1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
02-04-2014 16:47

Τη διαφήμιση που κάνει ο Πρωτοψάλτης ποιος θα την επιβραβεύσει;

Η κλήση του Θανάση Πρωτοψάλτη από την αθλητική δικαστίνα της ΕΣΑΠ εντάσσεται στο πλαίσιο των αρμοσιοτήτων του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου της ΕΣΑΠ και ορθώς έγινε από τη στιγμή που η πρόεδρος το έκρινε σωστό.

Πρακτικά, όμως, δεν έχει να προσφέρει τίποτα εκτός από το «μήνυμα» που εκπέμπεται προς όλους τους εμπλεκόμενους προς τους διαιτητές για τις δύσκολες στιγμές που αναμένονται στους αγώνες των πλέι οφ.

Με άλλα λόγια μαζεύονται τα λουριά σε αθλτές και παίκτες για να μπορέσουν και οι διαιτητές να κάνουν την δουλειά τους. Όταν όμως υπάρχει ένας μηχανισμός που τιμωρεί και επιπλήτει τους αθλητές θα πρέπει να υπάρχει και ένας μηχανισμός που θα τους επιβραβεύει.

Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης έκανε πράγματι μία καυστική δήλωση λίγες στιγμές μετά το τέλος ενός αγώνα που έκρινε για την ομάδα του την πρώτη θέση στην τελική κατάταξη.

Λάθη έγιναν και θα γίνονται από τους διαιτητές, όπως και παραλείψεις σε αναφορές στα φ.α. Αυτό είναι δεδομένο γιατί είναι άνθρωπινο και το volleynews.gr έχει στηρίξει όσο κανένα άλλο Μέσο ενημέρωσης το δύσκολο έργο των διαιτητών.

Όμως, το διαιτητικό Σώμα και η ειδικά η ΚΕΔ πρέπει να αντιληφθεί, πως δεν έχει μόνο υπερ-εξουσίες και απαιτήσεις αλλά έχει και υποχρεώσεις και ειδικά σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα που αποζημιώνει μετακινήσεις και αμοιβές με περισσή επιμέλεια και συνέπεια όταν αθλητές, προπονητές, στατιστικολόγοι και άλλοι επαγγελματίες που εμπλέκονται στο άθλημα είναι επί ξύλου κρεμάμενοι.

Η ΚΕΔ θα πρέπει να δείξει ανάλογες ευαισθησίες και σε άλλα προβλήματα που αφορούν την ελληνική διαιτησία και που αποτελούν τροχοπέδη - δυσφήμιση για το άθλημα. Περιμένουμε να το πράξει. Δεν είναι υπεράνω ούτε των σωματείων, ούτε των αθλητών, ούτε των εκπροσώπων του Τύπου αλλά και ούτε των απλών φιλάθλων που παρακολουθούν τα τεκτενόμενα.

Η απόψη μας είναι πως το ελληνικό βόλεϊ δεν συσφημείται από τις δηλώσεις του Πρωτοψάλτη. Δυσφημείται όταν φιμώνονται οι πάντες και το παρασκήνιο οργιάζει. Δυσφημείται όταν οι διαιτητές δεν σέβονται τους αθλητές και τους προπονητές και όταν οι αθλητές και οι προπονητές δεν σέβονται τους διαιτητές. Ο σεβασμός δεν επιβάλεται, αλλά κερδίζεται.

Άλλωστε, το ποιος διαφημίζει και το ποιος δυσφημεί ουσιαστικά δεν κρίνεται από τους αθλητικούς δικαστές αλλά από το φίλαθλο κοινό και το χειροκρότημα στις εξέδρες.

Εάν οι αθλητικοί δικαστές κρίνουν τις δηλώσεις των αθλητών θα πρέπει να τους απονείμουν και τον τίτλο των MVP μετά από καθε αγώνα και ο Πρωτοψάλτης έχει να λαμβάνει πολλούς τέτοιους τίτλους στο εφετινό πρωτάθλημα. To ερώτημα είναι: Την διαφήμιση που κάνει ο Πρωτοψάλτης ποιος θα την αποζημιώσει;

ΥΓ: Πριν από τον Πρωτοψάλτη κι άλλοι αθλητές έχουν κανει δηλώσεις κατά των διαιτητών, αλλά μάλλο λόγω του ότι ανήκουν σε πιο εμπορικές ομάδες δεν τόλμησε ο Στέφανος Βασιλειάδης να τους "καρφώσει". Διαφορετικά μέτρα και σταθμά, ενώ πρέπει να πάψει επιτέλους και η ασυλία των διαιτητών που τιμωρούνται σιωπηρά. Πρέπει να ανακοινώνονται επίσημα οι τιμωρίες τους, αλλά κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει...

V.N.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ