1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
20-09-2016 14:52

Εφιάλτης: Ποινή φυλάκισης 5 χρόνων στον Σεπέδα!

Το πιο εφιαλτικό σενάριο για τον Ρολάντο Σεπέδα και τους τέσσερις ακόμα διεθνείς Κουβανούς βολεϊμπολίστες που κατηγορούνται ότι βίασαν μία Φινλανδή έγινε πραγματικότητα.
Το πιο εφιαλτικό σενάριο για τον Ρολάντο Σεπέδα και τους τέσσερις ακόμα διεθνείς Κουβανούς βολεϊμπολίστες που κατηγορούνται ότι βίασαν μία Φινλανδή έγινε πραγματικότητα. Το δικαστήριο της Φινλανδίας επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών στον MVP του περσινού πρωταθλήματος της Volley League καθώς και στους Αλφόνσο Γκαβιλάν, Ρικάρντο Μανθάνο, Ουριάρτε Μέστρε. Με 3,5 χρόνια φυλακή τιμωρήθηκε ο Λουίς Σιέρα.

Το δικαστήριο της Φινλανδίας επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών στον MVP του περσινού πρωταθλήματος της Volley League καθώς και στους Αλφόνσο Γκαβιλάν, Ρικάρντο Μανθάνο, Ουριάρτε Μέστρε. Με 3,5 χρόνια φυλακή τιμωρήθηκε ο Λουίς Σιέρα.

Όλα έγιναν στις 2 Ιουλίου στο Τάμπερε στο ξενοδοχείο που έμενε η Εθνική Κούβας για τους αγώνες του Παγκοσμίου Λιγκ με την Φινλανδία.

Η νεαρή Φινλανδή και ο συνοδός της κατήγγειλαν στην αστυνομία πως η κοπέλα έπεσε θύμα βιασμού από τους Κουβανούς, ενώ οι αθλητές υποστήριξαν πως η κοπέλα εκδιδόταν και υπήρξε διαφωνία στην τιμή με τον συνοδό της.

Οπως φαίνεται όμως οι ισχυρισμοί των αθλητών δεν έπεισαν το δικαστήριο που τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών, με εξαίρεση τον Σιέρα που τιμωρήθηκε με 3,5 χρόνια. Επιπλέον επιβλήθηκε αποζημίωση στη νεαρή Φινλανδή 9.000 Ευρώ και 15.000 πρόστιμο.

Η καριέρα των πέντε Κουβανών καταστρέφεται ενώ εδώ από την πρώτη στιγμή ακυρώθηκαν όλα τα συμβόλαια που είχαν.

Μάλιστα ο Σεπέδα είχε κλείσει με 400.000 δολάρια στην Κορέα, ενώ μετά την ακύρωση του συμβολαίου του υπήρξαν επαφές για να γυρίσει στον ΠΑΟΚ στην περίπτωση φυσικά που αθωώνοντας. Πλέον και αυτή η ευκαιρία χάνεται για τον Σεπέδα ο οποίος σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην ακροαματική διαδικασία δεν συμμετείχε στον βιασμό αλλά για το γεγονός ότι δεν απέτρεψε την παράνομη πράξη των συμπαικτών του, ενώ είχε επεισόδιο και με τον συνοδό της κοπέλας. Μετά την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου τα πάντα τινάζονται στον αέρα και οι πέντε πήραν το δρόμο για τις φυλακέ του Τάμπερε.

Κίνδυνος υπάρχει πλέον και για τις μεταγραφές του Μελγκαρέχο στον Παναθηναϊκό αλλά και του Οσόρια στον Ολυμπιακό καθώς μετά από αυτή την εξέλιξη είναι πιθανή η ακύρωση όλων των συμβολαίων των Κουβανών με ομάδες του εξωτερικού. Στην υπόθεση υπήρχε και έκτος κατηγορούμενος, ο Άλμπο που αρχικά είχε κλείσει στον Παναθηναϊκό αλλά κατά την διάρκεια της προανάκρισης αθωώθηκε και αφέθηκε ελεύθερος, όμως, η κυβέρνηση της Κούβας ακύρωσε την έξοδο του από τη χώρα.

H τελευταία ελπίδα των πέντε Κουβανών είναι η εκδίκαση της έφεσης που θα οριστεί να εκδικαστεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

1 σχόλιο

  • Comment Link ναυαρχος Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 14:11 posted by ναυαρχος

    ρε παιδες για ποιο λογο να την πληρωσουν και παικτες που δεν ειχαν καμοια αναμειξη στην ιστορια

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ