1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
27-03-2018 04:13

Μπακοδήμος: «Ευτυχώς που το ΣΤΕ δεν πρότεινε και την βαριά τιμωρία των αθλητών...»

Ο διευθυντής της ΕΟΠΕ, Περικλής Μπακοδήμος με ανάρτηση του στο f/b, πήρε θέση για την απόφαση του Συμβουλίου της επικρατείας (ΣτΕ) να αφαιρέσει την πριμοδότηση διακριθέντων αθλητών για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Αναλυτικά ο κ,Μπακοδήμος αναφέρει:

«Μουσικήν τε και Γυμναστική θεός έδωκεν τοις ανθρώποις γράφει ο αδαής Πλάτων στην Πολιτεία του . Και ξάφνου όλοι οι ειδήμονες επικροτητές της απόφασης του ΣΤΕ χάρηκαν που οι αθλητές δεν θα έχουν προνόμια .Κάποιοι προτείνουν μόνο ΤΕΦΑΑ .Δηλαδή ο αθλητής η η αθλήτρια που θα ανέβει σε βάθρο Ολυμπιάδας η Παγκοσμίου η Ευρωπαικού η ακόμη και Βαλκανικού και χωρίς τις ατελείωτες ώρες προπόνησης θα έβγαζε 19000 αλλά τώρα λόγω της ενασχόλησης με τον αθλητισμό βγάζει 17000 πρέπει να μπει μόνο ΤΕΦΑΑ ?Τα οποία υποθέτω πως όλοι οι άσχετοι περί αθλητισμού θεωρούν ότι ακόμη ασχολούνται με το < πάνω τα χεράκια κάτω τα χεράκια > και όχι με την επιστήμη του αθλητισμού όπως ο τίτλος άλλαξε απο Γυμναστική Ακαδημία .

Αλλά όλοι οι κρίνοντες θα πανηγυρίζουν για την δόξα και την τιμή που προσέφερε στην πατρίδα ( που βάλλεται απο παντού ) ο άνευ προνομίων νέος η νέα με την αθλητική του νίκη.Και όλα αυτά την στιγμή που δεν παίρνει κανενός!!!!! την θέση αλλά κρίνεται ( αφού πιάσει το 90% της βάσης και με συγκεκριμένο ποσοστό επι των θέσεων 4,5% ) αλλά και με βάση το επίπεδο της νίκης και μόνο μεταξύ αθλητών

.Και όλοι λυπούμαστε που φεύγει η νέα γενιά έξω . Και τα αμερικανικά πανεπιστήμια ( και όχι μόνο ) προσφέρουν υποτροφίες δεκάδων χιλιάδων δολαρίων για να προσελκύσουν υψηλού επιπέδου αθλητές /αθλήτριες .Την ώρα που το σύγχρονο management προκρίνει βιογραφικά όσων έχουν ασχοληθεί με αθλητισμό και ιδιαίτερα με ομαδικά sport γιατί γνωρίζουν ότι η διαδικασία υψηλού αθλητισμού απαιτεί θυσίες ,προσήλωση στον στόχο ,πειθαρχία , αποκλεισμό του εγώ .προβολή της ομάδας κλπ στοιχεία απαραίτητα για μια εταιρεία . Και τι σχέση έχουν οι αναφορές περί Εσπερινών με τον υψηλό αθλητισμό ? Την μεγάλη Ευρωπαική καμπάνια περι του Dual career δεν την έχει ακούσει κανένας και κυρίως πανεπισημιακοί που αρθρογραφούν ?

Ας με συγχωρήσουν τα άλλα αθλήματα αλλά ως παράδειγμα θα φέρω αθλητές της Εθνικής Παίδων στο βόλλευ που απο σήμερα ξεκίνησαν την προετοιμασία για τα τελικά Ευρωπαικού που θα ξεκινήσουν Μεγάλο Σάββατο την ώρα που όλοι οι κρίνοντες θα σπάνε τα κόκκινα αυγά και θα ψήνουν αρνί .Και όταν γυρίσουν 16 Απριλίου κάποιοι θα πανε και με την Εθνική Εφήβων στα προκριματικά Ευρωπαικού και μετά θα αφού έχουν χάσει 1 μήνα διάβασμα εκπροσωπώντας την πατρίδα θα πάνε να συναγωνιστούν τους συμμαθητές τους στις πανελλαδικές με ίσους όρους για να μην στενοχωρηθεί στο ΣΤΕ .( σε όλα τα αθλήματα υπάρχουν δεκάδες τέτοια παραδείγματα ).

Ευτυχώς που το ΣΤΕ δεν πρότεινε και την βαριά τιμωρία των αθλητών που δικαιούνται προνόμια .Και βέβαια η πολιτεία με την ερύτερη έννοια και όχι την κομματική κλαίει που είμαστε πρώτοι στην παιδική παχυσαρκία ,που στο μέλλον θα αυξήσει την ιατρική δαπάνη λόγω καρδιοπαθειών και βέβαια για να τα αποτρέψει όλα αυτά μειώνει τις ώρες Φυσική Αγωγής στα σχολεία θεωρώντας σε αντίθεση με τον αδαή Πλάτωνα ( τον οποίο κατά τα άλλα θαυμάζουμε και θεωρούμε πρόγονό μας ) περιττή την Φυσική άσκηση

.Αιδώς Αργείοι !!!!»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ