1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
23-09-2014 19:47

Μαργαρίτης: «Νόμιζα πως τα είχα δει όλα»

Του Κώστα Ασημακόπουλου
Παρακολούθησε περισσότερους από 50 αγώνες από τους 103 συνολικά στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βόλεϊ.

Ο Θανάσης Μαργαρίτης που στις 4 Οκτωβρίου 1987 οδήγησε την Εθνική βόλεϊ Ανδρών στο βάθρο του Ευρωπαϊκού της Γάνδης κατέγραψε το βολεϊκό υπερθέαμα στα γήπεδα της Πολωνίας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους κρατούν στα χέρια τους το ελληνικό βόλεϊ: «Εμεινα εντυπωσιασμένος. Νόμιζα πως τα είχα δει όλα, αλλά οι Πολωνοί ανέβασαν τον πήχη ψηλά. Ο ανταγωνισμός τρέχει με φοβερούς ρυθμούς κι εμείς δεν πρέπει απλά να περπατάμε αλλά να τρέχουμε. Φοβάμαι πως εάν δεν το πράξουμε θα απομακρυνθούμε και τότε θα είναι αργά».

Δίκαια το κατέκτησε η Πολωνία;
«Πέρα για πέρα δίκαιη η επικράτησή της. Επαιξαν χωρίς τον Κούρεκ και με τραυματία τον Βινιάρσκι. Εκαναν μια μεγάλη υπέρβαση έχοντας και τη συμπαράσταση του κόσμου αλλά και του πολωνικού έθνους που ήταν στο πλευρό τους. Εξω από το γήπεδο είχε 12.000 κόσμο και εκατομύρια άλλοι ήταν στους δρόμους. Αυτή η διοργάνωση είναι σταθμός για το άθλημα και ειδικά για το ευρωπαϊκό βόλεϊ. Το μυστικό της Πολωνίας ήταν ότι είχε μια ομάδα που είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις. Από τον πρόεδρο της χώρας μέχρι τον τελευταίο πολίτη ήταν κοντά στη διοργάνωση. Είχαν πέντε τηλεοπτικά κανάλια για τη διοργάνωση. Δυστυχώς έγιναν μεγάλα πράγματα στη διοργάνωση που εδώ στην Ελλάδα δεν τα είδαμε κι αυτό με θλίβει».

Η Βραζιλία έμεινε με τα παράπονα για τη διαιτησία. Δίκαια ή άδικα;
«Η Βραζιλία δεν είναι ευχαριστημένη με την απώλεια του τίτλου αλλά είναι μια ομάδα που προέρχεται από ανανέωση. Ο Λουκαρέλι είναι πολύ δυνατός ακραίος αλλά δεν είναι έμπειρος και έκανε καθοριστικά λάθη, ενώ εάν βρουν έναν καλύτερο διαγώνιο θα είναι και πάλι μια αχτύπητη ομάδα».

Η Γαλλία που μπήκε στην 4άδα και η Γερμανία που πήρε το πρώτο μετάλλιο;
«Η Γαλλία έπαιξε για μένα το πιο ολοκληρωμένο βόλεϊ, αλλά της λείπει ο ηγέτης. Η Γερμανία ευνοήθηκε από τις κληρώσεις αλλά είναι μια βαριά ομάδα που έχει κάνει μεγάλα άλματα».

«Κουρασμένοι οι Αμερικανοί»

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ του «ερυθρόλευκου» Κάρσον Κλαρκ δεν μπήκαν στα ημιτελικά. Τι έφταιξε;
«Η Ρωσία ζορίστηκε με τον όμιλο στα προημιτελικά. Είχε κάποιους τραυματισμούς και πιέστηκε από τους Πολωνούς και τους Βραζιλιάνους. Το περιβάλλον ήταν εχθρικό και στην εξέδρα. Οι Αμερικανοί έδειξαν λίγο κουρασμένοι και οι εσωτερικές αλλαγές που έκαναν ήθελαν λίγο περισσότερο χρόνο. Είναι πολύ καλό που θα έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα ένας αθλητής σαν τον Κάρσον Κλαρκ» είπε ο Θανάσης Μαργαρίτης.

Sentragoal.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ