1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
21-11-2023 19:55

Τσάμπιονς Λιγκ: Πρεμιέρα στην έδρα της τρις πρωταθλήτριας Ευρώπης Ζάκσα ο Ολυμπιακός (22/11, 19:00, Cosmote Sport 6HD).

Με την απόλυτη δοκιμασία επιστρέφει ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 9 χρόνια. Οι Κυπελλούχοι Ευρώπης θα δοκιμαστούν στην έδρα της τρις πρωταθλήτριας Ευρώπης Κιέντζενρτζιν Κόζλε την Τετάρτη (22/11) στις 19:00 (COSMOTE SPORT 6HD) σε αγώνα που θα μπορούσε να είναι και το Σούπερ Καπ Ευρώπης. Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Νταβίντ Φερνταντέζ Φουέντες από την Ισπανία και ο Ρίστο Στράντσον από την Εσθονία.

Κόντρα στην κάτοχο του Champions League και πρωταθλήτρια Ευρώπης τα τελευταία τρία χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν ότι έχουν πολύ δύσκολη πρεμιέρα, όμως στοχεύουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην «Hala Azoty».
 
Η αντίπαλος του Ολυμπιακού, πέρα από τρία διαδοχικά Champions League, έχει στο παλμαρέ της εννιά πρωταθλήματα Πολωνίας, 10 Κύπελλα και τρία Super Cup.
 
«Είμαστε ενθουσιασμένοι, είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάμε τη διοργάνωση. Παίζουμε με την Ζάκσα, που είναι η τελευταία πρωταθλήτρια, ο κάτοχος του τίτλου του Champions League. Ξέρουμε, ότι θα είναι πολύ σκληρό για όλους μας, θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, όμως περιμένουμε να το απολαύσουμε. Είναι σημαντικό και για το πρεστίζ του συλλόγου, των παικτών, των ανθρώπων του σταφ.

Πολύ σημαντικά παιχνίδια, ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε. Είναι μια πολύ έξυπνη ομάδα η Ζάκσα, δεν κάνουν λάθη, δεν δίνουν εύκολους πόντους στον αντίπαλο. Πλεονέκτημά τους είναι οι τοποθετήσεις που κάνουν, ειδικά στο σερβίς, κάνουν κάποια κοφτά, κάποια μακριά, κάποια σημαδεύουν τις γραμμές, κάποιες φορές ρισκάρουν, κάποιες όχι. Πρέπει να βρούμε λύσεις σε αυτή την πίεση που θα μας ασκήσουν σε αυτό τον τομέα, αυτό είναι το κλειδί», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντανιέλ Καστελάνι.
 
Ο Σαλβαδόρ Ιντάλγκο που έμεινε στον Ολυμπιακό ακριβώς για να ζήσει αυτές τις κορυφαίες ευρωπαϊκές δοκιμασίες δήλωσε: «Χαίρομαι πολύ, που θα αγωνιστούμε στην Πολωνία, με μια φανταστική ομάδα, η οποία έχει κερδίσει τρεις συνεχόμενες φορές τον τίτλο του Champions League. Παίζουμε σε μία χώρα που είναι φανταστικά να αγωνίζεσαι εκεί, είναι πολύ υψηλό το επίπεδο, το γνωρίζω καλά, γιατί έχω αγωνιστεί σε αυτή τη χώρα.

Είναι μια συμμετοχή για εμάς που την αξίζουμε, παλέψαμε δυο χρόνια για να βρεθούμε εκεί. Είμαι περήφανος για την ομάδα, τον σύλλογο, τους συμπαίκτες, για μένα, είναι τιμή να βρισκόμαστε σε αυτό τον όμιλο. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις με μία τόσο δυνατή ομάδα.

Είναι τρεις φορές κάτοχος του τίτλου και μάλιστα, σερί. Και εμείς είμαστε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όχι μόνο η Ζάκσα. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς, να αγωνιζόμαστε σε αυτό το επίπεδο, εκεί αξίζουμε. Το επίπεδο της διοργάνωσης θα μας τραβήξει και εμάς προς τα επάνω. Προέχει το πρώτο ματς, εκεί είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Το επόμενο ματς θα είναι στην έδρα μας, στην ερυθρόλευκη κόλαση, περιμένομε πώς και πώς, όμως πρώτα από όλα είναι το αυριανό παιχνίδι».

Στη συνέχεια, την άλλη Τετάρτη (29/11, 19:00), ο Oλυμπαικός θα δώσει το πρώτο του εντός έδρας ματς στο Champions League, αφού θα υποδεχθεί τη βελγική Ροζελάρε στο κλειστό του Ρέντη «Μ. Μερκούρη», για τη 2η αγωνιστική των ομίλων

. Ετσι κατέκτησε τα 3 Τσάμπιονς Λιγκ

Η Κεντζιερζίν Κόζλε έχει κατακτήσει τους τρεις τελευταίους τίτλους στις ισάριθμες διοργανώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Τρεντίνο, της Μόντενα και της Ραβένα. Φιλοδοξεί να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Ζενίτ Καζάν και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που έχει 4 συνεχόμενους τίτλους.

Στον τελικό της αεζόν 2020-21 νίκησε την ιταλική Τρεντίνο 3-0 και στον τελικό της σεζόν 2021-22 νίκησε πάλι την Τρεντίνο με 3-1. Στον τελικό της σεζόν 2022-23 που ήταν πολωνικός εμφύλιος νίκησε την Γιαστρέμπσκι με 3-2 σετ.

Έχει χάσει από τον Ολυμπιακό

Έχει συναντηθεί με τον Ολυμπιακό στο ιστορικό φάιναλ-4 του Τσάμπιονς Λιγκ 2001-02 στο Οπόλε. Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μοστοστάλ Κεντζιερζίν 3-1 σετ στον ημιτελικό. Στο μικρό τελικό τη νίκησε και ο Ηρακλή 3-2 σετ και οι δύο ελληνικές ομάδες (στη μοναδική στην ιστορία παρουσία δύο ελληνικών ομάδων σε φάιναλ-4 έκαναν το 2-3 στη διοργάνωση). Ο Ολυμπιακός χωρίς τον Μάριο Γκιούρδα που τραυματίστηκε στον αγώνα με την Κιέντζιερτζιν ηττήθηκε στον τελικό από τη Ματσεράτα με 3-1.

Αυτή είναι η Κεντζιερζίν Κόζλε Zάκσα

Η Κεντζιερζίν Κόζλε εδρεύει στην ομώνυμη πολωνική πόλη δυτικά του Κατοβίτσε. Έχει προπονητή τον Φινλανδό Τόμας Σαμουέλβο και στο ρόστερ της 5 ξένους.

Πρόκειται για τον Ολλανδό κεντρικό Τβαν Βίλντενμπουργκ, τον Νορβηγό κεντρικό Αντρέας Τακβάμ, τον Αμερικανό κεντρικό Νταβίντ Σμιθ, τον Ρώσο κεντρικό Ντμίτρι Πατσίνσκι, τον Αμερικανό λίμπερο Έρικ Τόμας Σόι και τον 18χρονο Ρουμάνο ακραίο Κριστιάν Ντανιέλ Τσιτιγκόι γιο του προπονητή του Άθλου Ορεστιάδας Κριστιάν Τσιντιγκόι.

Από τους Πολωνούς ξεχωρίζουν ο διαγώνιος Λούκας Κάζμαρτσεκ, πασαδόρος ο Μάρτσιν Γιανούζ και οι ακραίοι ο Μπαρτόζ Μπεντρόζ, Αλεξάντερ Σλίβκα, Γιακούμπ Σιμάνσκι.

Στο πολωνικό πρωτάθλημα νίκησε εκτός έδρας την ουραγό της βαθμολογίας Τσζαρνί Ραντόμ 3-0 (28-26, 25-21, 25-20), έπιασε τους 14 βαθμούς, διατηρήθηκε στην 4η θέση και πλησίασε την Γκντάανσκ στην 3η θέση. Στη βαθμολογία μετά από 7 αγώνες προηγείται η Γιαστρζέμπσκι Βέγκιελ με 21 βαθμούς και ακολουθούν Πρόγιεκτ Βαρσάβα με 20, Γκντανσκ με 16, Κεντζιερζίν Κόζλε 14, Ρεζόβια Ρζεσζόφ 13. Συμμετέχουν 16 ομάδες.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ Α΄ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική 22/11,

19:00: Κιέντζενρτζιν Κόζλε (Πολωνία) - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 23/11,

20:30: Νακ Ροζελάρε (Βέλγιο) - Ζιράτ Μπάνκ (Τουρκία)

2η αγωνιστική

29/11, 19:00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Νακ Ροζελάρε (Βέλγιο)

29/11, 21:00: Ζιράτ Μπάνκ (Τουρκία) - Κιέντζενρτζιν Κόζλε (Πολωνία)

3η αγωνιστική

3η αγωνιστική

12/12, 19:00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Ζιράτ Μπάνκ (Τουρκία)

13/12, 21:30: Νακ Ροζελάρε (Βέλγιο) - Κιέντζενρτζιν Κόζλε (Πολωνία)

4η αγωνιστική

19/12, 19:00: Κιέντζενρτζιν Κόζλε (Πολωνία) - Ζιράτ Μπάνκ (Τουρκία)

20/12, 21:30: Νακ Ροζελάρε (Βέλγιο) - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

5η αγωνιστική

10/01, 17:00: Ζιράτ Μπάνκ (Τουρκία) - Νακ Ροζελάρε (Βέλγιο)

11/01, 19:30: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Κιέντζενρτζιν Κόζλε (Πολωνία)

6η αγωνιστική

17/01, 21:00: Ζιράτ Μπάνκ (Τουρκία) - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 17/01,

21:30: Κιέντζενρτζιν Κόζλε (Πολωνία) - Νακ Ροζελάρε (Βέλγιο)

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ