1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
01-06-2016 19:20

Ο Γιώργος Γιάτσης δίδαξε στην Αγια Πετρούπολη και στο Αλικάντε!

Ο Επίκουρος Καθηγητής του ΑΠΘ Γιώργος Γιάτσης δίδαξε στο πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ, ενώ πριν ένα μήνα βρέθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά στο πανεπιστήμιο του Αλικάντε. Ο Γιάτσης μίλησε στο volleynews.gr για την εμπειρία του και τη συνεργασία με τα ξένα πανεπιστήμια.



«Η συνεργασία γίνεται μέσω των προγραμμάτων erasmus και erasmus internatiοnal και η εμπειρία από την διδασκαλία και τη συνεργασία με άλλους καθηγητές και προπονητές είναι σημαντική. Οι προσκλήσεις θα έλεγα ότι γίνονται κυρίως λόγω των επιστημονικών εργασιών που έχω γράψει και σχετίζονται κυρίως  με το beach volley και την κινησιολογία αλλά και την προπονητική μου εμπειρία».

Ποια είναι τα οφέλη από αυτές τις διδασκαλίες;

«Μέσω των επαφών διευρύνονται οι ορίζοντες για μελλοντικές συνεργασίες, ενώ η ανταλλαγή απόψεων για την προπόνηση σε όλα τα επίπεδα με προπονητές υψηλού επιπέδου είναι εποικοδομητική και επιμορφωτική. Για παράδειγμα στο πανεπιστήμιο του Saint Petersburg διδάσκουν η Marina Sidelnikova, πρώην διεθνή αθλήτρια και γυναίκα του Victor Sidelnikov, προπονητή επί σειρά ετών της Δυναμό Καζάν. Επίσης, έκανα μαθήματα σε ένα νέο καταπληκτικό κλειστό κέντρο του beach volley με 8 γήπεδα. Μάλιστα, υπογράψαμε και ένα συμφωνητικό με την BVC για μελλοντικές συνεργασίες τόσο στη Ρωσία όσο και σε άλλα κράτη». 

Στην Ισπανία υπάρχει ίδια φιλοσοφία όπως στη Ρωσία;

«Στο Αλικάντε η συνεργασία μου με τους υπεύθυνους του προγράμματος του beach volley J. Turpin και J. Chinchilla είναι άριστη, ενώ η εμπειρία με τη συναναστροφή που έχω με τον αργυρό Ολυμπιονίκη J. Bosma είναι πολύτιμη. Η ανάλυση των τακτικών που χρησιμοποιούσε τόσο αυτός όσο και άλλοι κορυφαίοι παίκτες του κόσμου δεν βρίσκεται στα βιβλία. Σίγουρα μιλάμε για δύο μεγάλες σχολές που έχουν προσφέρει πολλά στο παγκόσμιο βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ».

 

Alicante.jpegBVC club S. Petersburg.jpegSaint Petersburg University.jpegBosma-Giatsis.jpeg

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ