1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-10-2023 17:16

«Μίμης Παπαδόπουλος»: Ασταμάτητες Αμαζόνες «μπλόκαραν» 3-1 τον Απολλώνιο

Οι Αμαζόνες ήταν οι νικήτριες του τουρνουά ««Μίμης Παπαδόπουλος» που διοργάνωσαν στην έδρα τους (7-8/10), καθώς στον τελικό επικράτησαν με ανατροπή 3-1 (23-25, 25-15, 25-21, 25-13) του πολύ ανταγωνιστικού Απολλώνιου που από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη Volley League.

Οι παίκτριες του Βασίλη Πανδή αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-1, κατάφεραν με όπλο το εκπληκτικό μπλοκ και την τετράδα Χριστοδούλου, Νομικού, Τόσι, και της Αμερικανίδας πασέρ Νίλον που πετούσε «φωτιές» να επικρατήσουν στα τρία επόμενα σετ.

Η συνολική εμφάνιση και νίκη, σκόρπισε αισιοδοξία και ανέβασε την ψυχολογία της ομάδας της Νέας Ερυθραίας για μια ακόμη καλή πορεία στο νέο πρωτάθλημα της Πρι λιγκ

Από την άλλη πλευρά ο Απολλώνιος που έκανε μεγάλη νίκη στον ημιτελικό του Σαββάτου κόντρα στο Μαρκόπουλο με 3-1 (το αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα της Volley League), πήρε το πρώτο σετ του τελικού αλλα στη συνέχεια παρουσίασε προβλήματα υποδοχής και γενικά δεν άντεξε στην αντεπίθεση και αποτελεσματικό μπλοκ των γηπεδούχων.        

 Από την ομάδα του Κερατσινίου κορυφαία ηταν η ακραία, Μάρα Ράπτη ενώ πολύ κοντά της η εξαιρετική πασαδόρος Ευανθία Λάβδα, και η κεντρική Λαμπριάνα Πήττα που πέρασε μεγάλη περιπέτεια, λίγες μέρες πριν το ξεκίνημα του τουρνουά.

Τα σετ 3-1 (23-25, 25-15, 25-21, 25-13)

Αμαζόνες ( Πανδής): Νίλον, Βαρουδάκη, Χριστοδούλου, Τόσι, Νομικού, Τζαλαλή, Τζαφέρη (λ), Κορρέ, Γερογιάννη, Μαραζοπούλου (λ)

Απολλώνιος (Μπουτσουρής): Ράπτη, Λάβδα, Διάλλα, Φακοπουλίδου, Ασόνια, Π'ήττα, Τουλγαρίδου (λ), Σιδεράτου, Κουμπούρα

Οι βραβεύσεις των Αμαζόνων

Μετά τη λήξη του αγώνα ο πρόεδρος των Αμαζόνων, Χάρης Ντιγριντάκης, απένειμε πλακέτα στην οικογένεια του Μίμη Παπαδόπουλου που ήταν αφιερωμένο το τουρνουά, στην ομάδα του Απολλώνιου για την δεύτερη θέση, ενώ παρέδωσε το κύπελλο της πρώτης θέσης στην αρχηγό του Α.Ο.Ν.Ν.Ν.Ε, Χρυσάνθη Χριστοδούλου (φωτό με Τζαλαλή, Νίλον, Τόσι)

Τα αποτελέσματα του τουρνουά:

Σάββατο 7/10

 Μαρκόπουλο- Απολλώιος 1-3

 Αμαζόνες-Βριλήσσια 3-0

Κυριακή 8/10

Μικρός τελικός

Μαρκόπουλο-Βριλήσσια 3-0

Τελικός

Αμαζόνες-Απολλώνιος 3-1 (23-25, 25-15, 25-21, 25-13)

 

 

Σχετικά άρθρα

  • Πρι Λιγκ Γυναικών: Καλπασμός τρίτης θέσης για τις Αμαζόνες
    Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Πρι Λιγκ Γυναικών με 14 πόντους, ανέβηκαν οι Αμαζόνες Ν. Ερυθραίας, καθώς σε αγώνα εξ' αναβολής επικράτησαν 3-0 (25-20, 25-20, 25-12)  του ουραγού Ναύαρχου Βότση
  • Pre League Γυναικών: Μονομαχία τετράδας στην Καλαμάτα, σκληρές μάχες σε Κηφισιά, Αιγάλεω
    Τα ντέρμπι σε Καλαμάτα και Ζηρίνειο είναι τα δύο ματς που ξεχωρίζουν στην 4η αγωνιστική της Πρι Λιγκ Γυναικών.Αρχικά στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα έχουμε το σπουδαίο ντέρμπι τετράδας ανάμεσα στον τοπικό Απόλλωνα και τις Αμαζόνες.
  • Συνεχίζει Αμαζόνα και τη νέα χρονιά η Κατερίνα Κορρέ
    Αμαζόνα και τη νέα περίοδο θα παραμείνει η Κατερίνα Κορρέ. Η ταλαντούχα 17 χρονη (1μ93) διεθνής ακραία-διαγώνια που επέστρεψε πέρυσι στο σύλλογο της Ν. Ερυθραίας από το Μαρκόπουλο, συμφώνησε με την διοίκηση του ΑΟΝΝΝΕ να παραμείνει στο ρόστερ και να τον ενισχύσει επιθετικά και στη νέα Πρι Λιγκ.
  • Στο κέντρο των Αμαζόνων θα μπλοκάρει η Χριστίνα Νικολαϊδη
    Την ανανέωση της συνεργασίας με την Χριστίνα Νικολαϊδη ανακοίνωσαν οι Αμαζόνες. Η 17χρονη εξαιρετικά ταλαντούχα και παθιασμένη κεντρική (1μ86) έδωσε τα χέρια για δεύτερη χρονιά με την διοικηση της ομάδας της Ν. Ερυθραίας, και αναμένεται να την βοηθήσει καθοριστικά στην προσπάθεια για διεκδίκηση της ανόδου στη Volley League.
  • Δεν θα προσφύγουν στο Α.Σ.Ε.Α.Δ. οι Αμαζόνες Μαΐστρου

    Η νομική υπηρεσία της Ε.Ο.ΠΕ. προέτρεψε τις Αμαζόνες Μαΐστρου να κάνουν την ένσταση κατά της απόφασης της Ε.Σ.ΠΕ.Θ.Ρ. στο Α.Σ.Ε.Α.Δ., καθώς οι αποφάσεις κάθε Ένωσης έχουν διοικητική αυτοτέλεια και δεν είναι το αρμόδιο όργανο η ομοσπονδία. Η Ε.Ο.ΠΕ. δεν μπορεί να εκδικάσει ενστάσεις σωματείων που ανήκουν στις Ενώσεις, παρά μόνο σωματείων που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα ευθύνης της. Στην ανακοίνωση τους όμως οι Αμαζόνες τονίζουν ότι δεν θα προσφύγουν τελικά στο Α.Σ.Ε.Α.Δ..

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ