1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
02-09-2014 12:57

«Beach Volley Training – Drop» με τον Μιχάλη Τριανταφυλλίδη

Το 5ο βιβλίο με τίτλο "Beach Volley Training – Drop" με τον Μιχάλη Τριανταφυλλίδη, βρίσκεται στην paid εφαρμογή της apple "ibook store" με κόστος 2,49 €.


Το βιβλίο είναι αναρτημένο για εφαρμογές mac και ipad στο λινκ:

https://itunes.apple.com/gr/book/beach-volley-training-drop/id878827157?l=el&ls=1&mt=11


Στις ηλεκτρονικές του σελίδες βλέπουμε και συγκρίνουμε τον ερασιτέχνη με τον επαγγελματία αθλητή σε θέματα τεχνικής, ψυχολογίας και ιδιοσυγκρασίας.

Στην τεχνική αναλύουμε τα key points που χρησιμοποιεί ένας αθλητής για να κάνει drop, επιπλέον αναλύουμε όλα τα είδη του drop δηλαδή το drop στην ευθεία, το drop διαγώνια καθώς και τις παραλλαγές του.

Το drop αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα τεχνικά στοιχεία του μπιτς βόλεϊ.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των συνολικά 7 βιβλίων της σειράς θα δοθούν για αθλητική υποτροφία.



Το βιβλίο προλογίζει ο Θανάσης Μιχαλόπουλος.


Ο Θανάσης κόλησε το “μικρόβιο” του Πρωταθλητή μέσα από τα αποδυτήρια της ομάδας βόλει του Ολυμπιακού, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, της σπουδαιότερης σε διάρκεια ομάδας που ανέδειξε ποτέ το Ελληνικό Βόλεϊ. Είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές στο μπητς βόλει και έβαλε την προσωπική του σφραγίδα σε αυτό, με το μέχρι πρότινος, ρεκόρ πρωταθλημάτων αλλά και των διεθνών του συμμετοχών.


Πρόλογος από τον Θανάση Μιχαλόπουλο στο 5ο ebook:


Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω τον φίλο και συνεργάτη Μιχάλη Τριανταφυλλίδη και τον ευχαριστώ για την πρόταση που μου έκανε να γράψω μερικές σκέψεις για το βιβλίο του.

Έχουν ιδιαίτερη σημασία για μένα αφενός ότι το 1991 ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης ήταν εκείνος που με μύησε στο άθλημα τού Beach Volley αφετέρου ότι την επόμενη χρονιά βρέθηκα συμπαίκτης του στο Βόλεϊ Σάλας.

Ο Μιχάλης είναι πολύ δυνατή προσωπικότητα, αναζητά τις μεγάλες προκλήσεις και τις αντιμετωπίζει με μεγάλη επιτυχία.

Το βιβλίο είναι μοναδικό καθώς "παντρεύει" τη διεθνή διάσταση του Beach Volley με την ελληνική και καταφέρνει, μέσα από τις εμπειρίες και τις εικόνες τού Μιχάλη, να κατανοεί με απλό και εύληπτο τρόπο ο αναγνώστης τα τεχνικά χαρακτηριστικά του καλύτερου καλοκαιρινού αθλήματος.

Ειδικά για το "Drop" θα ήθελα να επισημάνω ότι είθισται να το αποφεύγουν οι αθλητές διότι είναι δύσκολο -αν όχι το πιο δύσκολο τεχνικό αντικείμενο στο Beach Volley. Πιστεύω ότι όσο καλύτερος γίνεσαι στο "Drop" τόσο πιο εύκολα παίζει η ομάδα σου άμυνα. Η ουσία στο "Drop" είναι το πότε πρέπει να φεύγει o μπλοκέρ από το φιλέ. Αν, για παράδειγμα, φύγεις νωρίς από το φιλέ τότε ο πασαδόρος της άλλης ομάδας θα σε δει και θα κάνει την πάσα κοντά στο φιλέ με αποτέλεσμα να πάρει πιο εύκολα τον πόντο. Συνεπώς, ο μπλοκέρ πρέπει να περιμένει στο φιλέ μέχρι να γίνει η πάσα από τον αντίπαλο πασαδόρο και μετά να φύγει γρήγορα προς τα πίσω έτσι ώστε να μεγιστοποιήσει την πιθανότητα να βγάλει άμυνα με τον συμπαίκτη του.


Φίλε Μιχάλη σου εύχομαι δύναμη και για την επόμενη πρόκληση που είμαι σίγουρος πως έρχεται...


Θάνος Μιχαλόπουλος

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ