1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
20-03-2024 20:37

Παραίτηση της Χαριτίδου από το ΔΣ της ΕΟΠΕ με ... απολογισμό

Η Δήμητρα Χαριτίδου μας κοινοποίησε την επιστολή παραίτηση της από το ΔΣ της ΕΟΠΕ

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε. Μετά από πολλά χρόνια στην Ε.Ο.ΠΕ και πολλών διοργανώσεων του beachvolley όπου ανέλαβα την υλοποίηση τους ( όπως θα αναφέρω παρακάτω ).

Επιθυμώ ΤΩΡΑ για λόγους ποιότητας ζωής και μεγάλου φόρτου να γίνει δεκτή η παραίτηση μου.

Θα ήθελα  να κάνω ένα μικρό απολογισμό της θητείας μου ως μέλος της ΕΟΠΕ. Εκλέχθηκα μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ τον Σεπτέμβριο του 2016 στην προσωρινή διοίκηση για 4 μήνες ενώ τον Δεκέμβριο του 2016 στις επαναληπτικές εκλογές εκλέχθηκα ως  αναπληρωματικό μέλος και με τοποθετήσατε ύστερα και από την δική μου επιθυμία στην επιτροπή του beachvolley. 

Η επιθυμία αυτή ήταν εφάμιλλη με το όραμα μου τα masters τουρνουά  beachvolley να ξαναμπούν σε κεντρικές πλατείες μεγάλων πόλεων και με το τρόπο αυτό να αποκτήσει το άθλημα την αίγλη του παρελθόντος Ετσι το 2018 ξεκινώντας από την πόλη μου την Θεσσαλονίκη με δική μου πρωτοβουλία συναντήθηκα, με την βοήθεια του τότε δημοτικού συμβούλου και μετέπειτα αντιδημάρχου Αθλητισμού  κ.Ν. Ζεΐμπέκη με τον πρώην Δήμαρχο κ. Μπουτάρη εξασφαλίζοντας ένα κονδύλιο 20.000 ευρώ από τον Δήμο και την  πλατεία Αριστοτέλους ως τόπο διεξαγωγής. Παράλληλα βρήκα και  χορηγούς που κάλυψαν το ποσό  των 20.000 ευρώ και σας παρουσίασα ένα πλάνο υλοποίησης του τουρνουά χωρίς ουσιαστικά η Ε.Ο.ΠΕ να χρειαστεί να καλύψει το πσσό αυτό.

Μετά την επιτυχία του master της Αριστοτέλους το 2018 κάνατε μία κίνηση να γίνω τακτικό μέλος στην Ομοσπονδία και στη συνέχεια ανέλαβα εξ ολοκλήρου την διοργάνωση της Αριστοτέλους για τα επόμενα χρόνια. Σημειωτέον ότι το ποσό που χρειάζεται ένα τέτοιο τουρνουά είναι περίπου στις 45.000-50.000 ευρώ. Το 2019 ο Δήμος Θεσσαλονίκης μειώνει το ποσό στα 10.000 ευρώ επειδή ήταν μία προεκλογική περίοδος και ο κ. Μπουτάρης είχε αποφασίσει να μην είναι ξανά υποψήφιος και ενώ η Ομοσπονδία σκέφτεται να ακυρώσει το τουρνουά για το λόγο ότι δεν θα μπορούσε να το καλύψει οικονομικά  (λόγω της οικονομικής στενότητας που υπήρχε) αναλαμβάνω την ευθύνη να γίνει το τουρνουά και βρίσκω χορηγίες άνω των 30.000 ευρώ και ξαναγίνεται και πάλι με μεγάλη επιτυχία.

Το 2020 και 2021 δεν γίνονται τουρνουά λόγω covid .  Το 2022 είναι η χρονιά που και  η Αθήνα (βλέποντας την μεγάλη επιτυχία της Αριστοτέλους) ζητάει και αναλαμβάνει την διοργάνωση στο Σύνταγμα πληρώνοντας όλα τα έξοδα. Την ίδια επίσης χρονιά μετά από επαφή μου με τον Δήμο Ξάνθης ( λόγω της προσωπικής φιλίας μου με τον τότε αντιδήμαρχο οικονομικών τον κ. Μ.  Φανουράκη) αναλαμβάνει την διοργάνωση στην πλατεία Δημοκρατίας  και όλο το κόστος εξ ολοκλήρου.  Παράλληλα στην πλατεία Αριστοτέλους θέλοντας να αναβαθμίσουμε το τουρνουά με  πρωτοβουλία μου προτείνω  να δημιουργηθεί και δεύτερο γήπεδο στην  Αριστοτέλους έτσι ώστε όλοι οι αθλητές μας να  παίξουν μέσα στην πλατεία. Εξασφαλίζω πάλι 20.000 ευρώ από τον Δήμο και χορηγίες 30.000 ευρώ και γίνεται και πάλι ένα τουρνουά με τεράστια επιτυχία

Το 2023 επίσης κατά τον ίδιο τρόπο γίνονται και πάλι διοργανώσεις στο Σύνταγμα, στην Ξάνθη ενώ στην Αριστοτέλους με το ποσό των 20.000 από τον Δήμο και 27.000 ευρώ από χορηγίες που βρίσκω προσωπικά πραγματοποιείται ένα από τα καλύτερα τουρνουά στην ιστορία,  συμβάλλοντας σημαντικά έτσι ώστε να γίνει η πόλη της Θεσσαλονίκης Ευρωπαική πόλη  Αθλητισμού  τίτλο και τον οποίο πήρε τελικά για το έτος 2024 και ότι συνεπάγεται αυτό.

Εν κατακλείδι συνολικά στα τέσσερα τουρνουά της Αριστοτέλους έφερα χορηγίες άνω των 110.000 ευρώ χωρίς αυτή να είναι η δουλειά μου, ανιδιοτελώς, και κατάφερα να υλοποιήσω  το όραμα και τον στόχο που είχα βάλει εξ αρχής για το άθλημα του beachvolley και την αγάπη μου γι αυτό.  Δημιουργήθηκε  μια εξαιρετική ομάδα με πρωτεργάτη τον Αλέκο Παρασκευόπουλου και ανθρώπους της Ομοσπονδίας που πραγματικά υπερέβαλαν εαυτόν. Αποτέλεσμα ήταν να αποκτήσουμε ένα εξαιρετικό και ανταγωνιστικό προΐον που πλέον πολλοί Δήμοι να επιθυμούν την διοργάνωση ενός master τουρνουά σε κεντρική πλατεία (όπως ο Δήμος Πειραιά )

Κύριε Πρόεδρε θεωρώ ότι ο κύκλος μου αυτός έχει κλείσει γιατί  ασχολήθηκα με τα κοινά της Ομοσπονδίας χωρίς καμία ιδιοτέλεια και χωρίς κανένα αυτοσκοπό  αλλά καθαρά και μόνο από την πλευρά του να προσφέρω. Μετά από πολύ ώριμη σκέψη υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από Μέλος της διοίκησης της ΕΟΠΕ και της επιτροπής του Μπητς Βόλλευ. 

Η απόφασή μου θέλω να γνωρίζεται ότι είναι οριστική και αμετάκλητη.  Τελειώνοντας αυτό τον μίνι απολογισμό θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως  τον άμεσο συνεργάτη μου  Αλέκο Παρασκευόπουλο , όλους τους υπαλλήλους της Ομοσπονδίας τους οποίους εκτιμώ ιδιαίτερα  και φυσικά τους προσωπικούς μου φίλους και χορηγούς που με στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια – όραμα. Εύχομαι κύριε Πρόεδρε καλή συνέχεια και το beachvolley να συνεχίσει αυτή τη πετυχημένη πορεία που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια και να δούμε ακόμη μεγαλύτερες και καλύτερες διοργανώσεις , περισσότερους αθλητές στο άθλημα και με περισσότερες διακρίσεις.Η παρούσα επιστολή αφού αναγνωστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο, παρακαλώ όπως πρωτοκολληθεί και τοποθετηθεί στο βιβλίο πρακτικτικών του Δ.Σ

Με εκτίμηση ΧΑΡΙΤΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 

Eφόσον γίνει αποδεκτή  η παραίτηση της Δήμητρας Χαριτίου, τη θέση της στο ΔΣ της ΕΟΠΕ θα πάρει η Μαρία Καλουδιώτη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ