1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
21-11-2023 20:52

Η αυστριακή Μπλέιμπουργκ του Άγγελου Μανδηλάρη η επόμενη πρόκληση του Μίλωνα στην Ευρώπη

Έτοιμος για άλλη μία μεγάλη πρόκληση είναι ο Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων που την Τετάρτη (22/11/2023) θα υποδεχτεί στο Κροίσος Πέρσης την αυστριακή SK Ζαντρούγκα Μπλέιμπουργκ στον πρώτο αγώνα της φάσης των «32» του CEV Cup. Διαιτητές θα είναι ο Τσέχος Ντούσαν Ριτσλίκ και ο Πολωνός Πιοτρ Κρολ.
Οι νεοσμυριώτες ζουν το όνειρο τους ταξιδεύοντας για πρώτη φορά στη φάση των «32» του CEV Cup πανηγυρίζοντας ήδη δύο νίκες στην προκριματική φάση.

Ο προπονητής του Μίλωνα Σάκης Ψάρρας είπε: «Είμαστε έτοιμοι για μία ακόμα πρόκληση και μία γιορτή για την ομάδα βόλεϊ ανδρών του Μίλωνα. Θέλουμε να βάλουμε τις βάσεις ώστε ο Μίλων να γίνει ένα ευρωπαϊκό κλαμπ και ο στόχος μας περνάει μέσα από αυτές τις δοκιμασίες. Είναι στα μέτρα μας η Μπλέινμπουργκ αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι εύκολη ομάδα. Έχουμε καταστρώσει τα πλάνα μας και έχουμε αφήσει πίσω την ήττα στο πρωτάθλημα από τον Πήγασο. Το παιχνίδι της Μπλέινμπουργκ στηρίζεται στον Κουβανό πασαδόρο Χούλιο Αλμπέρτο Γκόμεζ Γκάλβεςπου κάνει ένα ιδιαίτερο παιχνίδι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Εχουμε τον Άγγελο αντίπαλο και πρέπει να βρούμε λύση όπως και για τον Ούγγρο ακραίο Κριστόφ Χόρβαθ που είναι ένας ολοκληρωμένος αθλητής. Οι πέντε παίκτες κάνουν τζαμπ σπιν σερβίς και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για δύο δύσκολα ματς στην προσπάθεια μας για πρόκριση. Είναι ένας αγώνας που προσφέρεται για τους φίλους του βόλεϊ ώστε να δει ξεχωριστό θέαμα».

Τα πράγματα όμως δυσκολεύουν καθώς η SK Ζαντρούγκα Μπλέιμπουργκ είναι σαφώς πιο δυνατή και επί πλέον έχει βασικό διαγώνιο τον 25χρονο διεθνή διαγώνιο Άγγελο Μανδηλάρη.

Συνολικά έχει στο ρόστερ της 8 μη αυστριακούς.

Όλη η ομάδα είναι ο Κουβανός πασαδόρος Χούλιο Αλμπέρτο Γκόμεζ Γκάλβες που κάνει όλο το παιχνίδι με πολύ καλό σερβίς και καλό μπλοκ. Επίσης έχει στη σύνθεση της τον Κουβανό ακραίο Μπράιαν Καμίνο Μαρτίνεζ, το Λετονό κεντρικό Τζέκαμπς Τζένις, τον Oύγγρο κεντρικό Αλπάρ Σάμπο και τον Ούγγρο ακραίος Κριστόφ Χόρβαθ ο οποίος επίσης είναι ένας παίκτης που ξεχωρίζει. Δυνατές παρουσίες ο Πορτογάλος κεντρικός Μιγκέλ Σιμφρόνιο και ο Καναδός ακραίος Αλεξάντερ Γκρεγκορτσικ. Προπονητής είναι ο Μίκαελ Μουράουρε.

Το ξεκίνημα της δεν ήταν το αναμενόμενο στο εφετινό πρωτάθλημα Αυστρίας αλλά τελευταία έχει ανακάμψει σημαντικά. Το Σάββατο επικράτησε εντός έδρας της Ριντ με 3-0 (25-17, 25-19, 25-17) και την προσπέρασε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς σε 8 αγώνες.

Πρώτη στη βαθμολογία είναι η Χάρτμπεργκ με 21 βαθμούς. Η Ρίντ έχει 10 βαθμούς και είναι στην 6η θέση.

Για το πρωτάθλημα MEVZA που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα η SK Ζαντρούγκα Μπλέιμπουργκ έδωσε δύο αγώνες στις 14 και 15 Νοεμβρίου. Στον πρώτο ηττήθηκε στην έδρα της από τη σλοβενική Μάριμπορ με 3-1 σετ, ενώ στον δεύτερο νίκησε εκτός έδρας την κροατική Μάριμπορ με 3-2 σετ. Στη βαθμολογία είναι στην 7η θέση με 2 βαθμούς.

Έδρα της είναι το ορεινό και γραφικό Μπλέιμπουργκ στα νότια της Αυστρίας στα σύνορα με τη Σλοβενία που την περίοδο του Β παγκοσμίου πολέμου δοκιμάστηκε από εκτελέσεις αμάχων και αιχμαλώτων. Πρόκειται για τη φιναλίστ του αυστριακού πρωταθλήματος 2022-23. Εχασε τον τίτλο από την Ίνσμπουργκ με νίκες 4-1 στους τελικούς.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ