1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-09-2014 16:10

Η Όλγα Στράντζαλη από τη... Χαβάη μιλά στο volleynews.gr

Η ιστορία της Όλγας Στράντζαλη είναι η απόδειξη του ότι η προσπάθεια και η θέληση μπορούν να σε φτάσουν ψηλά. Η Όλγα, εδώ και περίπου 1.5 μήνα ζει το όνειρο της. Βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής και κάνει αυτό που αγαπά. Παίζει βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο και συνδυάζει τις σπουδές της στο UCLA.

Όπως είναι λογικό, κάθε αρχή και δύσκολη. Έτσι συνέβη και με την νεαρή αθλήτρια που δυσκολεύτηκε τις πρώτες μέρες να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Νέος κόσμος, διαφορετική κουλτούρα, άλλος τρόπος ζωής, άλλη γλώσσα, γενικώς όλα ήταν καινούρια ή μάλλον πρωτόγνωρα για την ίδια. 40 μέρες μετά όλα αυτά είναι παρελθόν. Η Όλγα με την βοήθεια της οικογένειάς της που την στηρίζει από την αρχή και με τους ανθρώπους του Πανεπιστημίου να την βοηθάνε, έχει πλέον προσαρμοστεί στη νέα της ζωή και δηλώνει έτοιμη να κυνηγήσει τους στόχους της.

Το volleynews.gr επικοινώνησε με την Όλγα, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην... Χονολουλού (Χαβάη) και αγωνίζεται με την φανέλα του UCLA. Για την ιστορία, η Στράντζαλη ολοκλήρωσε το παιχνίδι απέναντι στο Σαν Φρανσίσκο με 10 πόντους.

Είσαι περίπου 1,5 μήνα στην Αμερική. Πρώτες σου εντυπώσεις; Ήταν όπως τα περίμενες;

«Για την ακρίβεια είναι καλύτερα απ'ότι τα περίμενα. Είχα ακούσει από παλιές μου συμπαίχτριες που βρίσκονταν εδώ πως όλα είναι πολύ οργανωμένα και πολύ επαγγελματικά, αλλά δεν το περίμενα σε τέτοιο βαθμό. Δίνουν σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια και όλα πηγαίνουν πάντα σύμφωνα με το πρόγραμμα. Οι εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου είναι εκπληκτικές. Για έναν επαγγελματία αθλητή δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να δουλέψει».

olga1


Τι σπουδές ακολουθείς και πόσο δύσκολο είναι ειδικά στην Αμερική να τα συνδυάσεις και τα δύο;

«Τα δύο πρώτα χρόνια είναι γενικές σπουδές και από την τρίτη χρονιά αποφασίζεις τι θα κλάδο θα ακολουθήσεις. Τα μαθήματα είναι εύκολα μέχρι στιγμής, σε αυτό που δυσκολεύτηκε αρκετά είναι η γλώσσα αλλά κάθε μέρα είναι και καλύτερα. Σκέφτομαι να σπουδάσω δημόσιες σχέσεις, αλλά έχω καιρό ακόμη για να αποφασίσω».

-Ποιοι είναι οι στόχοι του πανεπιστημίου σου; Είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα;

«Το πανεπιστήμιό μου (UCLA) βρίσκεται σε πολύ δυνατή περιφέρεια και κάθε βδομάδα έχουμε πολύ δύσκολα παιχνίδια. Στόχος μας είναι να περάσουμε αρχικά από την περιφέρεια και ύστερα ό,τι καλύτερο προκύψει. Έχουμε καλή ομάδα και νομίζω ότι το φάιναλ-4 είναι ένας εφικτός στόχος».

olga3

-Δυσκολεύτηκες να προσαρμοστείς στην καθημερινότητα της Αμερικής; Πως σε αντιμετωπίζουν οι προπονητές και οι συμπαίχτριες σου;

«Το πιο δύσκολο μέρος σε όλα αυτή την απόφαση ήταν ότι άφησα πίσω μου πολύ αγαπημένα μου πρόσωπα. Το θετικό είναι πως μπορώ να επισκέπτομαι την Ελλάδα κάθε Χριστούγεννα και καλοκαίρι για αρκετές μέρες και να τους βλέπω. Οι γονείς μου σκέφτοναι να έρθουν να με επισκεφτούν και να με δουν σε κάποια παιχνίδια αλλά δεν είναι κάτι σίγουρο», είπε αρχικά για να συνεχίσει για την προσαρμογή της στα νέα δεδομένα:

«Για κάθε άνθρωπο είναι δύσκολο όταν φεύγει μακριά από τη χώρα του και προσπαθεί να ζήσει σε μία άλλη. Δυσκολεύτηκα αρκετά τις πρώτες μέρες, όχι τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά στο να προσαρμοστώ στην ζωή εδώ. Είχα τεράστια βοήθεια από την ομάδα και τους ανθρώπους του πανεπιστημίου, που υπάρχουν ακριβώς για αυτό τον λόγο. Να βοηθάνε μαθητές-αθλητές που έρχονται από άλλες χώρες. Κάθε μέρα είμαι και καλύτερα και συνηθίζω όλο και περισσότερο».

Τέλος ήθελε να κάνει μία αφιέρωση για τους ανθρώπους που την έχουν στηρίξει πιο πολύ από όλους. Την οικογένειά της.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ τους γονείς μου που με έχουν στηρίξει σε αυτή την απόφαση και από τα πρώτα μου βήματα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για μένα. Καθημερινά μου δίνουν τεράστια δύναμη στην προσπάθειά μου και χωρίς αυτούς δεν θα είχα καταφέρει τίποτα».


Τίμος Αθανασόπουλος

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ