1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
18-05-2013 12:29

«Το βόλεϊ είναι ...ναρκωτικό»

Του Κωνσταντίνου Κολιού
Το μέλλον ανήκει στους τολμηρούς, αλλά και στους ταλαντούχους. Η κεντρική των Μακεδόνων Αξιού Ναταλία Μεταξά, διαθέτει και τα δύο προσόντα. Είναι μόλις 21 ετών και πέρυσι το καλοκαίρι πραγματοποίησε ένα από τα όνειρά της και αγωνίστηκε στην Α1 των γυναικών με τους Μακεδόνες Αξιού. Η κεντρική των Μακεδόνων στην αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε μας μίλησε για το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, τα προβλήματα του Ελληνικού Γυναικείου βόλεϊ αλλά και για πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Ναταλίας Μεταξά:

Ναταλία, πες μας λίγα λόγια για τα πρώτα σου βήματα; 
 
Προέρχομαι από μια αθλητική οικογένεια, όπου ο πατέρας μου έκανε στίβο και οι αδερφές μου μπάσκετ, αλλά εμένα με κέρδισε το φιλέ του βόλεϊ. Ξεκίνησα από την SIEMENS και τις αμμουδιές της Χαλκιδικής και στην πορεία έφτασα στην Α1 με τους Μακεδόνες.

Τι σημαίνει για σένα το βόλεϊ; 

Το βόλεϊ είναι η μισή μου ζωή. Όταν είμαι στο γήπεδο ηρεμώ, τσαντίζομαι, επικοινωνώ, πανηγυρίζω. Είναι ένα απίστευτο κοντράστ συναισθημάτων και μια μεγάλη σωματική προσπάθεια. Είναι ένα είδος εκτόνωσης, είναι ναρκωτικό!

Κρίνε μας λίγο το επίπεδο των ομάδων και πως είδες το πρωτάθλημα της Α1 των γυναικών; 

Προέρχομαι από ομάδες της Α2 και νωρίτερα από πρωταθλήματα τμημάτων υποδομής, συνεπώς η Α1 μου φάνηκε αρκετά απαιτητική και αρκετά βήματα παραπάνω. Η σεζόν ήταν πολύ ανταγωνιστική και κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε παίκτριες πολύ υψηλού επιπέδου. Χρειάζεται αρκετή δουλειά, γιατί όλες οι ομάδες διαθέτουν αθλήτριες που στην μέρα τους μπορούνε να κάνουνε την διαφορά. Είμαι σίγουρη ότι, παρά την κρίση των τελευταίων ετών, το επίπεδο της Α1 θα αρχίσει να ανεβαίνει με τη συμβολή των γηγενών αθλητριών.

Οι δικοί σου, προσωπικοί, στόχοι για τη συνέχεια της καριέρας σου; 

Βρίσκομαι σε μία ομάδα με εκπληκτική ομοιογένεια και θα ήθελα να την δω ένα βήμα παραπάνω. Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να βελτιώσω κάποιους τομείς του παιχνιδιού μου, ώστε να είμαι πιο αποτελεσματική σε υψηλό επίπεδο. Μακροπρόθεσμα, η συμμετοχή μου σε μεγάλη ομάδα εντός και εκτός Ελλάδας είναι ένα όνειρο, καθώς επίσης και η Εθνική, που φαντάζομαι είναι ο απώτερος στόχος κάθε ελληνίδας αθλήτριας.

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει ώστε να πάει μπροστά το Ελληνικό Γυναικείο βόλεϊ; 

Η εμπειρία μου σε διοικητικά ζητήματα είναι μηδαμινή. Αυτό που μπορώ να εντοπίσω είναι η μεγαλύτερη προσπάθεια που πρέπει να γίνει στα τμήματα υποδομής, καθώς και το ότι πρέπει οι φορείς να φέρουν το βόλεϊ πιο κοντά στον κόσμο, να το κάνουν ένα εθνικό άθλημα, με πολλές μικρές διοργανώσεις σε σχολεία, δήμους, παραλίες (μπιτς), ώστε ο κόσμος να αρχίσει να ξεκολλάει από τα ποδόσφαιρα.

Εάν είχες τη δυνατότητα να αλλάξεις μονομιάς κάτι στον χώρο, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα επέλεγες; 

Την αποκέντρωση του αθλήματος, είναι πολύ σημαντικό ζήτημα να έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες και την ίδια προβολή.

Η κρίση επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τους αθλητές. Πόσο θα αποτρέψει όλο αυτό το κλίμα και οι δυσκολίες τους αθλητές, από το να κάνουν αυτό που αγαπάνε; 

Είναι κλισέ ερώτηση, συνήθως με γνωστές απαντήσεις. Δεν μπορώ να πω κάτι, παρά να θυμήσω ότι εξαιρετικές δυνάμεις του γυναικείου βόλεϊ είναι η Κούβα, η Σερβία, η Πολωνία κτλ, συνεπώς είναι κυρίως θέμα νοοτροπίας και αγάπης για το άθλημα.

Έχεις σκεφτεί ποτέ να φύγεις στο εξωτερικό; 

Δεν είναι άμεσο, αλλά θα το ήθελα πολύ. Για μένα δεν είναι μόνο ζήτημα επιπέδου ή οικονομικών, αλλά κάτι σαν ταξιδιωτική εμπειρία.

Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσεις την σχολή σου, με τις προπονήσεις και τους αγώνες; 
 
Είναι λίγο ζόρι, αλλά με λίγο προγραμματισμό τα καταφέρνουμε.

Έχεις άλλα χόμπι; Αν δεν έπαιζες βόλεϊ θα δοκίμαζες κάποιο άλλο άθλημα; 

Τελευταία με έχει πιάσει κάτι με την ορειβασία και με το τέλος των προπονήσεων θα επιδιώξω να το ευχαριστηθώ. Την υπόλοιπη περίοδο με σχολή και προπονήσεις είναι κάπως δύσκολο να ασχοληθώ εντατικά.

Αν με έναν μαγικό τρόπο γυρνούσες τον χρόνο πίσω, θα έκανες τις ίδιες επιλογές; 

Η αλήθεια είναι ότι κάποια πράγματα δεν τα επέλεξα, για κάποια μετάνιωσα, αλλά συνολικά είμαι πολύ ενθουσιασμένη με το πού βρίσκομαι, αλλά κυρίως πολύ ανυπόμονη για το τί θα ακολουθήσει!

Πιστεύεις ότι οφείλεις ένα «ευχαριστώ» σε κάποιους ανθρώπους

Στη σύντομη αλλά γεμάτη εικόνες πορεία μου στο βόλεϊ, πολλοί συνέβαλαν με τον τρόπο τους και αξίζουν ένα ευχαριστώ. Από την οικογένεια, τους προπονητές, τις συμπαίκτριες, τους παράγοντες, μέχρι και τους φιλάθλους ή τις αντιπάλους, υπήρξαν άνθρωποι που με απλές ενέργειες διαμόρφωσαν τη σχέση μου με το άθλημα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ή καλύτερα να τους χωρέσω σε μία απάντηση. Κυρίως να ευχαριστήσω τον Βασίλη (ξέρει αυτός)

WHO IS WHO

ΟΝΟΜΑ: Ναταλία
ΕΠΩΝΥΜΟ: Μεταξά
ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 1992
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Θεσσαλονίκη
ΟΜΑΔΑ: Μακεδόνες Αξιού
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: Siemens, Επίκουρος, ΔΑΣΩ 
ΘΕΣΗ: Κεντρικός
ΥΨΟΣ: 1.85
ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΑΝΕΛΑΣ: 12

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ