1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
19-01-2016 14:58

Ντέρμπι κορυφής και ανόδου στη Κύπρο

Ντέρμπι κορυφής περιλαμβάνει το πρόγραμμα της ένατης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Β Κατηγορίας Ανδρών την Τετάρτη στις 19:30. Στο Γυμνάσιο Ακροπόλεως η Ολυμπιάδα Ν. θα αναμετρηθεί με την Ε.Ν. Παραλιμνίου σε ένα αγώνα μιας επιλογής και για τις δυο ομάδες αφού η νικήτρια ομάδα αποκτά πλεονέκτημα στη βαθμολογία σχετικά με την άνοδο.

Η Ολυμπιάδα προέρχεται από την ήττα στο ντέρμπι της 11ης Ιανουαρίου απέναντι στην Ολυμπιάδα Φρενάρους και θα επιδιώξει πάση θυσία τη νίκη για να μη χάσει και άλλο έδαφος. Η ομάδα του Πάρη Σάββα κατάφερε να ενισχυθεί τις τελευταίες ημέρες με τον έμπειρο ακραίο Γεννάδιο Τσαγγαρίδη που αγωνιζόταν στο Διόνυσο. Ο Τσαγγαρίδης θα ενισχύσει το πλάνο του Πάρη Σάββα αρχής γενομένης από το ντέρμπι της Τετάρτης.

Ο νεοαποκτηθείς ακραίος θα αντικαταστήσει τον βασικό ακραίο της ομάδας Μιχάλης Λοϊζου ο οποίος τραυματίστηκε. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ ο προπονητής της Ολυμπιάδας Πάρης Σάββα ανέφερε ότι ο αγώνας είναι πολύ κρίσιμος και θα κρίνει πάρα πολλά για τη συνέχεια. Ο κόουτς της Ολυμπιάδας είπε ότι η ομάδα του μετά και την ενίσχυση με τους Τσαγγαρίδη και Πάρπα παρουσιάζεται έτοιμη.

Από την πλευρά της η Ε.Ν. Παραλιμνίου κατεβαίνει στη Λευκωσία με στόχο το τρίποντο που θα την ανεβάσει στην κορυφή της βαθμολογίας ισόβαθμη με την Ολυμπιάδα. Οι «βυσσινί» παρουσιάζονται ανεβασμένοι τις τελευταίες αγωνιστικές και ικανοί να πάρουν την άνοδο. Η ομάδα του Ζόραν Λούκοβιτς παρουσιάζει ένα κράμα έμπειρων και νεαρών παικτών και μπορεί να πετύχει τους στόχους της.

Σημειώνεται ότι στον Α Γύρο η Ολυμπιάδα πέρασε με διπλό από το Γυμνάσιο Παραλιμνίου κερδίζοντας με 1-3 σετ (25-21, 23-25, 19-25,22-25).

Η ένατη αγωνιστική δεν περιλαμβάνει άλλο αγώνα αφού ο αγώνας Ολυμπιάδας Φρενάρους – Εθνικής Ενόπλων έγινε στο Γυμνάσιο Φώτη Πίττα τη Δευτέρα με την Εθνική Ενόπλων να κερδίζει με 3-0 (16-25,17-25,21-25) και ήταν εκτός συναγωνισμού. Παράλληλα, ο Α.Ο. Διόνυσος θα πάρει τη νίκη απέναντι στον Αρη με 3-0 άνευ αγώνος αφού ο Άρης αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

Δυο αγώνες στη Β Γυναικών

Μετά τα ντέρμπι ανόδου που είχαμε στην όγδοη αγωνιστική η ένατη αγωνιστική της Β Κατηγορίας Γυναικών δεν περιλαμβάνει το μεγάλο παιχνίδι αφού με βάση το πρόγραμμα θα αναμετρηθούν την Τετάρτη (19:30) οι: Μαραθώνας Κ. Β. – Εθνικός Λατσιών στο γήπεδο Βεργίνας και στο γήπεδο της Τεχνικής Σχολής Πάφου θα παίξουν Παφιακός – Πανιδαλιακός.

Εξάλλου, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι θα αναμετρηθούν στο «Θεμιστόκλειο» Ανόρθωσις Πετόσφαιρα – Ν.Ο. Λακατάμιας και στο γήπεδο του Γυμνασίου Κοκκινοτριμιθιάς θα γίνει το παιχνίδι Ροτσίδη Μ.- Αναγέννησης Δ.

Ρεπό στην αγωνιστική θα έχει η ομάδα του Πσνεπιστημίου Κύπρου και ο προπονητής του Αντώνης Δημητρίου σχολίασε τους αγώνες της ένατης αγωνιστικής.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι στα παιχνίδια της Τετάρτης υπάρχουν φαβορί και είναι ο Εθνικός Λατσιών και ο Παφιακός που υπερτερούν ως ομάδες. Ωστόσο, ο πρώην διεθνής πετοσφαιριστής παρατήρησε ότι ο Μαραθώνας ειδικά στην έδρα του, αλλά και ο Πανιδαλιακός θα παλέψουν τους αγώνες, αφού μπορούν να παίξουν καλό βόλεϊ.

Για τους αγώνες της Κυριακής ο κ. Δημητρίου είπε ότι στον αγώνα Ανόρθωσις Πετόσφαιρα – Ν.Ο. Λακατάμιας τα πάντα είναι ανοικτά, ενώ η Αναγέννηση είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στον Ροτσίδη Μ.

 

volleybal..org.cy

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ