1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-03-2014 19:29

Ομόφωνο ψήφισμα των σωματείων στην Γ.Σ.: «Αγανάκτηση για τη μείωση του 50%»

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της Γενική Συνέλευση της ΕΟΠΕ που πραγματοποιείται στη Χαλκίδα, τα παρευρισκόμενα σωματεία ενέκρινα ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:
Η Γενική Συνέλευση της ΕΟΠΕ που συνεδρίασε στη Χαλκίδα το διήμερο 21-22/3/2014, εκφράζει την αγανάκτηση όλων των σωματείων του βόλεϊ για την μείωση της οικονομικής επιχορήγησης της Ομοσπονδίας για το 2014 που ανακοίνωσε το Υπουργείο.

Η μείωση κατά 50% της επιχορήγησης της ΕΟΠΕ οδηγεί το ελληνικό βόλεϊ στην εξαφάνιση. Οι άνθρωποι του βόλεϊ, τα σωματεία, οι αθλητές, οι γονείς των παιδιών που αθλούνται, για ακόμη μία φορά γίνονται θύματα της κυβερνητικής πολιτικής, στο βωμό της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των δανειστών και της τρόικας.

Η ΕΟΠΕ παρά τις προσπάθειες που έκανε και εξακολουθεί να κάνει τα τελευταία χρόνια, ακόμη και στη σημερινή ΓΣ, για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, με αναμφίβολα θετικά αποτελέσματα, δεν μπορεί παρά να επισημάνει ότι με τις τελευταίες εξελίξεις Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.

Ελπίζουμε ότι έστω και την ύστατη ώρα η Κυβέρνηση θα αλλάξει προσέγγιση και θα δείξει ότι τελικά την ενδιαφέρει το αύριο του ελληνικού αθλητισμού. Περιμένουμε άμεση θετική ανταπόκριση στη πρόταση που έχει καταθέσει η ΕΟΠΕ μέσω της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η ΓΣ της ΕΟΠΕ καλεί όλες τις δυνάμεις του ελληνικού αθλητισμού να συντονίσουν τη δράση τους ώστε να διεκδικήσουν τη σωτηρία του ελληνικού αθλητισμού. Παράλληλα η ΓΣ της ΕΟΠΕ δηλώνει ότι αδυνατεί να καταρτίσει προυπολογισμό προσαρμοσμένο στο ανακοινωθέν από τον Υπουργό ποσό επιχορήγησης, και γι’ αυτό εξουσιοδοτεί το ΔΣ για την λήψη περαιτέρω αποφάσεων στο πλαίσιο αυτών που συζητήθηκαν στη Γενική Συνέλευση.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ