1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
08-10-2013 01:41

Απάντηση Περιφέρειας στην ΕΣΑΠ: «Χωρίς καταλληλότητα δεν δίνεται άδεια τέλεσης»

Την απάντησή της στην ΕΣΑΠ για το θέμα της αναβολής αγώνων του Λιγκ ΚΑπ και της καταλληλότητας των γηπέδων του Ζηρινείου και της Γλυφάδας, έδωσε η Περιφέρεια Αττικής, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε. Εξηγεί ότι χωρίς την καταλληλότητα δεν μπορεί να δοθεί και άδεια τέλεσης αγώνων, ενώ υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε ενημέρωση για τον προγραμματισμό του Λιγκ Καπ από την διοργανώτρια. 
Αναλυτικά

«Αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι η έκδοση άδειας τέλεσης των αγώνων, αλλά η καταλληλότητα των γηπέδων είναι αρμοδιότητα της
Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Χωρίς καταλληλότητα δεν δίνεται άδεια τέλεσης.

Με αφορμή δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σε ό,τι αφορά στη διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων βόλεϊ στην Αττική, η Περιφέρεια Αττικής διευκρινίζει τα παρακάτω:

Η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με το Νόμο 4049/2012 (Άρθρο 22), από τις 23/08/2013 είναι αρμόδια για την έκδοση αδειών τέλεσης των αθλητικών συναντήσεων που λαμβάνουν χώρα στη χωρική της αρμοδιότητα. Ο ανωτέρω νόμος θέτει δύο βασικές προϋποθέσεις, προκειμένου να εκδοθούν οι εν λόγω άδειες:

1.     Η αθλητική εγκατάσταση στην οποία πρόκειται να διεξαχθεί η συνάντηση πρέπει να διαθέτει άδεια καταλληλότητας για αθλούμενους και θεατές.

2.     Να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της διοργανώτριας αρχής.

Την αποκλειστική αρμοδιότητα για την έκδοση της άδειας καταλληλότητας για αθλούμενους και θεατές  έχει ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, όπως αυτός σήμερα ισχύει  (Αρ. 22 παρ. 1 Νομ. 4049/12). Για το λόγο αυτό, όπως προβλέπει ο ίδιος  νόμος (αρ.22 παρ. 2), ο Γενικός Γραμματέας οφείλει να συγκροτεί τη σχετική επιτροπή ελέγχου των εγκαταστάσεων  κάθε χρόνο.

Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Αττικής δεν υπήρξε καμιά ενημέρωση από τη διοργανώτρια αρχή του βόλεϊ (volley league) σχετικά με τους αγώνες του league cup Ν. Σαμαράς 2013 - 2014, αγνοώντας τη σχετική υποχρέωση, για την οποία είχαμε έγκαιρα ενημερώσει τους εμπλεκόμενους φορείς ήδη από τον Αύγουστο.

Την Παρασκευή 04/10/2013 ενημερωθήκαμε από τη Δ/νση Αστυνόμευσης Νοτιοανατολικής Αττικής και όχι από τη διοργανώτρια αρχή (βόλεϊ λιγκ) όπως αυτή όφειλε, ότι είχαν προγραμματισθεί αγώνες στα πλαίσια της Α’ φάσης του League Cup N. Σαμαράς.

Μετά την προαναφερόμενη ενημέρωσή μας από τη Δ/νση Αστυνόμευσης φροντίσαμε να εκδώσουμε άδεια για τις δύο συναντήσεις που η Αθλητική εγκατάσταση είχε άδεια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και γίνονταν στο κλειστό γήπεδο  Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», μεταξύ των ομάδων ΟΣΦΠ - ΠΑΟ και ΟΣΦΠ - ΑΕΚ.

Στη συνέχεια γνωστοποιήσαμε στα Αστυνομικά τμήματα Κηφισιάς και Γλυφάδας που μας είχαν αρχικά ενημερώσει για τους αγώνες και στην volley league, παρ’ ότι δεν μας είχε ενημερώσει κανείς, ότι τα γήπεδα Γλυφάδας και Ζηρίνειου όπου είχαν προγραμματιστεί συναντήσεις, στερούνταν αδείας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και επομένως δεν υπήρχε η δυνατότητα νόμιμης έκδοσης άδειας τελέσεως των αθλητικών συναντήσεων.

Η διαχείριση αθλητικών γεγονότων πρέπει να τυγχάνει της αμέριστης προσοχής της συντεταγμένης πολιτείας. Η εμπλοκή διαφόρων δημοσίων φορέων, με όλη τη θετική πρόθεση που μπορεί να έχουν, δημιουργεί ένα καθεστώς σύγχυσης και ασυνεννοησίας καταλήγοντας  σε προβληματικά αποτελέσματα.

Είναι σαφές ότι δεν βοηθά οι αρμοδιότητες να περιφέρονται από υπηρεσία σε υπηρεσία, ανάλογα με τη βούληση αυτών που νομοθετούν.

Η μονή πραγματικά αρμόδια για τα αθλητικά γεγονότα, θα έπρεπε να είναι η Γ.Γ. Αθλητισμού, η οποία θα έπρεπε να χειρίζεται αυτές τις αρμοδιότητες, όπως έχει τονίσει στο παρελθόν ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, βρίσκονται έμπρακτα και αποδεδειγμένα κοντά στον αθλητισμό, υποστηρίζοντας την αθλητική δραστηριότητα με κάθε τρόπο, πάντα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας. Καλούμε όλους τους φορείς να κάνουν το ίδιο, ώστε να συνεργαστούμε όλοι μαζί προς αυτή την κατεύθυνση»

1 σχόλιο

  • Comment Link  ONLY Α.Σ.Θ. Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2013 05:31 posted by ONLY Α.Σ.Θ.

    ετσι είναι αγαπητέ κύριε Παντελή. Είπαμε, πρωτάθλημα δεν υπάρχει σοβαρό, ομάδες δεν υπάρχουν σοβαρές, παίκτες μέτριοι και κακοί, κόσμος στις κερκίδες ούτε για δείγμα.Ε λοιπόν ας υπάρχουν τουλάχιστον κατάλληλα γήπεδα γιατί ούτε γήπεδα κατάλληλα υπάρχουν. Βέβαια για τις ομάδες σας πιστέυω ότι μπορούν να παίξουν ελεύθερα αφού δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας των φιλάθλων αφού δεν υπάρχουν φίλαθλοι. Μιλάμε για το αόρατο πρωτάθλημα.Πρωτάθλημα που δε βλέπει κανείς πέρα από τους συμμετέχοντες και τους πρωτου βαθμού συγγενείς τους. Να το χαίρεστε αυτό το πρωτάθλημα του τίποτα. Ισως το ότι δεν υπάρχει ο Ηρακλής σε αυτό το πρωτάθλημα είναι καλό για τον Ηρακλή που από μόνος του μαζέυει όσους όλοι εσείς μαζί και παραπάνω. Αν μάλιστα ο Ηρακλής καταφέρει μέσα από αυτή του τη δοκιμασία να απαλλαγεί και από τους άσχετους που επιμένουν να υποστηρίζουν ότι τον διοικούν τότε το κέρδος θα είναι διπλό.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ