-2016 11:47

Το «πράσινο τρένο» δεν σταματάει πουθενά

Το τρένο που λέγεται Ομόνοια δεν έκανε σταθμό ούτε στην Πάφο. Οι πρωταθλητές πέτυχαν σε ένα πολύ δύσκολο αγώνα ενόψει της  18ης αγωνιστικής τη νίκη με 1-3 επί του Παφιακού ο οποίος κέρδισε το πρώτο σετ και γενικά ήταν ισάξιος αντίπαλος των «πρασίνων». Η Ομόνοια αναμένει πλέον τη φιέστα τίτλου και ο Παφιακός τις δυο τελευταίες αγωνιστικές για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση.

Στον όμιλο της διαβάθμισης, η Νέα Σαλαμίνα πέτυχε την τέταρτη σερί νίκη στην τελική φάση επί του ΑΠΟΕΛ αυτή τη φορά στη Λευκωσία με 0-3 (εκπληκτικό το τρίτο σετ). Εξάλλου, ο Καποδίστριας Εθνικός Λατσιών κέρδισε στη Δερύνεια τον πρώτο του φετινό βαθμό παρά την ήττα του  με 3-2 από την Αναγέννηση Δ. σε ένα αγώνα με ανατροπές.

Η 18η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Τρίτη με τον αγώνα PokkaΑΕ Καραβά – Ανόρθωσις για τον όμιλο του τίτλου στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού».


΄Ομιλος τίτλου

Αφροδίτη: Παφιακός – Ομόνοια 1-3 (25-21, 17-25, 19-25, 21-25)
Η Ομόνοια αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να χάσει στην Πάφο. Οι πρωταθλητές πέτυχαν την 18η σερί νίκη της κερδίζοντας 1-3 τον Παφιακό, ο οποίος πήρε το πρώτο σετ. Οι «πράσινοι» στους επόμενους δυο αγώνες που παίζουν στην έδρα τους θα επιδιώξουν τις νίκες για τον κόσμο τους που αναμένει τη φιέστα για τον τίτλο. Όσον αφορά στον Παφιακό, κέρδισε το πρώτο σετ όμως δεν άντεξε και πλέον θα διεκδικήσει τη δεύτερη θέση στις δυο τελευταίες αγωνιστικές.

Οι «μπλε» είχαν στη σύνθεσή τους τον διεθνή κεντρικό Κωνσταντίνο Ευσταθίου, αφού εξέτισε την τιμωρία των δυο αγωνιστικών μετά την αποβολή του στην πρεμιέρα της τελικής φάσης κόντρα στην PokkaΑΕ Καραβά.

Πραγματικό ντέρμπι έγινε στην κλειστή αίθουσα Αφροδίτη στο πρώτο σετ. Ο Παφιακός κατάφερε να είναι συγκεντρωμένος στα κρίσιμα σημεία και να πάρει το σετ με 25-21. Οι Παφίτες  πήραν ψυχολογική ώθηση με το 1-0, απέναντι στους  πρωταθλητές που αγωνίστηκαν με αλλαγές στο σχηματισμό τους.


Η Ομόνοια στην κυριολεξία επέστρεψε στο δεύτερο σετ. Παίζοντας το γνωστό βόλεϊ που μας συνήθισε φέτος με βάση το ισχυρό μπλοκ κέρδισε το σετ με 17-25 και έφερε τον αγώνα στα ίσα. Ο Παφιακός εμφανίστηκε μέτριος στο  δεύτερο σετ.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο τρίτο σετ. Παίζοντας με άνεση μετά την ισοφάριση έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και κέρδισαν με 19-25 ανατρέποντας το σκορ. Από την άλλη, ο Παφιακός όταν έχασε την επαφή του με το σκορ δεν πίστεψε ότι μπορούσε για κάτι καλό και μοιραία βρέθηκε πίσω στα σετ.

Το τέταρτο σετ θύμισε ιδιαίτερα το πρώτο, αλλά με αντίθετους πρωταγωνιστές. Η Ομόνοια ήταν αυτή που είχε τις λύσεις στα κρίσιμα σημεία και κέρδισε το σετ με 21-25 εξασφαλίζοντας τη νίκη με 1-3.

Παφιακός(Σπ. Πρωτοψάλτης):
Μπουρκόφσκι,Οικονομίδης,Ιβάνκοβιτς, Β. Ανδρέου, Ευσταθίου, Μπατίστα

Ομόνοια(Σ. Σάββα):Σ. Πετρακκίδης, Άλβες, Αποστόλου, Αλεξίου, Ρεϊνάλντο, Τούλιο.



Όμιλος διαβάθμισης

Λευκόθεο: ΑΠΟΕΛ – Νέα Σαλαμίνα 0-3(14-25, 18-25, 25-27)
Η Νέα Σαλαμίνα πέτυχε το τέσσερα στα τέσσερα στην τελική φάση. Έχοντας περισσότερες λύσεις πέρασε από το Λευκόθεο κερδίζοντας με 0-3 το ΑΠΟΕΛ. Τρεις εβδομάδες πριν τον τελικό του Κυπέλλου οι «ερυθρόλευκοι» χρησιμοποιούν αυτούς τους αγώνες για καλύτερη προετοιμασία. Το ΑΠΟΕΛ έχασε για τρίτη φορά στην τελική φάση, αφού δεν είχε τις εναλλακτικές επιλογές των νικητών.

Οι «ερυθρόλευκοι» πιστοποίησαν την πληρότητά τους στο πρώτο σετ και κέρδισαν εύκολα με 14-25 κάνοντας το 0-1.

Στο δεύτερο σετ οι «γαλαζοκίτρινοι» επιχείρησαν να κοντράρουν τους «ερυθρόλευκους», αλλά η έλλειψη λύσεων άφησε την προσπάθεια των γηπεδούχων ημιτελή. Η Νέα Σαλαμίνα είχε και πάλι τα ηνία του σετ και κέρδισε με 18-25 κάνοντας το 0-2.

Το τρίτο σετ θύμισε αγώνες των δυο ομάδων από το παρελθόν. Το ΑΠΟΕΛ επέστρεψε για τα καλά και διεκδίκησε επί ίσοις όροις το σετ για να μειώσει και να μπει στον αγώνα. Η έλλειψη όμως λύσεων (σ.σ. στον πάγκο υπήρχε λειψανδρία) στέρησε από τους γηπεδούχους σε ένα σετ που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στην κούραση να το κερδίσουν. Η Νέα Σαλαμίνα παρά την πίεση που δέχθηκε κατόρθωσε να πάρει τους καθοριστικούς πόντους και να κερδίσει με 25-27 εξασφαλίζοντας και τη νίκη με 0-3.

ΑΠΟΕΛ(Μ. Παμπακάς): Χάσικος, Χαλλουμής, Πέτρου, Αβερκίου, Γεωργίου, Φαρχάν. Λίμπερο: Παντελή. Αλλαγές
Κυπριανού, Χ’’Παύλου

Νέα Σαλαμίνα(Λ. Ρέϊνολτς): Καλαφάτης, Ζηκάκης, Ιαντόλο, Χαντ, Σοφοκλέους, Μπαγιάν. Λίμπερο: Ανδρ. Σαββίδης, Βαρνάβα. Αλλαγές: Αυγ. Σαββίδης, Χρυσοστόμου, Προδρόμου.


Γηπ. Δερύνειας: Αναγέννηση Δ. – Καποδίστριας Εθνικός Λατσιιών 3-2  (25-18, 22-25,23-25,25-15, 15-10)

Ο Καποδίστριας Εθνικός Λατσιών μπορεί να έχασε στη Δερύνεια από την Αναγέννηση με 3-2, αλλά η 4η Απριλίου 2016 θα γραφτεί στην ιστορία του αφού με τα δυο σετ που πήρε κέρδισε τον πρώτο του βαθμό στην Α Κατηγορία. Ο αγώνας ήταν ισοδύναμος με ανατροπές και η Αναγέννηση εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία της και την έδρα παίρνοντας το δίποντο που την ανεβάζει στην έκτη θέση.
 Στον αγώνα ξεχώρισε η συμμετοχή των χρυσών εφήβων στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης Νικόλα Ελευθερίου (Αναγέννηση Δ.) και Στέφανου Χαριδήμου (Καποδίστριας Εθνικός Λατσιών).

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο σετ και κέρδισαν με 25-18. Η Αναγέννηση εκμεταλλεύτηκε την καλή της κατάσταση και τα λάθη της ομάδας των Λατσιών σε στιγμές του σετ που θα μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί.

Απόλυτα ισοδύναμο ήταν το δεύτερο σετ. Η ομάδα του Εθνικού ανέβασε καταφανώς την απόδοσή της με επίκεντρο την σούπερ ψυχολογία του διεθνή διαγώνιου Στέφανου Χαριδήμου που τέλειωνε τις φάσεις ιδανικά. Η Αναγέννηση υπέπεσε σε λάθη στα τελικά στάδια  που τις στοίχισαν. Οι Λαστσιώτες  κέρδισαν το σετ με 22-25 και έφεραν το παιχνίδι σε νέα βάση μετά το 1-1.

Η ομάδα του Εθνικού ποντάροντας στην πολύ καλή ψυχολογία από την ισοφάριση τα έδωσε όλα στο τρίτο σετ και τα κατάφερε. Κέρδισε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό σετ με 23-25 και προηγήθηκαν με 1-2 βάζοντας πίεση στους γηπεδούχους.

Στο τέταρτο σετ όμως η Αναγέννηση θύμισε τον καλό της εαυτό με συνέπεια να ελέγξει από την αρχή μέχρι το τέλος το παιχνίδι και να κερδίσει εύκολα με 25-15. Η ομάδα του Καποδίστρια Εθνκού παρουσιάστηκε κουρασμένη.

Στο καθοριστικό τάι – μπρέικ η Αναγέννηση βρήκε  τις λύσεις που έψαχνε και πήρε το σετ με 15-10 απέναντι στην ομάδα των Λατσιών που έμεινε από δυνάμεις.

Αναγέννηση Δ.(Αντ. Κωνσταντίνου): Ττόφιας, Ανδρ. Χρυσοστόμου, Ελευθερίου, Καραγιάννης, Αρμενάκης, Χρ. Χρυσοστόμου.

Καποδίστριας Εθνικός Λατσιιών:X’’Αθανασίου, Νικηφόρου, Βραχίμης, Χαριδήμου, Προύσαλλης, Κουλέντης. ΑλλαγέςΠαρματζιάς, Μάτσας, Ράφτης. Γερασίμου.



Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ