1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
23-09-2014 20:02

Ζαγκούμνι: «Αφιερωμένο στους φίλους στην Ελλάδα»

Του Κώστα Ασημακόπουλου
Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2009 ο Πάβελ Ζαγκούμνι έφτανε στην Αθήνα μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη του ως πρωταθλητής Ευρώπης με την Πολωνία για να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό. Στις δηλώσεις του είχε κάνει τότε είχε πει πως θέλει να πάρει νταμπλ με τον Παναθηναϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Πολωνία.

Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε το Κύπελλο το 2010 και μετά από 5 χρόνια και 2 ημέρες έκανε πραγματικότητα το μεγάλο του όνειρο που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Το είχε αγγίξει και το 2006 όταν η Πολωνία έχασε από τη Βραζιλία στον τελικό του Τόκιο. Την επομένη της κατάκτησης του τίτλου στο 18ο Μουντιάλ ο Ζαγκούμνι είναι ένας ήρωας για την Πολωνία και περνάει στην ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους πασαδόρους όλων των εποχών.

«Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Εχω κάνει πολλούς φίλους στην Ελλάδα και ξέρω πως όλες αυτές τις ημέρες οι φίλοι μου με υποστήριζαν. Τους ευχαριστώ και τους αφιερώνω ένα κομμάτι από αυτό το τρόπαιο που για τη γενιά μου είναι ό,τι είχαμε ονειρευτεί.

Τώρα μπορώ να σταματήσω από την εθνική ομάδα και να δώσω ευκαιρία σε κάποιον άλλον αθλητή» είπε ο Ζαγκούμνι και πρόσθεσε: «Είχαμε νέο προπονητή (σ.σ. Αντιγκά) και πολλές ατυχίες που κρατήθηκαν μυστικές. Παρ' όλα αυτά τα καταφέραμε. Χρωστάμε πολλά στον κόσμο που μας στήριξε. Ζούμε όλοι ένα όνειρο και θέλουμε να συνεχιστεί. Δεν σκέφτομαι πόσο κουρασμένος είμαι, αλλά όταν θα έρθει η ώρα θα σκεφτώ τις διακοπές στην Ελλάδα».

Ο Ζαγκούμνι υποσχέθηκε να μας πει περισσότερα, αλλά έπρεπε να κλείσει για να πάει μαζί με όλη την ομάδα στο προεδρικό μέγαρο αλλά και για φιέστα στην κεντρική πλατεία της Βαρσοβίας!

Sentragoal.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ