1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-09-2023 21:51

Ευρωπαϊκό ανδρών: Τα συγχαρητήρια του Μπονιφάντε και το αισιόδοξο μήνυμα των Πετρέα, Πρωτοψάλτη

Έναν μικρό απολογισμό από τη πορεία της Εθνικής ομάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έκαναν ο ομοσπονδιακός προπονητής Ντάντε Μπονιφάντε, ο αρχηγός Γιώργος Πετρέας και ο ακραίος της ομάδας Θανάσης Πρωτοψάλτης.
Ντάντε Μπονιφάντε: «Είμαι περήφανος για τους αθλητές μου. Κλείσαμε το ευρωπαϊκό κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και προσπαθήσαμε πολύ. Τους είπα να το διασκεδάσουν, να μείνουν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι για να βιώσουν όλη την εμπειρία παίζοντας σε αυτό το επίπεδο. Δεν γνωρίζω αν θα μείνω στην Εθνική ομάδα, έχω τη διάθεση να συζητήσω με την ομοσπονδία, αλλά δεν είναι μόνο αυτό το θέμα. Στην Ιταλία υπάρχει κανονισμός αν δουλεύεις σε σωματείο και σε Εθνική ομάδα, πρέπει να πληρώσεις ένα ποσό. Θα δούμε».

Θανάσης Πρωτοψάλτης: «Ήταν ένα όμορφο ταξίδι που όμως δεν τελείωσε όπως θα θέλαμε. Από την αρχή της προετοιμασίας ο στόχος μας ήταν να περάσουμε από τους ομίλους αλλά δεν τα καταφέραμε. Ήταν μεγάλη η προσπάθειά μας αλλά δεν ήταν αρκετή. Από την πρώτη μέρα στην Καλαμάτα όλα τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα στο στόχο που είχαμε θέσει και έδιναν καθημερινά ό,τι μπορούσαν στην Εθνική ομάδα. Αυτό που κρατάμε από αυτό το Ευρωπαϊκό είναι, ότι, οι μικρότεροι ηλικιακά αθλητές καλοκαίρι με καλοκαίρι ανεβάζουν το αγωνιστικό τους επίπεδο και είναι κάτι που πρέπει να χαροποιεί το Ελληνικό βόλεϊ».

Γιώργος Πετρέας: «Τρίτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό. Μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 2,5 μήνες και ολοκληρώθηκε σήμερα. Σίγουρα όχι με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όλα τα παιδιά και το σταφ προσπαθήσαμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε αυτό που πάρα πολύ θέλαμε. Όμως έτσι είναι ο αθλητισμός. Δεν μας βγήκε. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε μία καλή αρχή και θεωρώ ήταν κομβικό σημείο. Το Ισραήλ έπαιξε σε ένα επίπεδο που δεν το είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Στο τέλος φτάσαμε να παίζουμε ένα διαδικαστικό παιχνίδι με τη Γαλλία, αλλά ως Εθνική ομάδα δεν υπάρχει παιχνίδι που κατεβαίνουμε χωρίς στόχο. Σήμερα επιλογή μας ήταν να παίξουν παιδιά που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και υπήρχαν κάποιοι τραυματισμοί. Η Εθνική ομάδα όμως μάχεται και έτσι έγινε σήμερα. Ειδικά στα δύο σετ ήμασταν αρκετά καλοί. Εγώ με κάποια άλλα παιδιά ζήσαμε δέκα χρόνια που προσπαθούσαμε να προκριθούμε σε κάποιο ευρωπαϊκό. Τώρα ήταν η τρίτη συνεχόμενη φορά. Αν μπορώ να πω κάτι θετικό, είναι ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι με μόνο τη παρουσία μας σε ευρωπαϊκό. Αυτό πρέπει να είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε, η ομοσπονδία, οι αθλητές και το προπονητικό επιτελείο. Η Εθνική ομάδα συνεχίζει να προσπαθεί να βρίσκεται σε όσο το δυνατόν περισσότερες διοργανώσεις και εκτός από τη παρουσία μας, να είμαστε χαρούμενοι και για το αποτέλεσμα».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ