1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
04-04-2016 10:44

Πρώτοι μάγκες και στη Λευκωσία

Το χρυσό μετάλλιο στους 5ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης Εφήβων U20 που φιλοξενήθηκαν στη Λευκωσία κατέκτησε η Εθνική Κύπρου. Στον τελικό της Κυριακής νίκησε την αντίστοιχη του Λουξεμβούργου με 3-1 σετ μετά από ανατροπή. Γενικά, όμως τα παιδιά του Ντίμιταρ Λέτσιεφ απέδειξαν ότι ήταν η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά.
Τα κενά διαστήματα που παρουσίασε η Εθνική Κύπρου ενώ είχε τον έλεγχο του αγώνα στοίχισαν το πρώτο σετ. Προηγήθηκαν 11-16, αλλά τα λάθη στην επίθεση και η κακή υποδοχή έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Λουξεμβούργιων που κατάφεραν να κερδίσουν με 26 -24 και να πάρουν το πρώτο σετ.


Αποφασισμένοι μπήκαν οι Κύπριοι στο δεύτερο σετ. Έχοντας τα «βαριά όπλα» Χαριδήμου και Ελευθερίου να παίρνουν μπρος κυριάρχησαν από την αρχή, κτίζοντας διαφορές (07 -12, 11-18). Ούτε μια ολιγόλεπτη διακοπή … λόγω καπνίσματος θεατή πτόησε τους διεθνείς που κατάφεραν να κλείσουν το σετ κερδίζοντας 17-25 και να ισοφαρίσουν σε 1-1.

Στο τρίτο σετ δεν υπήρχε γυρισμός. Η ομάδα της Κύπρου συνέχισε όπως τέλειωσε το δεύτερο σετ, αφού έλεγξε πλήρως το ρυθμό στα κρίσιμα σημεία. Οι Λουξεμβούργιοι όταν η Κύπρος πήρε διαφορά στο σκορ (11 -18) πίεσαν για την ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφεραν. Η Εθνική Κύπρου κέρδισε με 18-25 και ανέτρεψε το σκορ.

Η ψυχολογία ήταν στα ύψη κάτι που φάνηκε στο τέταρτο σετ. Παίζοντας συγκεντρωμένα είχαν όλα όσα έπρεπε για την κατάκτηση ενός σετ που θα οδηγούσε στο χρυσό και το πέτυχαν. Οι Λουξεμβούργιοι δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν τον ρυθμό του αγώνα και μοιραία η Εθνική Κύπρου κέρδισε με 15-25 και τον αγώνα με 3-1 σετ.

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ(Ρ. Κρίβοβ): Γκλέσσενερ, Οςς, ‘Eρμπελντινγκ, Σιένκ, Σ.Βέμπερ. Λίμπερο: Μπρίσμποις . Αλλαγές: Χόφμαν, Μπόουμερτ, Ντ. Γούλφ
ΚΥΠΡΟΣ(Ντ. Λέτσιεφ):Αθανασόυ, Ελευθερίου,Χαριδήμου, Στρουγκάρεβιτς, Ζορπής, Λιιοτατής. Λίμπερο: Ευδόρου, Χριστίδης. Αλλαγές: Αναστασιάδης, Σωκράτους, Αδάμου,

Διαιτητές: Γκραντ Μακιντάιρ (Σκωτία) – Τσζόκα Κόναλσι (Αλβανία)

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ