1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
24-03-2016 14:57

«Το όραμα και οι φιλοδοξίες, η γοητεία του ερασιτεχνισμού και η υπόδειξη Νικολάκη»

Ιδρύθηκε το 2013 από μία ομάδα ανθρώπων που αγαπάει τον αθλητισμό και το βόλεϊ. Μέσα σε μόλις τρία χρόνια από τις τοπικές κατηγορίες της ΕΣΠΕΚΕΛ, τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Α2.

Ο λόγος για τον ΑΟ Λαμίας, ένα σύλλογο με πολύ σύντομη ιστορία, ωστόσο την περασμένη βδομάδα έγινε θέμα συζήτησης σε όλη την βολεϊκή κοινότητα. Παρουσία πάνω από 1000 φιλάθλων που γέμισαν ασφυκτικά το «Χαλκιοπούλειο», ο ΑΟ Λαμίας νίκησε 3-1 την Νίκη Βόλου και από τη νέα χρονιά θα βρίσκεται στα σαλόνια της Α2 Γυναικών.

Ένας από τους ανθρώπους που ίδρυσαν τον σύλλογο είναι και ο κ. Χρήστος Μητσόπουλος, νυν πρόεδρος του ΑΟ Λαμίας. Το volleynews.gr επικοινώνησε με τον κ. Μητσόπουλο και αναφέρθηκε στα όνειρα που έγιναν το 2013, για την Μαρία Χέλιου και πως έγινε η συγκεκριμένη μεταγραφή, καθώς και για το μέλλον του ΑΟ Λαμίας.

Ήσασταν και εσείς από την πρώτη μέρα ίδρυσης του ΑΟ Λαμίας; Αν ναι τι σας οδήγησε στην ίδρυση του συλλόγου και τι όνειρα είχατε το 2013 για τον σύλλογο...

Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή προς το Σύλλογο μας και το πρόσωπό μου. Ο ΑΟ Λαμίας 2013 ιδρύθηκε από μία παρέα ανθρώπων, που αγαπούν τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το volley. Αυτή η αγάπη, καθώς και η θέληση για προσφορά, τόσο στο χώρο, όσο και στην πόλη μας, ήταν η κινητήρια δύναμη για τη γέννηση μιας νέας ομάδας. Το όραμά μας ήταν από την αρχή η θεμελίωση ενός Συλλόγου σε υγιείς βάσεις και η δημιουργία των προϋποθέσεων και των υποδομών για μια ομάδα, η οποία θα ακολουθήσει μια πορεία πρωταθλητισμού, βασιζόμενη στα δικά της παιδιά.

Από το ξεκίνημα της χρονιάς τι στόχο είχατε θέσει; Θέλατε την άνοδο ή προήλθε μέσα από τα αποτελέσματα;

Παρότι η ομάδα ήταν νεοφώτιστη στη Β΄Εθνική Κατηγορία, ως Διοίκηση είχαμε μεγάλη εμπιστοσύνη και στο προπονητικό team και στις αθλήτριές μας. Ο στόχος λοιπόν ήταν από την αρχή ένας: η άνοδος, αλλά μέσα από σκληρή δουλειά σε όλα τα επίπεδα και ισχυρή πίστη. Αυτό αποτελεί και το σύνθημά μας.

Πιστεύετε θα καταφέρει ο ΑΟ Λαμίας να αντεπεξέλθει στα έξοδα της Α2; Η τοπική κοινωνία βοηθάει την ομάδα;

Μέχρι τώρα στηριχτήκαμε κυρίως στην αυτοχρηματοδότηση και σε λίγους-μεμονωμένους χορηγούς. Στην Α2 όμως, οι συνθήκες είναι διαφορετικές και οι οικονομικές συγκυρίες ιδιαίτερα δύσκολες. Αν κρίνω πάντως από τη μέχρι τώρα συμπαράσταση και υποστήριξη των συμπολιτών μας, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Η αγάπη και η ανταπόκριση του κόσμου, που στον τελικό πλημμύρισε το Χαλκιοπούλειο και που μας σταματάει στο δρόμο, λέγοντας: «να υπολογίζετε σε μένα», είναι τουλάχιστον συγκινητική.

Το όνειρο της διοίκησης ποιο είναι; Να σταθεροποιηθεί η ομάδα στην Α2 ή ονειρεύεστε σε λίγα χρόνια και την Α1;

Η Α2 είναι μια δύσκολη και άγνωστη σε μας Κατηγορία. Πρώτο μέλημά μας είναι να σταθεροποιηθεί η ομάδα εκεί. Χρειαζόμαστε αγωνιστική ενίσχυση και πιο επαγγελματική οργάνωση. Μπορεί να είμαστε μια παρέα που γράφει τη μικρή της ιστορία, αλλά τώρα μπαίνουμε σε άλλα δύσβατα μονοπάτια. Αυτό που θέλω να υποσχεθώ στον κόσμο μας, είναι ότι οι αρχές μας και οι αξίες μας θα μείνουν αναλλοίωτες. Προσωπικά θα ήθελα να μη χαθεί στη διαδρομή και αυτή η γοητεία του ερασιτεχνισμού, που ζήσαμε για τρία χρόνια.

Πείτε μας λίγα λόγια για την Μαρία Χέλιου. Πως προέκυψε η μεταγραφή της και αν ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ήρθε αυτή η άνοδος.

Η Μαρία Χέλιου αποτελεί ένα ανεκτίμητο «κόσμημα» για το ελληνικό volley. Η συνεργασία μαζί της προέκυψε μετά από υπόδειξη του κορυφαίου προπονητή Γιάννη Νικολάκη, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για την αθλήτρια, που μπορεί να κάνει τη διαφορά, μας απάντησε: «Μαρία Χέλιου με κλειστά τα μάτια». Και δικαιώθηκε. Η Μαρία με την προσωπικότητά της, την αξία της, το δυναμισμό της, την εμπειρία της, το ήθος της και την αύρα της, απογείωσε την ομάδα. Ελπίζω να ξεπεράσει κάποια προσωπικά ζητήματα και να είναι και του χρόνου μαζί μας. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι για πάντα μέλος της οικογένειάς μας.

Τίμος Αθανασόπουλος

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ