1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
07-05-2013 14:30

Με νέο σχήμα προχωράει η Εθνική των ΗΠΑ

H Εθνική των ΗΠΑ που κατέκτησε την δεύτερη θέση στο World League 2012 H Εθνική των ΗΠΑ που κατέκτησε την δεύτερη θέση στο World League 2012 ©fivb.org
Με νέο προπονητή τον Τζον Σπέροου και μια νέα Ολυμπιάδα στον ορίζοντα,  η Εθνική των ΗΠΑ εμπλουτίζει το ρόστερ της με νέα πρόσωπα. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι «βετεράνοι» της ομάδας, Ρέιντ Πρίντι και Κλέιτον Στάνλεϊ δεν βρίσκονται στην λίστα όπως και οι Ολυμπιονίκες του Λονδίνου, Ντόναλντ Σούξο και Ντέιβιντ Μακένζι. 

 

Ο Στάνλεϊ παντρεύεται τον Ιούλιο και ζήτησε να μείνει εκτός δράσης το καλοκαίρι, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα επιστρέψει στην Εθνική. Ο Σιν Ρούνεϊ ανακοίνωσε πως θα ασχοληθεί με το beach volley. 

«Παρακολουθώντας τις Εθνικές ομάδες της Ρωσίας και της Πολωνίας πως εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια αποδεικνύεται πως οι πιο επιτυχημένες ομάδες είναι αυτές που επενδύουν σε νέα ταλέντα. Δεν φοβούνται να δοκιμάσουν νέους παίκτες σε συνθήκες πίεσης. Πιστεύω πως η δύναμη αυτής της ομάδας για το World League θα είναι στην χημεία της. Έχουν παίξει μαζί σε Εθνικές ομάδες παίδων και νέων καθώς και στο κολλεγιακό πρωτάθλημα. Αυτό το «δέσιμο» πιστέυω πως θα υπερνικήσει την έλλειψη της εμπειρίας», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Σπέροου, στο usavolleyball.com.

Οι αρχικές κλήσεις της Εθνικής των ΗΠΑ για το World League:
Πασαδόροι: Καβίκα Σότζι, Κάιλ Κάλντγουελ, Μπράιαν Θόρντον, Ράιαν Άμμερμαν
Διαγώνιοι: Έβαν Πάτακ, Κάρσον Κλαρκ
Κεντρικοί: Ντέιβιντ Λι, Ράσελ Χόλμς, Μάθιου Ρόουσον, Μάξγουελ Χόλτ, Ντέιβιντ Σμιθ
Ακραίοι: Τζέφρεϊ Μένζελ, Μάθιου Άντερσον (αρχηγός), Πολ Λότμαν, Τρόι Μέρφι, Αντόνιο Κιαρέλι, Τζέισον Τζάμπλόνσκι, Γκάρετ Μουαγκουτούτια, Μπράντλεϊ Λόουσον
Λίμπερο: Ριτς Λάμπουρν, Αλφρέντο Ρεφτ, Έρικ Σότζι

Μαξ Χολτ και Κάρσον Κλαρκ αναμένεται να αποτελέσουν την έκπληξη στην Εθνική των ΗΠΑ φέτος. Ο πρώτος χάρη στην εκπληκτική εμφάνισή του με την Πιατσέτσα και ο δεύτερος, πρωταθλητής του NCΑA φέτος,  καθώς είναι ο πρώτος αριστερόχειρας διαγώνιος που κλήθηκε στην Εθνική.  
maxholt

Μαξ Χολτ (credits:blackshoediaries.com)

CarsonClark

Κάρσον Κλαρκ (credits:volleyballmag.com) 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ