1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-05-2017 18:25

Παπαδόπουλος: «Κόντεψε να διαλυθεί η Παναχαϊκή»

Αξιολογείστε το άρθρο
(0 votes)
Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος τα τελευταία χρόνια ανήκει στο τεχνικό τιμ της ανδρικής ομάδας βόλεϊ της Παναχαϊκής, ενώ φέτος σήκωσε το βάρος του πρώτου προπονητή και επί της ουσίας ηγήθηκε της «κοκκινόμαυρης» προσπάθειας μετά την αποχώρηση του Μανώλη Συνοδινού από τον πατρινό πάγκο.

Από τα πρώτες του ημέρες στην ΠΓΕ κατάφερε να φέρει σημαντικά αποτελέσματα που αναπτέρωσαν το ηθικό για γρήγορη παραμονή στην κατηγορία. Κάτι τέτοιο όμως δεν ήταν εύκολο με τα προβλήματα που προέκυψαν από τις αποχωρήσεις αθλητών. Ο ίδιος ωστόσο ήταν… στρατιώτης στην προσπάθεια που ξεκίνησε πιο πεισματικά μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων για να μπορέσει η ομάδα του να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία. Το εγχείρημα δύσκολο, αλλά στο τέλος ο στόχος επετεύχθη με την Παναχαϊκή να παραμένει στη Βόλεϊ Λιγκ.

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος σχολίασε στην εφημερίδα «Match» τη φετινή χρονιά, λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, όπου θα παρακολουθούσε τον τελικό του πρωταθλήματος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.

«Φέτος ήταν η πιο δύσκολη χρονιά που έχω περάσει σαν αθλητής, αλλά και σαν προπονητής. Η Παναχαϊκή ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές την πορεία της στην Α1 Εθνική, αλλά μετά από τα γνωστά προβλήματα φτάσαμε να παίζουμε στα πλέι άουτ» τόνισε ο προπονητής της Παναχαϊκής, ο οποίος πρόσθεσε: «Δεν θα σας κρύψω ότι τα Χριστούγεννα φτάσαμε κοντά στο να διαλυθεί η ομάδα. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό που μία ομάδα της Πάτρας παρέμεινε στην μεγάλη κατηγορία, αν και πιεστήκαμε πολύ, σωματικά οι αθλητές και ψυχολογικά όλοι μας».

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος μίλησε για το μυστικό της επιτυχίας: «Ευτυχώς κάποια παιδιά έβαλαν τους εαυτούς τους κάτω από την ομάδα και πλέον πανηγυρίσαμε την παραμονή. Αφήσαμε στην άκρη τα προβλήματα και σιγά – σιγά δομηθήκαμε πάλι σαν ομάδα. Επέστρεψε ο Κοτσιλιάνος που βοήθησε σημαντικά, ενώ αγωνίσθηκε και πάλι ο Ντονάς που είχε σταματήσει βοηθώντας και αυτός από την πλευρά του».

Ο «κοκκινόμαυρος» τεχνικός στη συνέχεια σχολίασε γενικότερα το πατραϊκό βόλεί: «Πλέον το πατρινό βόλεϊ έχει μία σημαντική δομή, αφού θα εκπροσωπείται τη νέα σεζόν στην Βόλεϊ Λιγκ, στη Προ Λιγκ και στην Α2 Εθνική δείχνοντας ότι μπορούμε να κάνουμε μία μπασκετική κοινωνία να στραφεί και πάλι στο βόλεϊ». Όσον αφορά το αν φοβήθηκε να αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή δήλωσε: «Δεν υπήρξε φόβος γιατί είμαι χρόνια σε αυτή την ομάδα και γνωρίζω καλά τα παιδιά και γενικότερα όλη την ομάδα. Φοβήθηκα περισσότερο μην έχουμε απρόσμενους τραυματισμούς που θα μας έφερναν και άλλα προβλήματα. Ευτυχώς όμως παρά τα προβλήματα τα καταφέραμε και πανηγυρίσαμε στο τέλος» και συμπλήρωσε: «Πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε για επαγγελματικό βόλεϊ, αλλά ημιερασιτεχνικό βόλεϊ με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, αφού έχουν αλλάξει πολλά στο χώρο και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αθλητές δεν μπορούν να βιοποριστούν από τον αθλητισμό, τουλάχιστον στο άθλημά μας».

Ολοκληρώνοντας, σε ότι αφορά την παραμονή του στον κοκκινόμαυρο πάγκο δήλωσε: «Νομίζω ότι αυτή την στιγμή προέχει να ηρεμήσουμε όλοι από τη φετινή χρονιά και σίγουρα τα προβλήματα της Παναχαϊκής είναι μεγαλύτερα από το αν θα μείνω εγώ στον πάγκο της». Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος σαν παλιός παίκτης του βόλεϊ κατάφερε να δημιουργήσει μία σημαντική αθλητική παρέα στην Παναχαϊκή, η οποία κατάφερε στο τέλος να πανηγυρίσει την παραμονή.

Πηγή: matchaxaias.gr

Διαβάστηκε 2513 φορές

2 σχόλια

  • Comment Link ΚΑΠΟΙΟΣ Κυριακή, 14 Μαΐου 2017 15:53 posted by ΚΑΠΟΙΟΣ

    Η ΠΑΛΛΗΝΗ ΠΑΕΙ Α1 ΑΝ ΕΙΝΑΙ?? Η ΣΩΝΕΤΕ Η ΚΥΖΙΚΟΣ??? ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ

  • Comment Link ΡΗΓΑΣ Σάββατο, 13 Μαΐου 2017 19:36 posted by ΡΗΓΑΣ

    Παναγιώτη κάνε υπομονή. Δεν διαλύθηκε πέρυσι να δούμε εάν κατέβει στο πρωτάθλημα φέτος. Ο Νίκος μπορεί να αναζητά να την πουλήσει στην Παναχαϊκή Συμμαχία, όμως δεν θα βρεθεί κανένας να του δώσει 50.000€ και να αναλάβει το χρέος των 80.000€. Εάν την χαρίσει σε κανέναν Επενδυτή και να ξεχρεωθεί θα είναι καλά. Διαφορετικά θα έχει την τύχη του Ηρακλή, που στις 16/5/17 δεν θα πατήσει κανείς στην συνέλευση και θα παίξει του χρόνου στην pro league, αντίπαλος της ΕΑΠ και της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ