1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
12-07-2014 16:10

Τα... «νιάτα» του Σχοινιά

Λένε ότι «ο έρως χρόνια δεν κοιτά»… Στο Καράβι Sports Club όμως του Σχοινιά οι Καρίκας/Ζωγράφος, σε μία παραλλαγή της παραπάνω ρήσης, υποστηρίζουν πως «το μπιτς βόλεϊ χρόνια δεν κοιτά»! Τη στιγμή λοιπόν που κάποιοι άλλοι συνομήλικοί τους έχουν αρχίσει ήδη τα… αμμόλουτρα, οι πολύπειροι αθλητές του 2oυ Τουρνουά Masters του Πανελληνίου σιρκουί Μπιτς Βόλεϊ 2014… ζωγραφίζουν στην άμμο!

Ο επιχειρηματίας Μανώλης Καρίκας, που φλερτάρει με τα πρώτα «…ήντα» του βίου του και ο δικηγόρος Γιώργος Ζωγράφος στα 39 του χρόνια, αποτελούν «μία κατηγορία μόνοι τους»!

Παρά την ήττα από τους Αλεξιάδη/Καββαδά, από τον πρώτο τους κιόλας αγώνα «έγραψαν ιστορία», ως η ομάδα με τον γηραιότερο αθλητή.
Κι αν σε κάποιους το «γηραιότερος» φέρνει στο νου κάποιον «παππού», καλά θα κάνει να προσέξει λίγο για να μην την «πατήσει», όπως οι αντίπαλοί τους στο πρόσφατο τουρνουά του «Καράβι Sports Club», ο τίτλος του οποίου αποτέλεσε και το διαβατήριο – wild card της συμμετοχής τους στο ταμπλό του 2ου Μάστερς.

Το ρεκόρ πάντως (χωρίς wild card) μέχρι σήμερα το έχει ο Ηλίας Ζωλασταθιάδης, που αγωνίζονταν μέχρι τα 47 του, στα 45 του έπαιξε ο 50χρονος σήμερα Κώστας Τσιγαρίδας ακολουθούν οι Γιάννης Φάκας, Τάκης Μαυράκης στα 44 χρόνια και ο Γιάννης Πλίθης που έπαιξε σε Μάστερς σε ηλικία 42 ετών.
«Μετά το τουρνουά οι αντίπαλοί μας έλεγαν «χάσαμε από τους παππούδες», όμως στη διάρκειά του κάποιοι φίλοι τους είχαν πει πως «οι παππούδες θα σας κερδίσουν» εξηγεί με χιούμορ ο Μανόλης Καρίκας, πατέρας δύο παιδιών.

Αμφότεροι έχουν γράψει πολλά… χιλιόμετρα τόσο στο φιλέ της σάλας, όσο και στης άμμου. Από το 1988 έως το 1996 ο Καρίκας συμμετείχε στα τουρνουά του Πανελληνίου πρωταθλήματος, ενώ το 1980 έκανε τα πρώτα του βήματα στο βόλεϊ με προπονητή για μία δεκαετία στον Παράδεισο Αμαρουσίου, το Στέλιο Προσαλίκα, αλλά και τον νυν κουμπάρο του, Ρούλη Αγραπιδάκη, ο οποίος προπόνησε την ομάδα ενόψει του ραντεβού στο Σχοινιά.

Ακολούθησαν κι άλλες ομάδες, Αμπελόκηποι, Φιλοθέη, Πανερυθραϊκός και τελευταία ο Φοίβος Θρακομακεδόνων, ενώ την περίοδο 1980-1982, επί Βέλτς, αγωνίστηκε και στην Εθνική Εφήβων.

«Ξεκίνησα τυχαία στο Γυμνάσιο, όταν σε ένα διάλλειμα ένας πρώην συμμαθητής μου και τότε παίκτης στον Παράδεισο Αμαρουσίου, μου ζήτησε να παίξω γιατί δεν συμπλήρωναν εξάδα και έπαιξα… πισώκεντρο» θυμάται την πρώτη του επαφή με το φιλέ, που αργότερα εξελίχθηκε σε έρωτα. «Δεν παίζουμε για τα χρήματα, ούτε για τη δόξα… Μαζευόμαστε και παίζουμε με γνωστούς και φίλους γιατί το αγαπάμε, μας αρέσει πολύ και διασκεδάζουμε» επεσήμανε ο Μανώλης Καρίκας, που στο πρόσφατο τουρνουά Παλαιμάχων στο Λουτράκι, αγωνιζόμενος στην κατηγορία 50+ κατέλαβε με την ομάδα της Ανατολής την 3η θέση.

Και επειδή ως γνωστόν «το χούι φεύγει τελευταίο» ο Καρίκας μέχρι και σήμερα δεν αλλάζει τα… γούρια του. «Από τα πρώτα μου χρόνια ως αθλητής κάνω κάποια συγκεκριμένα πράγματα στο ζέσταμα… Θα κάνω 10 γύρους ελαφρύ τρέξιμο και μετά θα αρχίσω τις διατάσεις κάνοντας συγκεκριμένες ασκήσεις» αποκάλυψε γελώντας.

Αν και περίπου μία δεκαετία νεότερος από το συμπαίκτη του το… σαράκι του βόλεϊ «τρώει» εδώ και χρόνια και τον 45χρονο Γιώργο Ζωγράφο. Πατέρας ενός παιδιού, κι αυτός παίκτης του Αγραπιδάκη στον Παράδεισο Αμαρουσίου, ανήκει στην ομάδα των Αμπελοκήπων και όπως ο Καρίκας, χαίρεται κι εκείνος να παίζει και στο Σχοινιά το διασκεδάζει με την ψυχή του.

volleyball.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ