1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
20-01-2016 14:39

Κρίσιμοι αγώνες στην Κύπρο

Κρίσιμη θεωρείται η 10η στροφή του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας που είναι ορισμένη για την Παρασκευή στις 20:00. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε δυο γήπεδα όπου προμηνύονται ωραίοι αγώνες . Στο «Τάσσος  Παπαδόπουλος Ελευθερία» η Ομόνοια υποδέχεται τη διψασμένη για βαθμούς Ανόρθωση, ενώ στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» η Νέα Σαλαμίνα υποδέχεται το ΑΠΟΕΛ σε ένα αγώνα που ενδιαφέρει άμεσα τις ομάδες που διεκδικούν την τετράδα.
 Στα άλλα δυο παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής η Αναγέννηση Δερύνειας υποδέχεται στο γήπεδό της την PokkaΑΕ Καραβά σε έναν αγώνα που μπορεί να προσφέρει συγκινήσεις, ενώ στην Πάφο ο Παφιακός είναι φαβορί απέναντι στον Καποδίστριας Εθνικό Λατσιών. Αναλυτκά:

Ομόνοια – Ανόρθωσις («Τάσσος Παπαδόπουλος –Ελευθερία»)

Οι δυο ομάδες θα προσπαθήσουν για τη νίκη η καθεμιά για τους δικούς της λόγους. Η Ομόνοια η οποία μετά την ένατη αγωνιστική αποσπάστηκε στη βαθμολογία επτά βαθμούς από τη δεύτερη θέση που ισοβαθμούν Παφιακός και PokkaΑΕ Καραβά θα επιχειρήσει να πάρει το τρίποντο για να συνεχίσει την αήττητή της πορεία. Από την άλλη η Ανόρθωση η οποία παρά τη μέτριά της πορεία βρίσκεται στο κόλπο της τετράδας θα επιδιώξει το τρίποντο σε μια πολύ δύσκολη έδρα.

Ο προπονητής της Ομόνοιας Σάββας Σάββα είναι στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού και θα παρατάξει την ομάδα του πλήρη. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ο κ. Σάββα παρουσιάστηκε συγκρατημένος λέγοντας ότι παρά το γεγονός ότι η Ομόνοια είναι πρωτοπόρος, αλλά και γηπεδούχος, εντούτοις η Ανόρθωσις είναι μια ομάδα που δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Παρά το γεγονός ότι η Ομόνοια αποσπάστηκε στη βαθμολογία, ο κ. Σάββα παρατήρησε ότι το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα και τίποτα δεν έχει κριθεί.

Με συγκρατημένη αισιοδοξία και γνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει μεταβαίνει στη  Λευκωσία η Ανόρθωση. Ο προπονητής Μάριος Κοντός βλέπει την ομάδα του να μην αποδίδει το καλύτερο βόλεϊ αλλά το ταλέντο δεν λείπει από την ομάδα του. Ενόψει του αγώνα της Παρασκευής ο κόουτς της «Μεγάλης Κυρίας» αντιμετωπίζει κάποια μικροπροβλήματα με τους Γιάννη Κοντό και τον λίμπερο Γιώργο Πλατρίτη, αλλά πιθανότατα και οι δυο παίκτες θα αγωνιστούν. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ο Γιώργος Πλατρίτης δήλωσε ότι η ομάδα του θα πάει στη Λευκωσία για να κάνει το παιχνίδι της γνωρίζοντας «ότι παίζουμε με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος».

Ερωτηθείς ο Πλατρίτης για το στόχο της τετράδας είπε ότι στις επόμενες αγωνιστικές  η Ανόρθωσις  θα αγωνιστεί με ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους μαζί της στο «Θεμιστόκλειο» και  ευελπιστεί ότι θα πάρει τις νίκες που χρειάζεται.

Νέα Σαλαμίνα – ΑΠΟΕΛ (Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού»)

Τόσο οι «ερυθρόλευκοι» όσο και οι «πορτοκαλί» διεκδικούν την τετράδα και ο αγώνας αυτός θεωρείται πάρα πολύ σημαντικός για πολλούς λόγους (αγωνιστικούς, ψυχολογικούς και κυρίως βαθμολογικούς). Χαρακτηριστικά, τις δυο ομάδες  χωρίζουν αυτή τη στιγμή τέσσερεις βαθμοί (14 η Νέα Σαλαμίνα – 10 το ΑΠΟΕΛ).

Οι γηπεδούχοι οι οποίοι κέρδισαν και τον αγώνα του Α Γύρου στο «Λευκόθεο» με 1-3 θέλουν τη νίκη για να γίνουν αφεντικό στην τετράδα. Ο Αυστραλός προπονητής Λουκ Ρέινολτς είναι στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού και θα παρατάξει ότι καλύτερο διαθέτει με τριάδα ξένων τους Ιαντόλο, Χάντ και Μπαγιάν αφήνοντας εκτός αποστολής τον λίμπερο Τέγκενροτ.

Ο ακραίος Αυγουστίνος Σαββίδης μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ανέφερε ότι «ο αγώνας είναι κρίσιμος για τη μετέπειτα πορεία της ομάδας του με δεδομένο ότι εμείς και η Ανόρθωσις θα παλέψουμε για την τετράδα και μη ξεχνάτε ότι η Ανόρθωσις παίζει με την Ομόνοια, άρα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τυχόν απώλειές της». Ο «ερυθρόλευκος» παίκτης ανέφερε ότι το ΑΠΟΕΛ χρειάζεται  προσοχή, αφού αγωνίζεται χωρίς απώλειες παικτών.

Το ΑΠΟΕΛ με τη σειρά του θα πάει στη Λεμεσό για να πουλήσει ακριβά το τομάρι του με στόχο το τρίποντο. Η ήττα από την Ομόνοια μπορεί ήταν εντός προγράμματος, αλλά άφησε την ομάδα πίσω βαθμολογικά, γι’αυτό η νίκη θεωρείται σημαντική. Οι «πορτοκαλί» του Μίμη Παμπακά τον τελευταίο μήνα παρουσιάζονται ανεβασμένοι και οι πετοσφαιριστές βρήκαν τους ρόλους τους μέσα στην ομάδα.

Σημαντικό για το ΑΠΟΕΛ να βρεθούν στη μέρα τους ο διαγώνιος Γαβριήλ Γεωργίου, οι τρεις ξένοι Κοζλόφσκι, Τζόρτζεβιτς και Χόστερ καιι να λειτουργήσει σωστά η υποδοχή.


Αναγέννηση Δ. – PokkaΑΕ Καραβά (Γήπεδο Δερύνειας)

Πολύ ενδιαφέρον αγώνας αναμένεται στη Δερύνεια μεταξύ δυο ομάδων που αφήνουν καλές εντυπώσεις στα τελευταία παιχνίδια. Οι «πράσινοι» παρά το γεγονός ότι παίζουν με τρεις βασικές απουσίες αφού αποχώρησαν οι ξένοι Νικόλοφ και Πράια, αλλά και ο λίμπερο Ζάνης παρουσίασαν στον αγώνα με την Ανόρθωση ένα πολύ δυνατό σύνολο που προκάλεσε έκπληξη και στους ίδιους.

Ο Ελλαδίτης διεθνής παίκτης της ομάδας, Απόστολος Αρμενάκης μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ δεν κρύφτηκε πίσω από το  δάκτυλό του λέγοντας ότι «το φαβορί είναι η Pokka ΑΕ Καραβά, αφού εμείς με τις απουσίες έχουμε δυσκολίες και στις προπονήσεις». Παρατήρησε ωστόσο ότι η Αναγέννηση θα παλέψει το παιχνίδι, ενώ για άλλη μια φορά  θα δοθεί η ευκαιρία στους νεαρούς παίκτες της ομάδας να αγωνιστούν. Όλοι οι παίκτες που αποτελούν αυτή τη στιγμή την ομάδα βρίσκονται στη διάθεση του Αντώνη Κωνσταντίνου.

Οι «κιτρινόμαυροι» του Καραβά πάνε στη Δερύνεια με στόχο άλλο ένα τρίποντο για να παραμείνουν στο κυνήγι της Ομόνοιας για την πρωτιά. Η PokkaΑΕ Καραβά βρίσκεται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση και όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του Ιταλοαργεντινού κόουτς Χόρχε Καννεστράτσι.

Ο πασαδόρος της ομάδας Αντώνης Χριστοφή μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ συνέστησε προσοχή για τον αγώνα της Δερύνειας, αφού από τη μια η Αναγέννηση παρά τις ελλείψεις της είναι πολύ δυνατή, ενώ η παρουσία Κυπρίων παικτών στην ομάδα θα τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου. Ο Χριστοφή ανέφερε ότι η ομάδα του πρέπει να παίξει συγκεντρωμένα και σύμφωνα με τις δυνατότητες για να πάρει τη νίκη. 

  Παφιακός – Καποδίστριας Εθνικός Λατσιών (Κλειστή Αίθουσα Αθλοπαιδειών «Αφροδίτη»)

Ο Παφιακός βλέπει τον αγώνα ως ευκαιρία να ρεφάρει την ήττα του από την PokkaΑΕ Καραβά και να επιστρέψει στις επιτυχίες παίζοντας και  καλό βόλεϊ. Από την άλλη, η ομάδα του Καποδίστριας Εθνικού Λατσιών θα πάει στην Πάφο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αφού το φαβορί είναι οι Παφίτες.

Ο κόουτς του Παφιακού Σπύρος Πρωτοψάλτης μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ανέφερε ότι εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά θα του δοθεί  η  ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα και παίκτες. Ενδεχομένως, να απουσιάσει ο τραυματίας ακραίος Νικόλας Κωνσταντινίδης.

Η ομάδα του Καποδίστριας Εθνικού Λατσιών πάει στην Πάφο για το καλύτερο δυνατό. Ο λίμπερο Παναγιώτης Βρανόπουλος εντάχθηκε κανονικά στην ομάδα και ήδη αγωνίστηκε κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα. Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές στην ομάδα ο αρχηγός Ανδρέας Τοφής ο οποίος εκτελεί και χρέη προπονητή μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ είπε ότι «θα πάμε στην Πάφο να αγωνιστούμε για το καλύτερο και να πάρουμε εμπειρίες όπως κάνουμε σε κάθε αγώνα».


Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ