1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-10-2016 12:10

Ο Γιάννης Μαδούρας από την Σουηδία αποκλειστικά στο volleynews.gr!

Του Τίμου Αθανασόπουλου

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Γιάννης Μαδούρας δοκίμασε την τύχη του στο εξωτερικό και από το πρώτο κιόλας παιχνίδι έδειξε ότι η επιλογή του σωστή. Ο Έλληνας κεντρικός ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της σουηδικής Χάμπο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο στο γήπεδο και αργότερα από τον προπονητή του στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα.

Η πόλη του Χάμπο είναι μία μικρή κωμόπολη στη Νότια πλευρά της Σουηδίας με πληθυσμό κάτι παραπάνω από 6.000 κατοίκους. Ένας από αυτούς πλέον είναι ο Γιάννης Μαδούρας και το volleynews.gr επικοινώνησε με τον Έλληνα κεντρικό και σας παρουσιάζει την αποκλειστική συνέντευξη, όπου μεταξύ άλλων μιλάει για τη νέα σελίδα στη καριέρα του, την ζωή εκτός Ελλάδας και για το επίπεδο στο σουηδικό πρωτάθλημα.

habo

«Η ζωή εδώ στο Χάμπο είναι πολύ ωραία. Είναι μία όμορφη και ήσυχη πόλη. Έχει πολύ όμορφα τοπία με πολύ πράσινο. Βέβαια οι ρυθμοί εδώ δεν έχουν καμία σχέση με τους ρυθμούς της Ελλάδας και της Αθήνας», είπε αρχικά ο έμπειρος κεντρικός και συνέχισε με την καθημερινότητα του:

«Η μέρα κυλάει ομάλα. Κάνουμε αρκετές προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα και στον ελεύθερο χρόνο μου προτιμώ εκτός από την ξεκούραση, να επισκέπτομαι και διάφορες κοντινές πόλεις για να βλέπω καινούργια πράγματα. Δυστυχώς δεν έχω συναντήσει κάποιον Έλληνα εδώ, έχω φίλους στην Στοκχόλμη που είναι 3 ώρες από εδώ που είμαι αλλά μέχρι στιγμής δεν είχα την ευκαιρία να πάω να τους δω. Κάποια στιγμή στο μέλλον όταν βρω ευκαιρία θα πάω σίγουρα».

Πως είναι όμως η ζωή εκτός Ελλάδας; «Σίγουρα μου λείπει η οικογένεια μού που μιλάω καθημερινά μαζί τους, όπως και οι φίλοι μου. Είναι η πρώτη φορά που φεύγω από την Ελλάδα για να αγωνιστώ στο εξωτερικό και για αυτό τα συναισθήματα, ειδικά το πρώτο διάστημα ήταν πολύ έντονα. Γενικά όμως μου έχουν λείψει και οι ρυθμοί της Ελλάδας. Όπως το να βγαίνω και να χαλαρώνω με τους φίλους και τις φίλες μου, όπως και οι νυχτερινές εξόδοι. Εδώ δεν έχει τέτοια, η ζωή είναι πολύ ήρεμη στο Χάμπο».

madouras1

Ωστόσο για τον Μαδούρα η βοήθεια του συλλόγου ήταν καθοριστική στο να προσαρμοστεί γρήγορα στην νέα του ζωή. «Από την στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο Χάμπο, όλοι με υποδέχθηκαν πολύ θερμά. Από την διοίκηση μέχρι και τους συμπαίκτες μου. Έχουμε δεθεί όλοι μεταξύ μας ως ομάδα και πιστεύω ότι με αυτή την χημεία μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα».

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, ο Γιάννης τόνισε πως το επίπεδο είναι χαμηλότερο από τον ελληνικό αλλά αποθέωσε την οργάνωση που έχουν οι Σουηδοί. «Δεν μπορώ να πω ότι το πρωτάθλημα εδώ είναι καλύτερο. Σίγουρα το ελληνικό αν και έχει πέσει πολύ τα τελευταία χρόνια παραμένει σε υψηλότερο επίπεδο. Βέβαια η οργάνωση που υπάρχει εδώ είναι πολύ επαγγελματική. Δεν χρειάζεται να ανησυχώ για τίποτε άλλο εκτός από το βόλεϊ, κάτι που στην Ελλάδα ήταν σχεδόν αδύνατο. Έτσι με βοηθάει να μένω συγκεντρωμένος στη δουλειά μου και δεν υπάρχουν άλλοι παράγοντες που θα με αποσπούν από την δουλειά μου».

madouras3

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ