1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
30-05-2023 17:57

Απόλλωνας Καλαμάτας: Επιθετική ενίσχυση με Ζωή Φάκη

Την απόκτηση της Ζωής Φάκη ανακοίνωσε ο Απόλλωνας Καλαμάτας. Η Μεσσηνιακή ομάδα που θα παλέψει για τρίτη σεζόν για άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, ξεκίνησε να δημιουργεί το ρόστερ της περιόδου 2023-24 στην Πρι Λιγκ με την ανακοίνωση της πρώτης μεταγραφής, της 24 χρονης (1μ85) ακραίας.

Για την Φάκη που έχει αγωνιστεί στα Βριλήσσια, στο Κολλεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, ΑΕΚ, Πανιώνιο και ΑΟ Θήρας, η διοίκηση του Απόλλωνα αναφέρει:

«Γεννημένη στις 2 Αυγούστου 1998 στην Αθήνα η Φάκη ξεκίνησε το βόλεϊ το 2010 στον Φ.Ο.Β. Μελισσίων. Το 2013 μεταπήδησε στην ΑΕΚ, όπου σε ηλικία 16 ετών έκανε το ντεμπούτο της στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ.

Το 2015 αγωνίστηκε στον Πανιώνιο, ενώ το 2016, η απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη μετέβη στις ΗΠΑ για σπουδές στον τομέα Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, παίζοντας παράλληλα στο NCAA για λογαριασμό του University of Pittsburgh.

Την 5η της χρονιά στο «Pitt» η Φάκη έφτασε με την ομάδα της μία ανάσα από το Φ4 των τελικών του NCAA D1 Volleyball και έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που φτάνει στο NCAA D1 Volleyball's Elite 8 του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ.»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ