1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
21-02-2014 16:38

Χωρίς ντέρμπι αλλά με ενδιαφέρον στην ουρά

Με την 18η αγωνιστική της Α1 Γυναικών να ξεκινάει σήμερα και να ολοκληρώνεται αύριο (22/2) με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για την μάχη της παραμονής. Οι Ίωνες και ο Ηρακλής Κηφισιάς έχουν πολύ δύσκολο έργο απέναντι σε Βριλήσσια και Ολυμπιακό αντίστοιχα, την στιγμή που το Μαρκόπουλο μπορεί να πάρει την νίκη απέναντι στον Ηρακλή

Το πρώτο σερβίς θα γίνει στην Κυψέλη όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τους Μακεδόνες. Οι πράσινες μετά την ήττα τους από τον Ολυμπιακό θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα, ενώ ο Γιώργος Ρούσης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών.

«Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες και παράλληλα να κάνουμε ένα βήμα ακόμη για τα πλέι οφ. Οι Μακεδόνες είναι μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς, έχει πετύχει από πολύ νωρίς τους στόχους της που σημαίνει ότι θα παίξει χωρίς άγχος στο αυριανό παιχνίδι κι αυτό τον καθιστά επικίνδυνο αντίπαλο. Εμείς έχουμε στόχους και για να τους πραγματοποιήσουμε πρέπει να πάρουμε το τρίποντο. Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου μας, όπως συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι για να μας βοηθήσει να πετύχουμε στους στόχου μας και παράλληλα να μας δώσει την ώθηση για να κάνουμε την υπέρβαση αργότερα».

Οι Μακεδόνες οι οποίοι και αυτοί προέρχονται από ήττα την προηγούμενη αγωνιστική, καθώς έχασαν στο τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή αλλά ο Μανώλης Σκουλικάρης εμφανίστηκε σίγουρος ότι η ομάδα του «θα αφήσει πίσω την κακή εμφάνιση με τον Ηρακλή και θα παίξουμε καλό βόλεϊ, παρόλο που παίζουμε με μια φορμαρισμένη ομάδα και σε μια δύσκολη έδρα. Αν κρατήσουμε την υποδοχή μας στο πολύ δύσκολο σερβίς του Παναθηναϊκού νομίζω ότι έχουμε τύχη να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Χωρίς πίεση ο Ηρακλής

Ο Ηρακλής μετά την νίκη επί των Μακεδόνων, πατάει πιο γερά στα πόδια του αφού είναι στο +9 από την 10η θέση, ενώ το Μαρκόπουλο προέρχεται από δύο σερί εντός έδρας ήττες στο τάι μπρέικ που δεν του επέτρεψαν να αποκτήσει με τη σειρά του μια διαφορά ασφαλείας.

Ο Μίλεφ υπολογίζει κανονικά στην Εύη Κυριακίδου, την οποία είδε να αποχωρεί από το γήπεδο στο παιχνίδι με τους Μακεδόνες. «Υπάρχει αρκετή κούραση στην ομάδα, αλλά πλέον δεν έχουμε τόσο μεγάλη πίεση και πιστεύω ότι θα παίξουμε καλύτερο βόλεϊ στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Πλέον η ομάδα αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια κι αυτό θα μας βοηθήσει. Το Μαρκόπουλο είναι μια επικίνδυνη ομάδα, αλλά πιστεύω στο γήπεδο μας έχουμε τον πρώτο λόγο».

Για άλλο ένα παιχνίδι ο Γιάννης Ορφανός δεν υπολογίζει στην Μίλενα Νέσις η οποία έπαθε υποτροπή στον τραυματισμό της και κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

«Εμείς μετά από δυο σερί αρνητικά αποτελέσματα ψάχνουμε τη νίκη που θα μας δώσει βαθμούς και ψυχολογία. Δεν θα είναι εύκολο αφού αντιμετωπίζουμε μια καλή ομάδα και παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα, ωστόσο πρέπει να πάρουμε αποτέλεσμα», είπε ο τεχνικός του Μαρκόπουλου και συμπλήρωσε: «Εμείς παίζουμε με πίεση από την αρχή της χρονιάς έχοντας να αντιμετωπίσουμε πολλές ατυχίες… Αυτή την εβδομάδα πάντως με εξαίρεση την Μίλενα προπονηθήκαμε καλά και πιστεύω θα δείξουμε καλύτερη εικόνα».

Ντεμπούτο Πόλας Κίτσου

Οι Ίωνες προέρχονται από δύο συνεχόμενες νίκες και υποδέχονται τα Βριλήσσια, με την Πόλα Κίτσου να κάνει το ντεμπούτο της στο πάγκο, μετά την λύση της συνεργασία με τον Μανώλη Ρουμελιώτη. 

Το συγκεκριμένο ματς είναι ιδιαίτερο όμως και για τον τεχνικό των Ιώνων Μάρκο Κωβαίο καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα στην οποία είναι πρόεδρος ο πατέρας του.

«Υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες, αλλά δεν τις σκέφτομαι και το μυαλό μου είναι μόνο στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι», τόνισε ο έμπειρος τεχνικός και συμπλήρωσε: «Παρά τις δύο συνεχόμενες νίκες που κάναμε οι ελπίδες μας είναι απειροελάχιστες. Ωστόσο παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι για να δείξουμε ότι η θέση μας είναι πλασματική. Δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν τα Βριλήσσια μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά συνήθως μια τέτοια κατάσταση προκαλεί συσπείρωση».

Στους Ίωνες αμφίβολη είναι η συμμετοχή της αρχηγού Άννας Φωτεινού, ενώ στα Βριλήσσια δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

«Έγιναν κάποιες εσωτερικές αλλαγές, αλλά λόγω της προσωπικής φιλίας και της συνεργασίας που έχω με τον χορηγό της ομάδας καθώς και φιλικής σχέσης που έχω με τις αθλήτριες θα έχω την ευθύνη της ομάδας για το παιχνίδι του Σαββάτου», είπε αρχικά η Πόλα Κίτσου και συνέχισε: «Έχουμε περάσει μια δύσκολη περίοδο αλλά η ομάδα καλείται να ξεπεράσει κι αυτό το εμπόδιο κι από τη Δευτέρα να βρει την ηρεμία που έχει χάσει. Το μυαλό μας είναι μόνο στο παιχνίδι, δεν υπάρχει χρόνος για αλλαγές και πάμε για τη νίκη».

Ντέρμπι διπλής σημασίας στην Νάξο

Ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται να γίνει στην Νάξο όπου ο Πανναξιακός υποδέχεται τον ΟΠΕΡ στο ντέρμπι των δύο εκπροσώπων της νησιωτικής Ελλάδας. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν δύο φορές μέσα σε διάστημα 8 ημερών καθώς αύριο το βράδυ στη Νάξο υπάρχει το ματς πρωταθλήματος και την Τετάρτη ακολουθεί στο Ρέθυμνο η αναμέτρηση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου.

«Όλοι περιμένουν ότι θα είναι δύο αρκετά δύσκολα παιχνίδια. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα των φιλικών παιχνιδιών, θα δώσουμε αύριο τον καλύτερο μας εαυτό και θα κοιτάξουμε να έχουμε όσο καλύτερο ρυθμό προπονήσεων για να ετοιμαστούμε και για την Τετάρτη. Οι δυσκολίες είναι κοινές όσον αφορά την μετακίνηση, γνωριζόμαστε καλά σαν ομάδες, κι όποιος έχει την περισσότερη φρεσκάδα και θέληση θα κερδίσει…», δήλωσε ο Ζόραν Κόβαζιτς ο οποίος στην ερώτηση αν είχε την επιλογή να διαλέξει τη νίκη σε ένα από τα δύο ματς τόνισε: «Αν είχα αυτή την επιλογή θα έλεγα να πάρουμε το ματς του Κυπέλλου, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε και στα δύο και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Μιχάλη Χαχαγιόπουλου: «Αν είχα αυτή την ευχέρεια θα επέλεγα το παιχνίδι του Κυπέλλου, όμως θα παλέψουμε το ίδιο και στα δύο ματς».
Ο τεχνικός του ΟΠΕΡ θεωρεί ότι η ομάδα του έχοντας πλέον αποκτήσει μια σημαντική διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη θα εμφανιστεί «ακόμη καλύτερη από δω και πέρα. Έτυχε να παίζουμε σε τρεις μέρες για δύο διαφορετικούς θεσμούς με τον Πανναξιακό. Είναι τελείως διαφορετικό το αυριανό από το ματς Κυπέλλου, αλλά κι οι δύο θα έχουμε στην άκρη του μυαλού μας το παιχνίδι της Τετάρτης. Άγχος για το ματς του πρωταθλήματος δεν υπάρχει και πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι, ένα παιχνίδι τακτικής κι από τις δύο ομάδες που θα είναι προάγγελος του προημιτελικού του Κυπέλου».

Να συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις ο Ολυμπιακός

Το τελευταίο σερβίς θα γίνει στο Ζηρίνειο με το Ηρακλής Κηφισιάς-Ολυμπιακός. Η ομάδα του Σπύρου Χουντουμάδη προέρχεται από την ήττα στο Ρέθυμνο που δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια του για την παραμονή.

«Θέλουμε να παίξουμε ελεύθερα και να παλέψουμε κόντρα σε μια ομάδα που έχει εντελώς διαφορετικούς στόχους. Η ομάδα μου έχει δυνατότητες κι αν μπούμε με καλή διάθεση και καθαρό μυαλό μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Μπορεί να έχουν λιγοστέψει οι ελπίδες, αλλά όσο υπάρχουν μαθηματικά πιθανότητες θα το παλέψουμε μέχρι τέλους», τόνισε ο κ. Χουντουμάδης.

Οι ερυθρόλευκες προέρχονται από δύο νίκες σε ισάριθμα ντέρμπι (Βριλήσσια - Κύπελλο, Παναθηναϊκός-πρωτάθλημα) κι ο Γιάννης Νικολάκης ζήτησε ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση από τις αθλήτριες του.
«Παρότι είναι ένα ματς που πολλοί θεωρούν εύκολο, προσωπικά πιστεύω ότι ο Ηρακλής Κηφισιάς, ευρισκόμενος σε δύσκολη θέση κι έχοντας πλέον λίγες ελπίδες για να παραμείνει αντιμετωπίζει τα υπόλοιπα παιχνίδια του σαν τελικούς. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε στις δύο νίκες που κάναμε στα ντέρμπι και είναι σημαντικό να κρατήσουμε την συγκέντρωση μας γιατί σε τέτοια ματς χρειάζεται συγκέντρωση και αποφασιστικότητα για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων».


Αναλυτικά το αυριανό πρόγραμμα:
Σάββατο 22/2/2014
Πανελληνίου, 15.00, ΑΟ Παναθηναϊκός - ΑΣ Μακεδόνες, Οικονόμου Β. - Τοψιδέλης
Κατσάνειο, 18.00, ΓΣ Ηρακλής - ΑΟ Μαρκοπούλου, Σιμίδης - Μπέλλος
Νάξου, 19.00, ΑΟΝ Πανναξιακός - ΟΠ Ρεθύμνου, Καπάνταης - Πρέντζας
Ν. Ιωνίας, 19.00, ΑΣΠ Ίωνες - ΦΟ Βριλησσίων, Χρηστίδης - Κολτσίδας
Ζηρινείου, 20.00, ΓΣΚ Ηρακλής - Ολυμπιακός ΣΦΠ, Σταρίδας - Παπαστάμος 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ