1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1201
10-10-2014 20:28

Με «28άρα» Τσίμα την πρώτη νίκη στα «Νομίκεια»

Σαντορίνη: Φιορέλα Μάλο
Τη νίκη με 3-2 πήρε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία στα «Νομίκεια 2014» με αντίπαλο τον ΑΟ Μαρκοπούλου. Οι δύο ομάδες έπαιξαν ανταγωνιστικό βόλεϊ και προσέφεραν θέαμα στους θεατές που βρέθηκαν στο κλειστό της Θήρας. Κορυφαία παίκτρια για τις «πράσινες» ήταν η Τσίμα με 28 πόντους, ενώ για το Μαρκόπουλο η Σμουτζ με 25.

Στο πρώτο σετ ο Παναθηναϊκός έκανε περισσότερα λάθη από το Μαρκόπουλο, και αν και προηγήθηκε με 5-3, η Δικαιούλια με το σέρβις της έκανε το 5-7, ενώ αστόχησε για το 5-8. Η Κάρπεντερ και η Γιαννέλου από τη γραμμή του σέρβις αύξησαν τη διαφορά, με τις Ψωμά και Σμουτζ να παίρνουν τις επιθέσεις, και να φτάνουν στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (12-16). Στη συνέχεια ο Ρούσσης πήρε το τάιμ άουτ που χρειαζόταν για να συγκεντρωθεί η ομάδα του και να φτάσει πολύ κοντά στην κατάκτηση του σετ, αφού από 18-22 έφτασε στο 23-23. Ωστόσο δύο λάθη, με τελευταίο αυτό της Βίλκου έδωσαν το σετ στον ΑΟ Μαρκοπούλου.

Στο δεύτερο σετ οι «πράσινες» δεν βρήκαν μεγάλη αντίσταση και το πήραν σχετικά εύκολα, αφού βελτίωσαν σε σημαντικό βαθμό το μπλοκ και σταματούσαν τις περισσότερες επιθέσεις της Ψωμά. Ο Ιβάνοβιτς έκανε αλλαγές, αλλά δεν βοήθησαν κι έτσι ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-1 με 25-13.

Στο τρίτο σετ το ρόλο της «εκτελέστριας» ανέλαβε η Σμουτζ, η οποία πήρε τις περισσότερες επιθέσεις. Στα πρώτα λεπτά, ωστόσο, παίκτριες και θεατές καρδιοκτύπησαν, αφού μετά από μία προσπάθεια για να βγει η άμυνα, η Ρόγκα γλίστρησε και βγήκε εκτός παιχνιδιού για λίγη ώρα, δίνοντας τη θέση της στη Βαμβακούση. Το γήπεδο χειροκρότησε τη λίμπερο, η οποία γύρισε σύντομα στον αγωνιστικό χώρο. Το Μαρκόπουλο έπαιξε ξανά καλύτερη άμυνα και είχε μεγαλύτερη ευστοχία στις επιθέσεις.

Το τέταρτο σετ πήγε ξανά εύκολα στα χέρια του Παναθηναϊκού με 25-15, χωρίς να παιχτεί δυνατό βόλεϊ από τις δύο ομάδες, ενώ στο τάι μπρέικ ξεκίνησαν μαζί, αλλά ο Παναθηναϊκός πήρε κεφάλι και κέρδισε με 15-11.

Απούσα για τον Παναθηναϊκό ήταν η Χρήστου, η οποία έμεινε προληπτικά στην Αθήνα λόγω κρυώματος. Όσο για τον ΑΟ Μαρκοπούλου, η Πάρντο δεν κατάφερε να αγωνιστεί μετά από τροφική δηλητηρίαση. Στα παραλειπόμενα, η Ρόγκα αναγκάστηκε να αποχωρήσει για λίγα λεπτά στο τρίτο σετ, καθώς σε μία προσπάθεια να βγάλει την άμυνα, γλίστρησε και χτύπησε τον αυχένα της.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Ρούσσης είπε: «Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από τη δική μας αστάθεια. Στο δεύτερο και το τέταρτο σετ παίξαμε όπως θα έπρεπε να παίζουμε και το κερδίσαμε εύκολα. Στο πρώτο και το τρίτο κάναμε αρκετά λάθη λόγω ορισμένων προβλημάτων και που είχαμε και βάλαμε στο παιχνίδι το Μαρκόπουλο».

Ο Βέλιμπορ Ιβάνοβιτς είπε μετά το τέλος του αγώνα: «Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι με εναλλαγές. Σε ένα σετ είχαμε ρυθμό και παίζαμε καλά και στο άλλο πέφταμε. Ο αντίπαλος έπαιζε επίσης καλά. Είμαι ικανοοποιημένος που ήμασταν δυνατές με αντίπαλο μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Η απουσία της Πάρντο ήταν κακή για εμάς, θέλω να τη δω να παίζει με μία δυνατή ομάδα, αλλά η υγεία είναι πάνω απ' όλα».


Το γήπεδο είναι έτοιμο να υποδεχθεί τον ΑΟ Θήρας και τον ΟΠΕ Ρεθύμνου για τον δεύτερο αγώνα της βραδιάς.

Τα σετ: 3-2 (23-25, 25-13, 20-25, 25-15, 15-11 ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Ρούσσης): Γκούζου 8 (4/11 επιθέσεις, 4 μπλοκ), Καββαδία 6 (2/5 επιθέσεις, 4 μπλοκ), Μερτέκη 11 (11/32 επιθέσεις, 35% υποδοχή-30% άριστες), Βίλκου 18 (9/26 επιθέσεις, 7 άσους, 2 μπλοκ), Τσίμα 28 (25/48 επιθέσεις, 1 άσο, 2 μπλοκ, 57% υποδοχή-43% άριστες), Πατσέκο 10 (6/8 επιθέσεις, 2 άσους)/ Ρόγκα (λ- υποδοχή 33%-23% άριστες), Βαμβακούση, Μεταξά, Τσατσούρη.
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ (Βέλιμπορ Ιβάνοβιτς): Δικαιούλια 5 (1/3 επιθέσεις, 3 μπλοκ, 1 άσος), Κάρπεντερ 7 (3/7 επιθέσεις, 3 μπλοκ, 1 άσος), Ψωμά 9 (8/37 επιθέσεις, 1 άσος, υποδοχή 30%-άριστες 27%), Λιάγκη 12 (9/35 επιθέσεις, 2 άσους, 1 μπλοκ), Γιαννέλου 2 (2 άσους), Σμουτζ 25 (23/49 επιθέσεις, 1 άσο, 1 μπλοκ, υποδοχή 37%-άριστες 27%)/ Κοκκίου (λ-υποδοχή 37%-άριστες 26%), Πολυδώρου, Κωνσταντώνη, Οικονομοπούλου, Παπαδάτου

 

4 σχόλια

  • Comment Link ΜΑΡΚΟ Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 15:51 posted by ΜΑΡΚΟ

    Καί γιά νά ολοκληρώσω τήν έκφραση τής...... απογοήτευσης μου διατυπώνω τήν δική μου βλακώδη σκέψη : στο 4 ΛΙΑΓΚΗ-ΨΩΜΑ στό κέντρο ΞΕΝΗ-ΓΙΑΝΝΕΛΟΥ-ΖΗΣΗ διαγώνιο ΞΕΝΗ τήν ΧΡΙΣΤΙΝΑ δεύτερο λίμπερο καί πάσα -λίμπερο τίς υφιστάμενες επιλογές.Κρατάς τα δικά σου παιδιά καί πές μου ότι ο σημερινός σχεδιασμός μέ τήν τεράστια τρύπα στό κέντρο - πού θά τήν πληρώσουμε , εκτός άν βάζει τήν ξένη νά παίζει κέντρο - είναι ....νορμάλ.Καληνύχτα.

  • Comment Link ΜΑΡΚΟ Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 15:27 posted by ΜΑΡΚΟ

    Γιατί.......πότη προτιμάς να βλέπεις φαντάσματα παρά τό τί γίνεται στήν ομάδα μας.Γιατί έδιωξε τίς αδελφές ΖΗΣΗ? γιατί δέν στηρίζει τήν ΛΙΑΓΚΗ καί έφερε 2 ξένες 2-4 ? Εχεις συνειδητοποιησει ότι εκτός τής ΓΙΑΝΝΕΛΟΥ δέν έχουμε καμμία δική μας παίχτρια ? Μόλις σκάσει η φούσκα του Nargile θά καταλάβεις τό πρόβλημά μου.Συνέχισε τόν ύπνο σου τώρα μπάς καί δείς τίποτα φορτηγά χρήμα να έρχονται.

  • Comment Link πίνω ΜΑΡΚΟ και τρελαίνομαι Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 08:32 posted by πίνω ΜΑΡΚΟ και τρελαίνομαι

    το πρόβλημα σου είναι οι κεντρικές, είτε είσαι ο ΜΑΡΚΟ , είτε μεταλλάσσεσαι σε ΠΑΡΗ.
    Γιατί κάτι μου λέει πως είσαι απογοητευμένος γονιός κεντρικής ή πασαδόρου;

  • Comment Link ΜΑΡΚΟ Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014 09:57 posted by ΜΑΡΚΟ

    Σχολιο 1, αφήστε τήν μετριότητα τής Ψωμά καί ασχοληθείτε μέ τήν Λιάγκη ,αρκετά τό πουσάρισμα,σχόλιο 2, σέ 5 (πέντε)σετ 7(ΕΠΤΑΑΑΑΑ!!!!! πόντοι από τίς κεντρικές ,βάστα Σμουτζ γιατί σέρνονται.........εμφράγματα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ