1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
12-10-2013 17:03

Φένια: «Δεν μπορούσα να φύγω από την ΑΕΚ»

Αξιολογείστε το άρθρο
(1 Vote)
Η Φένια Παπαγεωργίου σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο aekarena.gr μιλάει για το νέο της ρόλο, το ρόστερ της ΑΕΚ, τους στόχους και τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες
Τα τρία χρόνια που αγωνίστηκε με την φανέλα της ΑΕΚ ήταν αρκετά για να την κάνουν να δεθεί τόσο με την ομάδα να μην μπορεί να την αποχωριστεί. Η Φένια Παπαγεωργίου αγαπήθηκε όσο λίγες αθλήτριες από τον κόσμο του «Δικεφάλου» και αυτή την αγάπη η ίδια διάλεξε ένα δικό της τρόπο για να την ανταποδώσει. 

Κρέμασε τα αθλητικά της παπούτσια και μπήκε μπροστά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για το γυναικείο τμήμα, αποδεικνύοντας πως είναι αρχηγός στο γήπεδο αλλά και εκτός αυτού. Η απόφαση της δεν ήταν εύκολη, αλλά με γνώμονα και μόνο την αγάπη της για την ΑΕΚ, ξεκίνησε ένα εγχείρημα που μέχρι τώρα δείχνει να πετυχαίνει απόλυτα. Με πολύ δουλειά, πολύ αγάπη και φιλοδοξίες, η Φένια Παπαγεωργίου περιμένει να δει το νέο της δημιούργημα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η νέα πρόεδρος  του τμήματος μίλησε στο aekarena.gr για το καλοκαίρι των αλλαγών και τη νέα ΑΕΚ.

Σε λίγες ημέρες ξεκινάει το πρωτάθλημα, πως εξελίχτηκαν τα πράγματα από την ημέρα που ανέλαβες διοικητικό ρόλο στην ομάδα;

Έχω πει ότι ξεκίνησαν πολύ ρομαντικά τα πράγματα. Από αγνή αγάπη και μόνο για την ομάδα αποφάσισα να εμπλακώ σε όλο αυτό. Αγαπάω πολύ το βόλεϊ επίσης και δεν ήθελα να απομακρυνθώ από αυτό τον χώρο. Δέθηκα πολύ αυτά τα τρία χρόνια στην ΑΕΚ και το έκανα χωρίς να έχω δεύτερες σκέψεις. Θεώρησα πως έτσι όπως τελείωσε η χρονιά μόνο κάτι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στη πορεία. Δεν είχαμε να χάσουμε κάτι, μόνο να κερδίσουμε.

Είσαι ικανοποιημένη από τη νέα ομάδα που φτιάχτηκε;

Θεωρώ ότι φτιάξαμε μια ομάδα που αγωνιστικά είναι η καλύτερη που είχε ποτέ η ΑΕΚ. Έχει πολύ καλές αθλήτριες, πολύ καλό ρόστερ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρουμε σίγουρα το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Το βόλεϊ είναι τόσο ομαδικό άθλημα που δεν φτάνει να έχεις απλά καλές αθλήτριες και δυνατό ρόστερ, πρέπει να λειτουργεί και σαν ομάδα μέσα στο γήπεδο. Εμείς κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, καλύτερο και από αυτό που φανταζόμασταν όταν ξεκίνησε η όλη προσπάθεια.


Έχεις καταφέρει να αποστασιοποιηθείς από τον ρόλο της αθλήτριας και να μπεις σε αυτό της διοίκησης;

Για μένα είναι πολύ δύσκολο γιατί έπαιζα 22 χρόνια βόλεϊ και τα έφερε έτσι η ζωή να σταματήσω. Δεν μπορούσα να απομακρυνθώ από αυτό τον χώρο και ήθελα να τον υπηρετήσω από κάποιο άλλο πόστο. Για μένα είναι πολύ δύσκολο όμως, γιατί έχω φιλικές σχέσεις με πολλές από τις κοπέλες, το οποίο δεν βοηθάει πάντα αλλά δεν θα περίμενε κανείς από μένα, ούτε και εγώ η ίδια να αλλάξω γιατί δεν θα ήμουν ο εαυτός μου. Το κάνω σιγά-σιγά αλλά για μένα είναι άλλα πράγματα πιο σημαντικά. Έχω αποστασιοποιηθεί λίγο από την καθημερινή φθορά και την επαφή με τις αθλήτριες. Σε αυτό τον ρόλο θα βοηθάει ο Ηλίας Μπόβαλης.

Είχες θέσεις ως στόχο η ΑΕΚ να λειτουργεί σε λίγα χρόνια σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Ποιες βάσεις πρέπει να τεθούν φέτος;

Εγώ αυτό που σκέφτηκα ξεκινώντας, είναι πως μια ομάδα έπρεπε να στηριχθεί σε δυνάμεις πολλών ανθρώπων. Πουλάμε ένα προϊόν, το γυναικείο βόλεϊ που θεωρώ από τα πιο ωραία αθλήματα, και αυτό που θέλαμε είναι να δημιουργήσουμε και ένα εμπορικό κομμάτι με την καλή έννοια της λέξης. Καλώς ή κακώς στον ερασιτεχνικό αθλητισμό οι ομάδες δεν έχουν άλλα έσοδα πέρα από τους χορηγούς και τον κόσμο. Οπότε έκανα μια προσπάθεια να στηριχθούμε σε πολλές δυνάμεις και όλοι θέλουν να πρωταγωνιστήσει κάποια στιγμή στην Ευρώπη.

-Είναι θετικό πως η ΑΕΚ κάνει φέτος μια νέα αρχή, έχοντας «χτίσει» και μια ομάδα που δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή;

Πολλές φορές λένε πως κάθε αλλαγή είναι για καλό. Νομίζω πως η περσινή ομάδα, μιλάω και για τον εαυτό μου, έδειξε κάπου να τελειώνει ο κύκλος της. Έπρεπε να γίνει μια ανανέωση. Βέβαια εμένα μ’ αρέσει η ομάδα να διατηρεί τον κορμό της και να έχει νέες αθλήτριες που μεγαλώνουν μέσα στην ΑΕΚ. Βέβαια αυτό το κομμάτι το αγωνιστικό δεν αφορά τόσο εμένα, έχω άποψη αλλά θα ήταν λάθος να επιβάλλω εγώ την δική μου γνώμη. Εγώ άκουγα τις γνώμες του προπονητή και απλά συμφωνούσα ή διαφωνούσα στο όριο που είχα θέσει στον εαυτό μου.

-Βρήκες ανταπόκριση στο νέο εγχείρημα σου;

Ναι και αυτό είναι κάτι που με χαροποίησε. Πολλοί φίλοι της ΑΕΚ, όσο μπορούσε ο καθένας βοήθησε. Ξαφνικά βρεθήκαμε όλοι με ένα κοινό όραμα. Η ΑΕΚ να πρωταγωνιστήσει αλλά να είναι και συνεπής σε αυτά που λέει και κάνει. Θεωρώ ότι αυτό το εγχείρημα πήγε πολύ καλά και αυτή η χρονιά είναι λίγο δοκιμαστική. Είναι σημαντικό να πάμε καλά φέτος.

-Η έδρα παραμένει το «όπλο» της ΑΕΚ;

Σίγουρα και για αυτό και επιδιώξαμε να παραμείνουμε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τώρα θα πάρουμε και την άδεια, μετά το πρόβλημα που προέκυψε και να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα. Θα φτιάξουμε το γήπεδο έτσι ώστε να το απολαμβάνουν όσοι έρχονται για να δουν την ομάδα.

-Ο κόσμος απέδειξε πως στηρίζει την ομάδα και στα δύσκολα;

Ο κόσμος είναι η δύναμη μας και δεν το λέω έτσι αυτό. Το εννοώ, το έχω ζήσει σαν αθλήτρια και το ζω και τώρα. Δυο φορές κυκλοφορήσαμε διαρκείας και εξαντλήθηκαν. Είναι στο πλευρό μας στα εύκολα και στα δύσκολα και αξίζει να του προσφέρουμε πολλές χαρές.

Πηγή: aekarena.gr - Γιολάντα Ζύκα
Διαβάστηκε 1154 φορές

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ