1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-03-2014 21:59

«Όνειρο ένας τίτλος με τον Ηρακλή»

Αξιολογείστε το άρθρο
(1 Vote)
Η Ολγα Στράντζαλη, η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου και η Κλαίρη Βέλλιου, τρία από τα κορίτσια του Ηρακλή στο βόλεϊ, με αφορμή την πρόκριση του Γηραιού στο Final 4 της Πύλου, μίλησαν (και) για τα μελλοντικά τους σχέδια στο βόλεϊ.

Αναλυτικά η συνέντευξη όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα karfitsa.gr

 

Μία συνέντευξη έχει πάντα ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον όταν απέναντί σου έχει τρία υπέροχα κορίτσια. Η «Κ» συναντήθηκε και ανέκρινε την Ολγα Στράντζαλη, τη Λαμπρινή Κωνσταντινίδου και την Κλαίρη Βέλλιου σε μία συνέντευξη διαφορετική από τις άλλες.

Η αφορμή για τη συνάντησή μας αυτή δόθηκε, με τη πρόκριση που πήρε η ομάδα του γυναικείου βόλεϊ του Ηρακλή στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος, που θα γίνει στη Πύλο.

Μάλιστα, η συνέντευξη έβγαλε και… είδηση, αφού εκτός από την Ολγα Στράντζαλη, το «American dream» ετοιμάζεται να ζήσει και η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου…

Λαμπρινή Κωνσταντινίδου: «Ανυπομονώ για το American dream»

-Είσαι ακόμα μαθήτρια Λυκείου, όπως πρωταγωνιστείς σε μία ομάδα όπως ο Ηρακλής και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο, αυτό της Α1;

«Ναι είναι η αλήθεια. Εγώ ξέρω μόνο πως τα καταφέρνω (γέλια). Είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό. Το σχολείο απαιτεί διάβασμα πολύ και ολική αφοσίωση σε αυτό. Οι προπονήσεις το ίδιο. Ο ελεύθερος χρόνος ελάχιστος, αλλά εγώ αγαπώ αυτό που κάνω και θεωρώ ότι αξίζει αυτή η θυσία».

-Ετοιμη και εσύ για το Αmerican dream;

«Ναι. Πανέτοιμη. Ανυπομονώ να ζήσω το όνειρό μου. Θα φύγω και εγώ το καλοκαίρι στην Αμερική. Θα συνδυάσω σπουδές και βόλεϊ στο υψηλότερο επίπεδό του μάλιστα».

-Πως αντιμετωπίζεις τα σχόλια που ακούς κατά καιρούς από την κερκίδα;

«Με τον καιρό συνηθίζεις να ζεις με αυτό. Εχω βρεθεί σίγουρα σε τέτοια θέση όμως κάθε φορά προσπαθώ να «κλείνω» τα αυτιά μου και να παραμένω συγκεντρωμένη μέσα στη ροή του αγώνα».

-Τα δικά σου προγνωστικά για το Final 4;

«Η δική μας ομάδα δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα. Εξάλλου, φέτος αποδείξαμε πως όταν παίζουμε δίχως το άγχος καταφέρνουμε πολλά πράγματα. Πάμε στη Πύλο, να χαρούμε τη διοργάνωση και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο».
Κλαίρη Βέλλιου: «Το βόλεϊ είναι η ζωή μου»

- Πόσο δύσκολο είναι για μία αθλήτρια όπως εσείς να αφοσιωθεί επαγγελματικά σε ένα άθλημα με ότι συνεπάγεται αυτό για τη καθημερινή ζωή της;

«Αρκετά δύσκολο. Το να συμμετέχεις σε μία ομάδα της Α1 σε μικρή ηλικία όπως είμαστε εμείς, απαιτεί πολλές θυσίες. Εγώ προσωπικά προσπαθώ όσο γίνεται αυτό να τα κάνω όλα και καλά. Δηλαδή να αφιερώνω και αρκετό χρόνο στη σχολή μου, αλλά να χω και τεράστια ενέργεια και συγκέντρωση στις προπονήσεις με την ομάδα».

- Πως φαντάζεστε τον εαυτό σας σε δέκα χρόνια από τώρα; Στο υψηλότερο επίπεδο του αθλήματος ή εκτός χώρου;

«Αυτό που θέλω για μένα είναι να βελτιώνομαι συνεχώς και να παραμείνω σε αυτό το επίπεδο αγωνιστικότητας. Τώρα για δέκα χρόνια μετά, νομίζω ότι θα με βρει και πάλι μέσα στα τάραφλεξ. Το βόλεϊ είναι η ζωή μου και η καθημερινότητα και δεν μπορώ να το αφήσω».

- Final 4 και ημιτελικός με Πανναξιακό. Μακρινό όνειρο ο τίτλος;

«Το γεγονός ότι συμμετέχουμε στο Final 4 με κάνει πολύ χαρούμενη. Είναι πολύ σημαντικό για αθλήτριες στην ηλικία μας να συμμετέχουμε σε τέτοιες διοργανώσεις. Επίσης, φύση του Ηρακλή ως σύλλογος είναι τέτοια που πρωταγωνιστεί πάντα και χαιρόμαστε που η ομάδα συμμετέχει σε αυτή τη γιορτή. Οσο για το τίτλο; Ποιος ξέρει. Όλα γίνονται. Εμείς δεν είμαστε φαβορί, αλλά πάμε για να κατακτήσουμε το τίτλο, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά».
Στράντζαλη: «Ονειρο η κατάκτηση ενός τίτλου με τον Ηρακλή»

-Ουτε καν είκοσι χρονών, όμως συμμετέχετε αρκετά χρόνια σε υψηλό επίπεδο και σε μία ομάδα με μεγάλη ιστορία όπως ο Ηρακλής…

«Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια δόθηκαν πολλές ευκαιρίες σε νεαρές αθλήτριες ώστε να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στον Ηρακλή. Αναλάβαμε όλα τα κορίτσια αυτό το ρόλο και προσπαθούμε μέσα από το χρόνο, παιχνίδι με παιχνίδι να γινόμαστε ολοένα και καλύτερες. Σίγουρα είναι μεγάλο το βάρος της φανέλας που φοράμε, αλλά αυτό δεν μας αγχώνει. Γνωρίζουμε καλά σε ποια ομάδα αγωνιζόμαστε και προσπαθούμε και εμείς να κρατήσουμε την ομάδα όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται».

-Οι στόχοι και οι φιλοδοξίες σας για τα επόμενα χρόνια;

«Εδώ και αρκετό καιρό έχω πάρει την απόφαση να συνεχίσω για τα επόμενα τέσσερα χρόνια την καριέρα μου σε Πανεπιστήμιο της Αμερικής. Εκεί θα σπουδάζω και παράλληλα θα παίζω και βόλεϊ. Για μένα ήταν όνειρο ζωής και μου δίνεται η ευκαιρία να το πραγματοποιήσω. Ανυπομονώ να ζήσω αυτή την εμπειρία».

- Εχει υπάρξει στιγμή που λόγω της διαφορετικότητας που έχει το άθλημά σας έχει ακουστεί κάτι από την κερκίδα που σας έχει φέρει σε δύσκολη θέση; Η αντίδρασή σας ποια ήταν;

«Προσπαθώ πάντα να είμαι συγκεντρωμένη στον αγωνιστικό χώρο και στο παιχνίδι την ώρα του αγώνα. Το μόνο που με νοιάζει είναι το πώς θα κερδίσει η ομάδα και τίποτα άλλο. Ετσι αποφεύγω να ακούω τα σχόλια από την κερκίδα. Εντάξει, διάφορα ακούγονται, αλλά η δουλειά μας είναι στο γήπεδο και όχι στην κερκίδα».

-Η ομάδα στο πρωτάθλημα παλεύει για τη παραμονή της, στο Κύπελλο όμως για άλλη μία χρονιά συμμετέχει στο Final 4…

«Την παραμονή ουσιαστικά την έχουμε εξασφαλίσει. Εμείς έχουμε αρχίσει να συγκεντρωνόμαστε και να σκεφτόμαστε το Κύπελλο. Πιστεύω πως στο πρωτάθλημα δεν είχαμε τα αποτελέσματα που περιμέναμε και γι’ αυτό είμαστε και χαμηλά. Στο Κύπελλο είχαμε και ευνοϊκές κληρώσεις και φτάσαμε για μία ακόμα χρονιά σε τελική φάση Final 4. Σίγουρα το φαβορί δεν είμαστε, όμως είναι δύο παιχνίδια και όλα μπορούν να συμβούν. Ο Πανναξιακός θεωρητικά είναι ομάδα στα μέτρα μας και αν είμαστε σοβαρές θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την είσοδό μας στο μεγάλο τελικό. Είναι όνειρο για όλες μας η συμμετοχή σε τελικό μίας τέτοιας διοργάνωσης, πόσο μάλλον η κατάκτηση ενός τίτλου».

Διαβάστηκε 2006 φορές

2 σχόλια

  • Comment Link dennis Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 13:58 posted by dennis

    Κάθε χρόνο τέτοιες ομάδες που δεν βλέπονται θα υπάρχουν.Εσύ δεν έλεγες ότι ο Ηρακλής ενισχύθηκε περισσότερο από όσο έπρεπε;

  • Comment Link ΦΡΕΝΤΟΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟΣ Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 07:35 posted by ΦΡΕΝΤΟΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟΣ

    αν δούμε και τον διαχειριστή κυλικείου να σηκώσει τίτλο με το συνοθύλευμα που έφτιαξε , ε τότε όλα είναι πιθανά σε αυτόν τον κόσμο.Ακόμα και να βγει ο Τόμσεν και να ζητήσει συγνώμη για τις πα....ες που μας κάνει, ακόμα και να σωθεί ο άρης στο ποδόσφαιρο.Πάντως καλύτερα θα ήταν να πατάνε κάποιοι στο έδαφος και να παραδεχθούν ότι πάνε για καλές εμφανίσεις απλά και για λίγο τουρισμό.Δεν είναι κακό. Τουλάχιστον φέτος βρέθηκαν τα ψιλά για το ταξίδι.Αυτό από μόνο του είναι ένας τίτλος.Τα άλλα είναι ναχαμε να λέγαμε. Και το πιο σημαντικό, ποιο είναι το μέλλον της ομάδας μετά το τέλος του πρωταθλήματος όταν η μια πάει Αμερική, η άλλη πάει κεντρική ευρώπη και η τρίτη πάει Αθήνα; Αυτό πρέπει να απασχολεί κάποιους στον Ηρακλή και όχι η μόστρα και η φιγούρα. Και επειδή δε θα βρίσκονται κάθε χρόνο 2-3 ομάδες που δε βλέπονται για να τη γλυτώνει ο Ηρακλής και επειδή δεν είναι πάντα πασχαλιά, καλό θα είναι να έχουν το νου τους.Αλλά τι είπα τώρα, ποιο νου τους.Ποιος το έχασε...............

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ