1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
12-06-2013 23:06

Η πρόταση Περρόπουλου για την Α2 γυναικών

Πολλοί παράγοντες, ακόμα και μέλη της ΕΟΠΕ παραδέχτηκαν πως είναι η πιο ολοκληρωμένη πρόταση που κατατέθηκε για το πρωτάθλημα Α2 γυναικών. Η πρόταση του Βαγγέλη Περρόπουλου συζητήθηκε στην συνάντηση της Δευτέρας στην ΕΟΠΕ και είναι το σημείο αναφοράς. Οι όποιες διαφωνίες παρατηρούνται από ομάδες της Θεσσαλονίκης που δεν θέλουν να χωριστούν κάτι που αναμένεται να συμβεί με τις ομάδες της νότιας Ελλάδας. Με λίγες αλλαγές η πρόταση Περρόπουλου μπορεί να αποτελέσει την ιδανική λύση. Αναλυτικά η πρόταση Περρόπουλου:

Μετά την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου στην Ε.Ο.ΠΕ, κατόπιν πρόσκλησης της επιτροπής πρωταθλημάτων στα σωματεία που συμμετέχουν στην Α2 Εθνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2013 – 14, και το σχέδιο της Ομοσπονδίας για την διεξαγωγή του με τρείς ομίλους, θα επιθυμούσαμε να καταθέσουμε την παρακάτω πρόταση η οποία ελήφθη με γνώμονα τις εξής παραμέτρους:

* Μείωση του κόστους μετακινήσεων

* Αναβάθμιση του πρωταθλήματος μέσω της αύξησης των μέχρι τώρα αγωνιστικών

* Μόνιμη γεωγραφική κατανομή του πρωταθλήματος, που θα περιορίσει και θα διασφαλίσει άμεσα και μεσοπρόθεσμα τις όποιες ανομοιόμορφες κατανομές που δημιουργούνται ανά έτος

Έτσι η πρόταση έχει ως εξής:

Α. 1ος Όμιλος Νότου : 7 ομάδες από Αθήνα + 3 ομάδες Κρήτης = 10 ομάδες

Β. 2ος Όμιλος Νότου : 6 ομάδες από Αθήνα +Καλαμάτα +Πάτρα +Χίος+ Σαντορίνη=10 ομάδες

Γ. 3ος Όμιλος Βορράς : 6 ομάδες από Θ/νίκη+Δράμα +Αλεξανδρούπολη= 8 ομάδες

Δ. 4ος Όμιλος Βορράς : 2 ομάδες από Θ/νίκη + 2 ομάδες Ιωαννίνων + 2 ομάδες Λάρισας + Γρεβενά + Τρίκαλα = 8 ομάδες

Η διεξαγωγή του πρωταθλήματος θα γίνει ως εξής:

Α΄ ΦΑΣΗ

2 γύροι – σύνολο αγωνιστικών 18 για τον Νότο – 14 για τον Βορρά.

Β΄ ΦΑΣΗ

ΟΜΙΛΟΙ ΝΟΤΟΥ

Οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο του Νότου παίζουν εντός και εκτός μόνο με τους άλλους δύο του άλλου ομίλου- σύνολο αγωνιστικών 4, ξεκινώντας με 2 βαθμούς οι πρώτοι των ομίλων και 1 βαθμό οι δεύτεροι των ομίλων.

Η πρώτη ομάδα ανέρχεται στην Α1 Εθνική Κατηγορία

Σύνολο αγώνων για τις 4 ομάδες με την Α΄ φάση 22

Υ.Σ Να δίνεται η δυνατότητα σε όποιαομάδα δεν ενδιαφέρεται για άνοδο στη Α1, να μην συμμετέχει στην Β΄ φάση, χωρίς ποινή, και η θέση της θα μπορεί να συμπληρωθεί από την επόμενη ομάδα που έχει καταλάβει μια από τις 3,4,5 η 6 θέση από τον ίδιο όμιλο κατά φθίνουσα σειρά.

* Οι ομάδες πουθα καταλάβουν τις θέσεις 3,4,5 & 6 σε κάθε όμιλο ολοκληρώνουν το πρωτάθλημα με Σύνολο αγώνων 18.

* Οι ομάδες που θα καταλάβουν σε κάθε όμιλο τις θέσεις 7 & 8 θα παίξουν εντός και εκτός μόνο με τους άλλους δυο του άλλου ομίλου- σύνολοαγωνιστικών 4-ξεκινώντας με 2 & 1 βαθμούς αντίστοιχα της θέσης 7 & 8που κατέλαβαν.H ομάδα που θα καταλάβει την τελευταία θέση υποβιβάζετε.Σύνολο αγώνων με την Α΄ φάση 22.

* Οι δυο τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου υποβιβάζονται. Σύνολο 4 ομάδες.

Για τις δύο τελευταίες ομάδες Σύνολο αγώνων 18

* ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 5 ΟΜΑΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΕΣΠΑΑ,ΕΣΠΕΔΑ,ΕΣΠΕΠ,ΕΣΠΕΚ &Ζ΄ΟΜΙΛΟΥ

 

ΟΜΙΛΟΙ ΒΟΡΡΑ

Με τον ίδιο τρόπο θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα και στους ομίλους του Βορρά, αλλά με διαφορετικό αριθμό ομάδων ως προς την ανάδειξη του Πρωταθλητή. Συγκεκριμένα θα συμμετάσχουν οι τρείς πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, ξεκινώντας με 3,2 & 1 βαθμούς αντίστοιχα της θέσης 1,2 & 3 που κατέλαβαν.

Η πρώτη ομάδα ανέρχεται στην Α1 Εθνική Κατηγορία

Σύνολο αγώνων για τις 6 ομάδες με την Α΄ φάση 20

* Οι ομάδες που θα καταλάβουν την τέταρτη θέση και στους δύο ομίλους ολοκληρώνουν το πρωτάθλημα με Σύνολο αγώνων 14.

* Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 5,6 & 7 και στους δύο ομίλους, θα αγωνιστούν με τον ίδιο τρόπο όπως στον Νότο και οι τρείς τελευταίοι υποβιβάζονται.

Σύνολο αγώνων για τις 6 ομάδες με την Α΄ φάση 20

* Η τελευταία ομάδα κάθε ομίλου υποβιβάζεται. Σύνολο 2 ομάδες.

Για τις δύο τελευταίες ομάδες Σύνολο αγώνων 14

* ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 5 ΟΜΑΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΕΠΕΣΘ, ΕΣΠΕΚΕΛ, ΕΣΠΕΔΕ, ΕΣΠΕΜ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Με την πεποίθηση ότι θα εξετάσετε ενδελεχώς την πρόταση, περιμένουμε την απόφασή σας , αφού είμαστε πεπεισμένοι ότι ο συγκεκριμένος τρόπος διεξαγωγής, διασφαλίζει τις παραμέτρους που ορίσαμε εξ΄αρχής, λαμβάνοντας υπόψη κατά βάση το γενικότερο συμφέρον της επιβίωσης του αθλήματος και κατ΄επέκταση των σωματείων που αποτελούν και την δύναμη της Ομοσπονδίας , το οποίο λόγω δυσμενών οικονομικών συνθηκών, στηρίζεται πλέον κατά κύριο λόγο από τα ίδια σωματεία, σεβόμενοι όμως σε κάθε περίπτωση την θεσμική αρχή του αθλήματος που υπηρετούμε και δεν είναι άλλη από την Ε.Ο.ΠΕ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ Ε.Ο.ΠΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ

1ος ΟΜΙΛΟΣ 1ος ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ

12 Ομάδες - 22 αγώνες/ομάδα 10 0μάδες - Α΄ φάση 18 + 4 Β΄φάση=22 αγ./ο

( 8 Αθήνα-3 Κρήτη-1 Σαντορίνη) ( 7 Αθήνα – 3 Κρήτη)

ΤΑΞΙΔΙΑ : ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ 4 3 ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ 9 7 ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 11

2ος ΟΜΙΛΟΣ 2ος ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ

11 Ομάδες – 20 αγώνες/ομάδα 10 Ομάδες – Α΄ φάση 18+4 Β΄ φάση=22 αγ/ο

( 5 Αθήνα- 3 Θεσσαλία-Πάτρα (6 Αθήνα– Πάτρα- Καλαμάτα-Σαντορίνη-Χίος)

Χίος – Καλαμάτα)

ΤΑΞΙΔΙΑ: ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ 6 4 ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ 8

ΠΑΤΡΑ,ΧΙΟΣ,ΚΑΛΑΜΑΤΑ 10 9 ΠΑΤΡΑ, ΧΙΟΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ



3ος ΟΜΙΛΟΣ 3ος ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΡΑ

13 Ομάδες – 24 αγώνες/ομάδα 8 Ομάδες – Α΄ φάση 14 + 6 Β΄ φάση=20 αγ/ο

( 8 Θεσσαλονίκη – 2 Ιωάννινα- (2 Θεσσαλονίκη – 3 Θεσσαλία- 2 Ιωάννινα-

Γρεβενά, Δράμα, Αλεξ/πολη) Γρεβενά)

ΤΑΞΙΔΙΑ : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 5 6 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 11 6 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

ΔΡΑΜΑ,ΓΡΕΒΕΝΑ,ΑΛ/ΠΟΛΗ 12 7 ΓΡΕΒΕΝΑ

5 ΘΕΣΣΑΛΙΑ

4ος ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΡΡΑ

8 Ομάδες – Α΄ φάση 14 + 6 Β΄ φάση=20 αγ/ο

( 6 Θεσσαλονίκη- Δράμα- Αλεξανδρούπολη)

ΤΑΞΙΔΙΑ: 2 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

7 ΔΡΑΜΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

* Το σύνολο των μετακινήσεων με την πρόταση της Ε.Ο.ΠΕ είναι 252

* Το σύνολο των μετακινήσεων με την πρόταση μας είναι 174, δηλαδή έχουμε μείωση κατά 31%.

Το συγκεκριμένο ποσοστό θα μειωθεί κατ΄ ελάχιστο για την Β΄ φάση ,όπου οι ομάδες που θα διασταυρωθούν για άνοδο ή υποβιβασμό θα έχουν μία πιθανή επιβάρυνση από 0 – 2 επιπλέον μετακινήσεις, αντίθετα με τις ομάδες των Νοτίων Ομίλων που θα καταλάβουν τις θέσεις από 3-6 και 4 για τις ομάδες των Βορείων Ομίλων οι οποίες ολοκληρώνουν το πρωτάθλημα.

Τέλος, καλό είναι να μην σκεφτούν μικροσωματειακά οι παράγοντες των πιθανόν 4-5 ομάδων, που θα επιβαρυνθούν στην Β΄ φάση για 0-2 επιπλέον μετακινήσεων στο ετήσιο σύνολο, όταν ο τρόπος διεξαγωγής λειτουργεί προς όφελος των περισσοτέρων, επί συνόλου 36 ομάδων.

Μάλιστα ,αν προσέξει κάποιος προσεκτικά την όλη πρόταση, θα διαπιστώσει ότι αποτελεί ανάσα για την απομακρυσμένες ομάδες του πρωταθλήματος ,οι οποίες είναι σε δυσχερέστερη θέση από τις υπόλοιπες (Σαντορίνη , Αλεξανδρούπολη ,Ιωάννινα, Δράμα, Κρήτη, Γρεβενά, Χίος).Περιοχές που εκ του ασφαλούς πάντα όλοι μιλούν με συμπάθεια, αλλά όταν φτάνει η ώρα των αποφάσεων ,είναι σχεδόν πάντα ζημιωμένες.

Αν θέλουμε, να δώσουμε την ευκαιρία στην περιφέρεια να ξαναδημιουργήσει τις καλές ομάδες του παρελθόντος ( ΣΈΡΡΕΣ , ΚΑΒΑΛΑ, ΚΟΖΑΝΗ κ.α) , πρέπει εκτός από τις προσπάθειες της Ε.Ο.ΠΕ με την προώθηση αθλητικών δρώμενων στη περιφέρεια ,να δημιουργηθούν σταθερά πρωταθλήματα , τα οποία θα δίνουν προοπτική μέσα από την οικονομική βιωσιμότητα που μπορεί να δημιουργηθεί περιορίζοντας τα επιπλέον έξοδα, ενώ παράλληλα θα δημιουργούνται και οι κατάλληλες συνθήκες για την αγωνιστική ανάταση αυτής της κατηγορίας .Φυσικά και δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς, ότι ο κύριος μοχλός του αθλήματος, θα πρέπει να είναι πάντα οι αναπτυξιακές ηλικίες και πάνω από όλα η συνεργασία όλων των φορέων του αθλήματος και ειδικά σ΄αυτήν την χρονική στιγμή.

Επιτρέψτε μου τέλος, να επισημάνω ότι ίσως είναι χρήσιμο να δουν οι υπεύθυνοι για το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, αν η συγκεκριμένη πρόταση είναι εφαρμόσιμη και για αυτούς, με δεδομένο ότι λύνεται το πρόβλημα της ανόδου στην Α1 αφού θα ανεβαίνουν δύο ομάδες. Με εκτίμηση

Περόπουλος Βαγγέλης

9 σχόλια

  • Comment Link Νick Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2013 13:23 posted by Νick

    Στην Β φαση πολυ απλα

    Ο 1ος Νοτου παιζει με τον 2ο Νοτου
    ο 1ος Βορρα παιζει με τον 2ο Βορρα

    ετσι θα ανεβαινει μια ομαδα απο τον Νοτο κ μια απο τον Βορρα δικαιο φαινεται !

    ........................
    Οι ομαδες θα μεταφερουν ομως το μεταξυ τους αποτελεσμα ?
    ή θα μπαινει ο 1ος με δυο βαθμους και ο 2ος με εναν ?
    Σε καθε περιπτωση μπορει να τυχει ο 1ος του ομιλου να εχει χασει απο τον 2ο
    .......................
    Κατι που δν εχει σημασια βεβαια φτιαχνεται :)

    Πολυ πιο λογικο το να εχουμε 4 ομιλους και οχι 3 !!!
    για να γινεται δικαια η κατανομη ομαδων

  • Comment Link invisible (Συμπληρωματική) Κυριακή, 04 Αυγούστου 2013 22:00 posted by invisible (Συμπληρωματική)

    Μια συνθετική εναλλακτική πρόταση θα ήταν: 16 ομάδες στην Α1, απ' όπου πέφτουν 4 κάθε χρόνο και ανεβαίνει ο πρώτος από καθένα από τους 4 ομίλους της Α2 απευθείας. Σιγουρα θα γινόταν και εξοικονόμηση χρημάτων γιατί δεν θα χρειαζόταν να γονατίσουν οι παράγοντες και οι ομάδες της Α2 οικονομικά επί σειρά ετών που θέλουν να ανέβουν στην Α1 και μετά ελλείψει πόρων να ξανακατρακυλούν στην Α2 και ακόμη πιο κάτω...
    Έτσι και η πρόταση Περόπουλου (που βοηθάει και αίρει αδικίες λόγω γεωγραφικής κατανομής) μπορεί να εφαρμοστεί,χωρίς παρενέργειες για τις 2 Εθνικές Κατηγορίες.

  • Comment Link invisible Κυριακή, 04 Αυγούστου 2013 21:46 posted by invisible

    Μια συνθετική εναλλακτική πρόταση θα ήταν: 16 ομάδες στην Α1, απ' όπου πέφτουν 4 κάθε χρόνο και ανεβαίνει ο πρώτος από καθένα από τους 4 ομίλους της Α2 απευθείας. Σιγουρα θα γινόταν και εξοικονόμηση χρημάτων γιατί δεν θα χρειαζόταν να γονατίσουν οι παράγοντες και οι ομάδες της Α2 οικονομικά επί σειρά ετών που θέλουν να ανέβουν στην Α1 και μετά ελλείψει πόρων να ξανακατρακυλούν στην Α2 και ακόμη πιο κάτω...

  • Comment Link Περόπουλος Βαγγέλης Σάββατο, 03 Αυγούστου 2013 10:59 posted by Περόπουλος Βαγγέλης

    Θα προσπαθήσω να σου λύσω την απορία.
    Καταρχήν είναι μία πρόταση, που σίγουρα μέσα από συζήτηση και διαφορετικές θέσεις μπορεί να βελτιωθεί και να γίνει αποδεκτή από όλα τα σωματεία, εάν αυτό είναι εφικτό.
    Στην απορία σου τώρα έχω να σου απαντήσω τα παρακάτω:
    1.Το σκεπτικό είναι, ότι ο χωρισμός των τεσσάρων ομίλων γίνεται για να προσδιοριστούν οι όμιλοι γεωγραφικά και να υπάρξει ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, για να μην υπάρχουν ομάδες που κάθε χρόνο και ειδικά επαρχιακές, να γίνονται μπαλάκι πότε στο Βορρά και πότε στο Νότο, με όποιο κόστος σημαίνει αυτό.
    2.Με δεδομένο ότι οι 4 όμιλοι αντιπροσωπεύουν γεωγραφικά την Επικράτεια σε Βορρά και Νότο, ο σκοπός είναι να ανεβαίνει μία ομάδα από τον Βορρά και μία από τον Νότο.Αυτό θα γινόταν εξάλλου εάν δεν υπήρχαν οικονομικές δυσκολίες και υπήρχαν δύο όμιλοι.
    3.Θεωρείς, ότι με μία κλήρωση που υποχρεωτικά γίνεται για μοιραστούν οι ομάδες στους ομίλους, δεν υπάρχει τύχη;
    Εάν προσέξει κάποιος την φετινή σύνθεση των ομίλων, μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα.Με τον προτεινόμενο τρόπο όμως, μπορεί να αποκατασταθεί η όποια εύνοια της τύχης και πραγματικά να ανέβει η καλύτερη ομάδα από Βορρά και Νότο.
    4.Σε πιθανή απορία γιατί να ανεβαίνουν 2 ομάδες και όχι 4 αυτό εκτιμώ ότι το γνωρίζεις και ο ίδιος.
    Κλείνοντας επαναλαμβάνω ότι σε κάθε περίπτωση είναι πρόταση. Όμως, πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι εάν θέλουμε να πετύχουμε θετικό πρόσημο στο άθλημά μας, σε ότι προσπαθούμε για να γίνει καλύτερο, θα πρέπει να υπάρχει χρόνος για ειλικρινή διάλογο και ανοικτά αυτιά των υπευθύνων για τις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν,αφού αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι από όλους μας, είναι ότι ειδικά τώρα είμαστε όλοι "συνεταίροι" και έχουμε την ίδια και περισσότερη ευθύνη για την βελτίωση του αγαπημένου μας αθλήματος,Μακριά από μικροσωματειακά συμφέροντα και μίζερη νοοτροπία.
    Σίγουρα μπορεί να υπάρξει και καλύτερη πρόταση, αλλά αυτή πρέπει να εκτεθεί σε όλα τα σωματεία, και να έχει όλα αυτά τα στοιχεία που θα τεκμηριώνουν όλες τις παραμέτρους(Οικονομικά,Γεωγραφικά, Αγωνιστικά....) και σε κάθε περίπτωση δίκαια.Ευχαριστώ.

  • Comment Link invisible Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2013 23:26 posted by invisible

    Λύστε μου μια απορία!!!
    Στην Α΄ Φάση τερματίζω 2ος με 4 βαθμούς διαφορά από τον 1ο του ομίλου και παίζω στην Β΄ φάση με ομάδες του άλλου ομίλου όπου ο 1ος με τον 2ο έχουν 1 βαθμό διαφορά και τους κερδίζω γιατί τυχαίνει να έχουν και ας υποθέσουμε κάποια απώλεια λόγω τραυματισμού στη Β΄φάση ή γιατί είμαι τυχερός. Αυτό σημαίνει ότι ανεβαίνουν από τον όμιλό μου δύο ομάδες στην Α1 και κανείς από τον άλλο όμιλο; Δηλαδή ανεβαίνει ο δεύτερος του ομίλου και αυτός που είναι όλη τη χρονιά 1ος στον άλλο όμιλο πάει για του χρόνου από την αρχή; Εκτός αυτού, ως 2ος του ομίλου μου με διαφορά 4β. φτάνω να εξισώνομαι με τον άλλο 2ο του άλλου ομίλου που τερμάτισε με 1β. διαφορά. Γιατί να μην ανεβαίνει ο 1ος απευθείας; Βλέπε τη έγινε στην ΕΣΠΑΑ όπου άλλος τερμάτισε πρώτος και άλλος ανέβηκε λόγω των μπαράζ ανόδου. Με τη λογική αυτή, γιατί να σκοτωθώ να είμαι πρώτος στη διάρκεια του πρωταθληματος αφού και ως δεύτερος με μειονέκτημα μόλις!...1 βαθμό στη Β΄φάση, μπορώ να χτυπήσω άνοδο στην Α1;;; Κατά τη γνώμη μου πριμοδοτείται με επιπλέον ευκαιρία ο Δευτεραθλητής....!!!! και μπορεί να πάει σπίτι του ο πρωταθλητής στη διάρκεια του πρωταθλήματος στον κάθε όμιλο!!;;; Σαν να σπρώχνουμε λίγο τους δεύτερους!;;;....

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ