1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
31-05-2013 11:15

Πτωχεύσεις και συγχωνεύσεις στην Α1 γυναικών στην Ιταλία

Είναι γεγονός πως η ιταλική αγορά δεν προσφέρεται για ανανέωση ήδη υπάρχοντων συμβολαίων παικτριών αλλά τα πράγματα αναμένονται πολύ δύσκολα από την επόμενη σεζόν στην Serie A των γυναικών.

 

Η Απενίν Πενινσούλα αναμένεται να ακολουθήσει στον δρόμο της χρεοκοπίας τις Άικος Κρέμας και Μόντενα. Με τους πρόσφατα προσαρμοσμένους ηθικούς κανονισμούς για τους συλλόγους, τις ποινές αποκλεισμού από το πρωτάθλημα λόγω οικονομικών ατασθαλειών, η Διοργανώτρια Αρχή και οι τοπικές υπηρεσίες προσπαθούν να τιμωρήσουν τις διοικήσεις των συλλόγων, οι οποίοι δεν πληρώνουν για μήνες τους παίκτες τους, αλλά κάθε επόμενο μήνα παρατείνουν την δικαστική διαδικασία και πλέον αποτελεί όλο και μεγαλύτερο ερώτημα το αν θα αποδωθεί δικαιοσύνη.

Δύο σωματεία προχώρησαν στην συγχώνευση και στην δημιουργία μιας νέας ομάδας, την Βόλεϊ, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί αν θα μπορέσει να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα. Ο λόγος για την σύμπραξη των Κιέρι Τορίνα ΝτακΦαρμ και Μπάνκα Ρεάλε Τορίνο.

Ο νέος σύλλογος θα γλυτώσει, κατά πάσα πιθανότητα, την ποινή αφαίρεση βαθμών που επέβαλε η FIPAV των προηγούμενων ομάδων αλλά θα χρειαστεί να πληρώσει τα οφειλόμενα. Προς τη συγχώνευση οδηγούνται και οι Ρομπούρ Τιμπόνι Ουρμπίνο και Πεσάρο Ρομπούρσπορτ.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό την προσεχή σεζόν η Ασιστέλ Καρνάγκι Βίλα Κόρτεζε ζήτησε να μην αγωνίζεται πια στην Serie A και την θέση της για την σεζόν 2013/14 θα πάρει η αναγεννημένη Λιού Τζο Μόντενα. Ο σπόνσορας της ομάδας, οι ενέργειες του οποίου οδήγησαν την ομάδα στην πτώχευση, υποσχέθηκε πως θα σηρίξει την ομάδα υποστηρίζοντας πως έμαθε από τα λάθη του.

Μέσα στα σχέδια του συλλόγου είναι η απόκτηση της Φραντσέσκα Πιτσινίνι, -η οποία πέρσι αντέδρασε έντονα και απήργησε προκειμένου να πληρωθεί από την Κιέρι Τορίνα ΝτακΦαρμ-, ενώ εκείνη αν και παραδέχτηκε στα ιταλικά μέσα πως θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στην Ιταλία δεν τίθεται θέμα να παραμείνει στην ομάδα που αντιμετώπισε τόσα οικονομικά προβλήματα πέρσι.


Α.Μ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ