1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
10-08-2015 19:32

Κραβαρίτης: «Ανταγωνιστικό σύνολο και καλή πορεία»

Αξιολογείστε το άρθρο
(0 votes)
Ο Γιάννης Κραβαρίτης ύστερα από μία επιτυχημένη χρονιά στα τμήματα των κοριτσιών της ΑΕΚ αναλαμβάνει φέτος την τεχνική ηγεσία και των Εφήβων. Ο ίδιος μίλησε στην «Ώρα» για τον σχεδιασμό των ακαδημιών.

Η χρονιά που πέρασε ήταν μια από τις πιο πετυχημένες για τις ακαδημίες βόλεϊ της ΑΕΚ τόσο στα κορίτσια όσο και στα αγόρια. Οι άνθρωποι των υποδομών συνεχίζουν με το ίδιο πείσμα και μεράκι την δουλειά τους, θέλοντας η «Ένωση» να αποτελέσει σε λίγα χρόνια ένας σύλλογος που θα τροφοδοτεί επαγγελματικές ομάδες με νέα ταλέντα. Ο Γιάννης Κραβαρίτης ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε πέρυσι τις Κορασίδες της ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Αττικής ενώ φέτος εκτός από την γενική επίβλεψη των τμημάτων αγοριών θα αναλάβει και την τεχνική ηγεσία των Εφήβων.

Ο προπονητής του «Δικεφάλου» με δηλώσεις του στην «Ώρα των Σπορ» μίλησε για τον αγωνιστικό σχεδιασμό του καλοκαιριού, για τους στόχους των Εφήβων αλλά και για την συνεργασία με την ανδρική ομάδα: «Ο φετινός σχεδιασμός κινήθηκε σε γενικές γραμμές στα πλαίσια των προηγούμενων ετών. Να υπάρχει ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα έχει μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα με στόχο να προσελκύσει περισσότερα παιδιά στην ομάδα. Έγιναν 2-3 ενισχυτικές κινήσεις αλλά η φετινή ομάδα θα στηριχθεί κυρίως στο περσινό παιδικό, μιας και φέτος υπήρξε και αλλαγή στις ηλικίες» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Ο στόχος για τη νέα χρονιά είναι η είσοδος στην τετράδα της Ένωσης, κάτι που δε θα είναι αρκετά εύκολο γιατί φέτος θα υπάρχουν αρκετές δυνατές ομάδες και το πρωτάθλημα αναμένεται να είναι πολύ ανταγωνιστικό».

«Στενή συνεργασία με το ανδρικό»

Η νέα προσπάθεια που γίνεται στο ανδρικό τμήμα επηρεάζει και τις ακαδημίες καθώς οι άνθρωποι της ΑΕΚ υπολογίζουν πολύ στα νέα παιδιά. Ο κ. Κραβαρίτης αναφερόμενος στη συνεργασία που υπάρχει σχολίασε χαρακτηριστικά: «Η σχέση με το ανδρικό τμήμα είναι αρκετά καλή και θα υπάρχει αρκετά στενή συνεργασία καθ' όλη τη χρονιά. Ήδη από το διάστημα της μεταγραφικής περιόδου υπήρχε επικοινωνία για τον σχεδιασμό του ρόστερ της ανδρικής και της εφηβικής ομάδας και υπάρχει πολύ καλή χημεία μεταξύ των υπευθύνων των δύο τμημάτων. Αυτό είναι ένα πολύ θετικό βήμα για την καλύτερη λειτουργία του τμήματος, κάτι το οποίο πιστεύω ότι θα φανεί στα αμέσως επόμενα χρόνια».

«Αγκάθι το γηπεδικό»

Ο Γιάννης Κραβαρίτης αναφέρθηκε στο μακροπρόθεσμο πλάνο που υπάρχει για τα τμήματα υποδομής ενώ παράλληλα στάθηκε και στο γηπεδικό πρόβλημα που αποτελεί και ανασταλτικό παράγοντας της προσπάθειας που γίνεται: «Το πλάνο της ομάδας είναι τα αναπτυξιακά τμήματα να πρωταγωνιστούν κάθε αγωνιστική περίοδο στα αντίστοιχα πρωταθλήματα, κάτι το οποίο έχει αρχίσει να φαίνεται χρόνο με το χρόνο και να γίνει αρκετά καλή δουλειά στις προπονήσεις ώστε μελλοντικά να προωθηθούν αθλητές στην πρώτη ομάδα. Δυστυχώς το "αγκάθι" και για τη φετινή χρονιά είναι το πρόβλημα του γηπέδου κάτι που δυσκολεύει τις συνθήκες για την επίτευξη όλων των στόχων της ομάδας. Ευελπιστούμε όμως ότι θα υπάρξει αρκετά σύντομα λύση σε αυτό το πρόβλημα, κάτι το οποίο θα θέσει τις βάσεις ώστε να αλλάξει τελείως η εικόνα στον τρόπο λειτουργίας των υποδομών και θα φέρει σίγουρα τα αποτελέσματα τα οποία έχει θέσει ως στόχους η ομάδα».

Διαβάστηκε 636 φορές

1 σχόλιο

  • Comment Link Υποανάπτυκτος Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015 19:51 posted by Υποανάπτυκτος

    Κύριοι η ανάπτυξη απαιτεί υπομονή, δουλειά και συγκεκριμενο πλάνο. Καλός ο τίτλος και πολλά συγχαρητήρια αλλά αυτό δεν ονομάζεται ανάπτυξη. Μάζωξη είναι και παιδομάζωμα μπας και πάρουμε κανένα μόριο για τις Πανελλαδικές και φανούμε ότι δουλεύουμε σωστά.Γιατί αφού δουλεύετε στην ανάπτυξη δεν κρατήσατε όλα αυτά τα κορίτσια και στην ομάδα των νεανίδων σας για του χρόνου ; Με σχεδόν όλη τη βασική εξάδα των κορασίδων να αποτελείται από αθλήτριες που ήρθαν με μεταγραφη για ένα χρόνο από αριστερά δεξιά και η Κωλοπετινίτσα κάνει ανάπτυξη. Διευκρινίστε ότι στο πλάνο σας είναι να παίρνετε τις καλύτερες αθλήτριες από άλλα σωματεία χρησιμοποιώντας το brand name σας προκειμένου να επιτύχετε το στόχο σας. Αυτο θα ήτν περισσότερο θεμιτό και κατανοητό για κάποιους. Αλλά δεν φταίει μόνο ο εκάστοτε σύλλογος αλλά και η νοοτροπία των γονέων και η ματαιοδοξία κάποιων προπονητών. Έχουμε δηλαδή αθλήτριες οι οποίες έχουν αλλάξει 3 και 4 ομάδες πριν ακομα ακομα συμπληρώσουν το 20 έτος ηλικίας τους.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ