1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
02-06-2013 23:50

Η Βραζιλία κατακτά το Montreux Volley Masters για έκτη φορά

Η Βραζιλία κατακτά το Montreux Volley Masters για έκτη φορά ©fivb.org
Η Βραζιλία νίκησε με τρία σετ την Ρωσία στον τελικό της 28ης έκδοσης του Montreux Volley Masters. Στο μικρό τελικό η Δομινικανή Δημοκρατία επικράτησε με 3-1 σετ της Ιταλίας. Και η Ιαπωνία την Κίνα με 3-1 επίσης και κατέλαβε την πέμπτη θέση.

 

Βραζιλία – Ρωσία 3-0 (25-23, 25-23, 25-22)
Τόσο η Βραζιλία (δεύτερη στην παγκόσμια κατάταξη της FIVB) όσο και η Ρωσία (έκτη στην παγκόσμια κατάταξη) έπαιξαν εκπληκτικό βόλεϊ στα τρία σετ. Το πρώτο σετ ήταν έντονο, με τις ρωσίδες που αν και προηγήθηκαν για αρκετό διάστημα δεν κατάφεραν να υπερκεράσουν τις δυσκολίες και να διατηρήσουν το προβάδισμά τους μέχρι τέλους. Η Πρισίλα Νταρόιτ και η Φερνάρντα Ροντρίγκες έδειξαν τον δρόμο για τη νίκη και πήραν το πρώτο σετ με 25-23.

Στο δεύτερο σετ οι βραζιλιάνες ανέβασαν στροφές και επέβαλλαν τον ρυθμό τους, καθώς η Ρωσία προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να γυρίσει το παιχνίδι στο τέλος. Επιπλέον ο προπονητής της Ρωσίας Μαρίτσεβ Γιούρι πήρε κόκκινη κάρτα με αποτέλεσμα να δώσει ένα επιπλέον πόντο στις βραζιλιάνες που έφτασαν στην κατάκτηση και του δεύτερου σετ με 25-23.  

Στην συνέχεια οι ρωσίδες απελπίστηκαν και έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και δεν μπορούσαν να αγωνιστούν εξίσου μαχητικά με πριν. Μετά από 87 λεπτά αγώνα η σελεσάο κατέκτησε και το τρίτο σετ με 25-22 και αναδείχθηκε νικήτρια της 28ης έκδοσης του Montreux Volley Masters. Η αρχηγός Φε Γκαράι, που σημειώσε 16 πόντους στν τελικό, αναδείχθηκε MVP  της διοργάνωσης.

Δομινικανή Δημοκρατία – Ιταλία 3-1 (15-25, 25-22, 25-18, 26-24)
Στον τελικό του χάλκινου μεταλλίου οι δομινικανές είχαν μια δύσκολη εκκίνηση στο πρώτο σετ, έμειναν πίσω στο σκορ και δεν κατάφεραν να αντιδράσουν εγκαίρως. Η Ιταλία προηγήθηκε με 15-8, την ίδια στιγμή που οι τυπικά γηπεδούχες προσπαθούσαν να διορθώσουν το μπλοκ, την υποδοχή αλλά και την επίθεσή τους, με αποτέλεσμα να χάσουν το σετ με 15-25.

Η αρχή του δεύτερου σετ ήταν πιο ισορροπημένο από εκείνο του πρώτου. Η ομάδα του Μάρκο Μενκαρέλλι συνέχισε να παίζει με ακριβή και δυναμικό τρόπο, αλλά οι δομινικανές, παρά τα κάποια λάθη κατάφεραν να περάσουν στην θέση του οδηγού και να φτάσουν στην ισοφάριση των σετ με 25-22.  

Στο τρίτο σετ με δυνατά καρφιά από την πίσω ζώνη και δυο συνεχόμενα σερβίς από την Πάολα Γιονκάρα, η ομάδα του Μάρκος Κβιέκ ηγήθηκε με 16-11 και μεγάλωσε την διαφορά μέχρι το τέλος του σκορ (25-18).

Το τέταρτο και τελευτάιο σετ ξεκίνησε με διαφορετική τροπή. Η Ιταλία προηγήθηκε με 15-10 χάρη στην αποτελεσματική άμυνα με βασικό όπλο το μπλοκ. Οι ιταλίδες διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι τους 20 πόντους, όπου οι δομινικανές γύρισαν το ματς και πήραν τη νίκη με 26-24.  

Κίνα – Ιαπωνία 1-3  (20-25, 25-27, 25-13, 19-25)
Και οι δυο ομάδες ήταν αποφασιμένες να κερδίσουν το τελευταίο τους ματς στην διοργάνωση ώστε να κατακτήσουν την πέμπτη θέση. Το πρώτο σετ ήταν αναγνωριστικό με τις δυο ομάδες να μάχονται πόντο πόντο μεχρι το δεύτερο μισό όπου οι γιαπωνέζες πήραν το προβάδισμα. Παρά τις επιθετικές προσπάθειες της Ζου Τινγκ, η ομάδα της δεν κατάφερε να περιορίσει τις γιαπωνέζες που κατέκτησαν το πρώτο σετ με 25-20.  Στο επόμενο σετ οι γιαπωνέζες προηγήθηκαν μέχρι το τέλος παρά την προσπάθεια των αντιπάλων να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και πήραν το σετ με 25-27.

Η Κίνα αιφνιδίασε την Ιαπωνία στην εκκίνηση του τρίτου σετ τελειώνοντας τις πρώτες μπαλιές και μεγάλωσε το κενό σε σχέση με τον αντίπαλο. Οι κινέζες άρχισαν να πιστεύουν στην ανατροπή κερδίζοντας το τρίτο σετ με 25-13.

Η ομάδα της Ιαπωνίας οδήγησε το τέταρτο και τελευταίο σετ από την αρχή με μέχρι το τέλος (19-25) και κατέκτησε την πέμπτη θέση στην διοργάνωση. Καλύτερη σκόρερ του αγώνα ήταν η κινέζα Ζου Τινγκ με 30 πόντους (26 επιθέσεις). Η Ναγαόκα Μίγιου ήταν η δεύτερη καλύτερη σκόρερ με 26 πόντους (24 επιθέσεις).  

Τελική κατάταξη:
1. Βραζιλία
2. Ρωσία
3. Δομινικανή Δημοκρατία
4. Ιταλία
5. Ιαπωνία
6. Κίνα
7. Γερμανία
8. Ελβετία

Διακρίσεις:
MVP του Τουρνουά: Φερνάρντα Ροντρίγκες
Καλύτερη σκόρερ: Τινγκ Ζού
Καλύτερη επιθετική: Μίγιου Ναγκαόκα
Καλύτερη σέρβερ: Ντάρια Ισάεβα
Καλύτερη μπλοκέρ: Ιρίνα Ζαρυάζκο
Καλύτερη υποδοχέας: Μόνικα Ντε Γκενάρο
Καλύτερη λίμπερο: Μέντζιε Γουανγκ
Καλύτερη σέτερ: Ντανιέλ Λινς

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ