1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-02-2018 17:20

Δεν πάει Αλεξανδρούπολη η Παναχαϊκή!

Η Παναχαϊκή δεν θα ταξιδέψει στην Αλεξανδρούπολη για το παιχνίδι με τον Εθνικό για την 17η αγωνιστική της Volley League, όπως δήλωσε στη συνέντευξή που έδωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Νίκος Ρουμελιώτης. Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:

«Στην Αλεξανδρούπολη, αν δεν υπάρχει κάποια ποινή που θα την κουβαλάμε του χρόνου, δεν θα πάμε. Θα συνεχίσει η ομάδα να αγωνίζεται όσο μπορεί αξιοπρεπώς. Για να λέμε την αλήθεια είχαμε υποβιβαστεί πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Για να παραμείνουμε θα έπρεπε να κάνουμε 10 νίκες, 5 στην κανονική περίοδο και 5 στα πλέι-άουτ». Αυτά τόνισε σε συνέντευξη-ποταμό που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο Νίκος Ρουμελιώτης στην κουβέντα που κάναμε μαζί του όταν ρωτήθηκε για τις πρώτες επιπτώσεις της ήττας της Παναχαϊκής από τον Παναθηναϊκό, με την οποία οριστικοποιήθηκε ο υποβιβασμός της.

-Μα εάν δεν πάτε στην Αλεξανδρούπολη ο μηδενισμός δεν θα πλήξει την αξιοπρέπειά σας;

«Θα συμφωνήσω ότι θα πρόκειται για μαύρη σελίδα, αλλά έχω να επιλέξω από μαύρη σελίδα και κατάμαυρη. Η κατάμαυρη είναι να βάλουμε χρήματα για το ταξίδι στην Αλεξανδρούπολη και να τα στερήσουμε από τους παίκτες. Επιλέγω λοιπόν τα χρήματα του ταξιδιού να πάμε στα παιδιά, για να μην υπάρχουν χρέη την επόμενη χρονιά».

-Τί πιστεύεις ότι έφταιξε και η ομάδα πήρε το δρόμο προς την Α2 Εθνική;

«Οικονομικά φτάσαμε μέχρι εκεί που έφτανε το χέρι μας. Δεν υπήρχε κάποιος άλλος λόγος. Ηταν καθαρά οικονομικό το θέμα. Δεν μπορέσαμε να ενισχύσουμε την ομάδα όπως τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό γινόταν από τη δική μου πλευρά και εννοώ οικονομικά. Δεν συνέβη φέτος γιατί είχαμε πάρει απόφαση από το ξεκίνημα ότι δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε την ομάδα χωρίς την στήριξη χορηγών. Θεωρώ ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο ότι δεν είχαμε την ίδια στήριξη που είχαν ανταγωνίστριες ομάδες. Εκαναν μεγαλύτερα μπάτζετ από εμάς και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο. Ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα την τελευταία στιγμή έβαλε στο τμήμα βόλεϊ 40.000 ευρώ για να κυνηγήσει την παραμονή, που εμείς δεν μπορούσαμε να το κάνουμε. Ηταν απόφαση να πάμε σε χαμηλό μπάτζετ και μικρά συμβόλαια για να μην έχουμε άλλου είδους προβλήματα. Δεν τα καταφέραμε στο οικονομικό κομμάτι. Αγωνιστικά δεν έχω να προσάψω κάτι στα παιδιά που είναι στην ομάδα. Φτάσαμε επαναλαμβάνω έως εκεί που μπορούσαμε. Τα παιδιά έπαιξαν όσο μπορούσαν. Απλώς οικονομικά η ομάδα δεν στηρίχτηκε, αυτό και τίποτα άλλο. Ο Σταύρος (σ. Σταματόπουλος) προσπάθησε να μας μαζέψει αρκετά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Παναγιώτης (σ. Παπαδόπουλος) είχε κάνει κάτι λάθος. Η αλλαγή προπονητή έγινε για να γίνει. Φτάναμε στα παιχνίδια μέχρι τον 20ο πόντο και ξεμέναμε από δυνάμεις και διάθεση. Τα παιδιά έχουν εισπράξει από λίγα χρήματα, το 30-40%, αλλά αυτό δεν έπαιξε ρόλο στην πορεία μας, ούτε στην εικόνα μας. Τα παιδιά που είναι μαζί μας δεν είναι για τα χρήματα, ήθελαν να αγωνιστούν στην Α1 Εθνική».

-Γιατί λες ότι η ομάδα δεν στηρίχτηκε όσο περιμένετε, έχεις κάνει την αυτοκριτική σου; Εχεις αναλογιστεί τα δικά σου λάθη;

«Εχω κάνει αυτοκριτική μου. Τα τελευταία 5 χρόνια έχω βάλει πάρα πολλά χρήματα στην ομάδα και δεν εννοώ το συμβόλαιο που θα είχα εάν αγωνιζόμουν κάπου αλλού, αλλά δικά μου χρήματα. Ομως φέτος δεν μπορούσε να ξαναγίνει. Το θέμα είναι ότι αυτό ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει και έχει να λέει ότι θέλει. Δεν με ενδιαφέρει. Φέτος έγινε μεγάλη προσπάθεια για να κατέβει η ομάδα στο πρωτάθλημα. Τα χρήματα από τους χορηγούς ήταν πάρα πολύ λίγα και από κάποιους δεν τα πήραμε κιόλας επειδή η ομάδα δεν θα καταφέρει να παραμείνει στην Κατηγορία. Εγιναν πολλές συζητήσεις το καλοκαίρι, τότε επί της ουσίας υποβιβαστήκαμε. Ηταν ηρωική η προσπάθεια τότε για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε το δικαίωμα συμμετοχής και όχι για να συγκροτήσουμε ομάδα».

ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Για την επόμενη μέρα ο Νίκος Ρουμελιώτης είπε: «Δεν θα τα παρατήσουμε. Ισα-ίσα το αντίθετο ισχύει. Υποβιβασμός ναι, όχι διάλυση. Υπάρχει μέλλον, θα μαζέψουμε τους καλύτερους αθλητές. Θα ανασυγκροτηθούμε με στόχο να επιστρέψει η ομάδα στην Α1 Εθνική. Σίγουρα αν βρεθούν κάποιοι παράγοντες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια ή μια συμμαχία να βοηθήσει, η ομάδα θα έχει διαφορετικό μέλλον στην Α1. Στο μυαλό του Σταύρου (σ. Σταματόπουλος) είναι σχεδόν έτοιμο το ρόστερ. Από τη στιγμή που θα έρθει ένας Κόζης, ένας Κανάς, ένας Ράπτης και ίσως ένας-δύο ακόμη αθλητές, η ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται». Αυτά τόνισε ο αρχηγός και διοικητικός ηγέτης της Παναχαϊκής, Νίκος Ρουμελιώτης, όταν τον ρωτήσαμε εάν ο υποβιβασμός στην Α2 Εθνική βόλεϊ θα σημάνει, όπως ακούγεται, και τη διάλυση της ομάδας.

«ΑΝ ΕΙΧΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΘΑ ΚΡΑΤΑΓΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ Α1»

Σε αυτούς που λένε και τον έχεις ακούσει και εσύ «καλά αυτή είναι η Παναχαϊκή του Ρουμελιώτη και αυτός κονομάει από την ομάδα», τί θα τους έλεγες; Οταν κάναμε αυτή την ερώτηση στον Νίκο Ρουμελιώτη πήρε φόρα και δεν σταματούσε λέγοντας: «Το έχω ακούσει, σίγουρα το έχω ακούσει, αλλά εάν είχα κονομήσει ή κονομάω από την Παναχαϊκή θα ήταν η ομάδα όπως είναι άλλες στην Α1 Εθνική. Δεν θα έλεγα δεν ταξιδεύει η ομάδα στην Αλεξανδρούπολη για 3.000 ευρώ. Δεν μπορώ να καταλάβω από ποια πλευρά λένε όσα λένε και πώς το λένε. Αν είχαμε κονομήσει θα πηγαίναμε στην Αλεξανδρούπολη και δεν θα ψάχναμε 2.000 ευρώ για να δώσουμε στα παιδιά από 200 ευρώ ή θα είχα πάρει τρεις παίκτες και θα βρισκόμασταν στην 5η θέση για να κονομήσω και του χρόνου. Οτι ακούγεται είναι αστείο. Ομως εγώ αγαπάω αυτό που κάνω για αυτό επιμένω. Και βλέπω και τη λαχτάρα παιδιών να είναι η ομάδα στην Α1 Εθνική. Αλλα σωματεία αρκούνται στο ρόλο του δεύτερου. Λένε ωραία να συντηρούμαστε στην Α2 Εθνική, να παίζει όσο θέλει, να μην πληρώνονται οι παίκτες, δεν τους κάνουμε συμβόλαιο. Αυτό υπάρχει μέχρι εκεί, ότι τους βολεύει. Εμείς κοιτάζουμε να βάζουμε στόχο. Για αυτό και ήθελαν κάποια παιδιά να έρθουν σε εμάς, άλλο ότι τα έριξαν επάνω μας, ότι τα καλούμε στις δικές μας προπονήσεις και διάφορα άλλα. Τα παιδιά μόνα τους πάνε σε ομάδα με μεγαλύτερους στόχους. Με καλύτερους αθλητές, ίσως με λίγο καλύτερες συνθήκες. Σίγουρα οι συνθήκες σε μια ομάδα που υποβιβάζεται από την Α1 Εθνική με αυτές σε ομάδες της Α2, εγώ θεωρώ ότι είναι καλύτερες. Και λένε ότι

-Νιώθεις ότι χάλασες το όνομα σου με όλη αυτή την ιστορία;

«Οχι θα μπορούσα και όταν επέλεξα την Παναχαϊκή να πάω σε άλλη ομάδα μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβριο είχα πρόταση να αγωνιστώ αλλού. Ομως δεν μετανιώνω, την αγαπάω την ομάδα και θα συνεχίσω να την στηρίζω, ίσως και ελαφρώς οικονομικά. Περάσαμε υπέροχες στιγμές στην ομάδα, αλλά και άσχημες. Τώρα περνάμε μια άσχημη κατάσταση. Δεν θα διαλυθεί η ομάδα με τον υποβιβασμό. Αλλο υποβιβασμός, άλλο διάλυση. Θα κάνουμε την προσπάθεια μας γιατί έχουμε παιδιά που θέλουν να έρθουν να συμμετάσχουν σε αυτό που θα κάνουμε. Αν συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά το γεγονός ότι δεν είμαι στην καλύτερή μου κατάσταση θεωρώ ότι θα παίξω σημαντικό ρόλο σε μία Κατηγορία όπως είναι η Α2 Εθνική. Επαναλαμβάνω το θέμα για την Παναχαϊκή είναι αν θα γίνουν μεταγραφές στο διοικητικό κομμάτι. Ο κόσμος θα πρέπει να αναρωτιέται για αυτό. Αν θα έρθουν μεγάλα ονόματα από τον επιχειρηματικό κόσμο της Πάτρας την μεθεπόμενο σεζόν, στην οποία και πάλι τότε πιστεύω ότι θα είμαστε στην Α1 Εθνική. Λογικά τότε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στη φυσική μας έδρα στην Αγυιά. Ενα βήμα πίσω είναι καλύτερα από το τίποτα, για να πάρουμε φόρα και στη συνέχεια να πάμε δύο μπροστά. Να οργανωθούμε για την Α1 της μεθεπόμενης χρονιάς».

-Αν γυρνούσες το χρόνο πίσω, όταν προ 5ετίας ανέλαβες την Παναχαϊκή τί δεν θα έκανες;

«Θα έκανα πάλι τα ίδια με άλλους όρους. Δεν θα έπαιρνα 100% επάνω μου το οικονομικό κομμάτι. Δεν θα άφηνα να απομακρυνθεί η ομάδα από την Ερασιτεχνική. Την ομάδα την αγαπώ για αυτό και συνεχίζω. Ομως αυτή την αγάπη την εκμεταλλεύτηκαν όλοι. Η ομάδα όταν απομακρύνθηκε από την Ερασιτεχνική ο καθένας κοιτούσε την πάρτη του. Μας έβλεπαν σαν ένα ξεχωριστό κομμάτι, λες και εμείς δεν ήμασταν Παναχαϊκή. Κοίταξαν στην Ερασιτεχνική το οικονομικό κομμάτι, να εισπράττουν χρήματα από τον Προμηθέα για να έχει τις ακαδημίες του και η ομάδα βόλεϊ της Παναχαϊκής να μη βρίσκεται στο γήπεδό της. Μας κόστισε η απομάκρυνση από την Αγυιά».

Πηγή: pelop.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ