1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
21-08-2013 18:25

Χαριτωνίδης: «Όποια ομάδα μας κερδίζει, να ...φτύνει αίμα»

Ο τεχνικός διευθυντής του τμήματος βόλεϊ του Άρη, Κώστας Χαριτωνίδης, μίλησε στο «ΑΝ 98.7» μεταξύ άλλων, για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, για την απόφαση να δηλωθεί η Μίκρα ως έδρα της ομάδας, αλλά και για την δική του πρόθεση να εργαστεί αμισθί για τον σύλλογο. 

 

Αρχικά, αναφέρθηκε στη συνεργασία που ξεκίνησε με το Θωμά Γιώτα:«Με τον Θωμά Γιώτα μας συνδέουν πάρα πολλά. Ήταν έφορος στην ομάδα, ήταν μετά γενικός αρχηγός όταν πήραμε το πρωτάθλημα, ήταν πάλι έφορος όταν κάναμε σημαντικές μεταγραφές και δε μπορούσα να τον αφήσω αβοήθητο σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα που ανέλαβε. Έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν τρεις φορές».

Για την απόφασή του να εργαστεί αμισθί: «όταν υπάρχουν δυσκολίες σε μια ομάδα όπως ο Άρης, από την οποία έχεις πάρει πάρα πολλά- δεν εννοώ χρήματα-, αλλά έχεις μια καταξίωση, πρέπει όταν έρχεται η σειρά να δίνεις. Επίσης, στην ομάδα έπαιξα, ήμουν και προπονητής και για αυτό δεν το σκέφτηκα και πολύ. Όποιος και να μου το ζητούσε, θα βοηθούσα, αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν το έκανε κανείς».

Για τις ομοιότητες και τις διαφορές που παρατηρεί φέτος στην οργάνωση της ομάδας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: «Στα χρόνια τα δικά μας και πιο παλιά, υπήρχε μια απίστευτη οργάνωση. Τα τελευταία χρόνια δεν το είδαμε αυτό, δεν υπήρχε οργάνωση. Έδωσε την σκυτάλη στον Ηρακλή. Το πρόβλημα είναι η οργάνωση, πρέπει το σωματείο να ανοιχτεί σε όλο τον κόσμο».

Για τον Κράβαρικ και τα κριτήρια που επιλέχθηκε για το πόστο του προπονητή: «Ο Κράβαρικ ήταν μέλος της ομάδας, όταν αυτή σημείωσε μεγάλες επιτυχίες. Πήραμε μαζί του Σούπερ Καπ. Θέλω να είναι μέσα παιδιά που πέρασαν από τον Άρη. Γι αυτό μέσα στην ομάδα θα είναι και ο Κουτσονίκας. Πρέπει να είμαστε ένα κλαμπ με συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Για το φετινό όραμα: «Θέλουμε να κάνουμε μια δυνατή ομάδα, άξια του ονόματος του Άρη. Όποια ομάδα μας κερδίζει, να «φτύνει αίμα». Οι καλές ομάδες δε γίνονται με μεγάλο προϋπολογισμό. Οι στόχοι έρχονται παιχνίδι με παιχνίδι».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό: «Μέχρι στιγμής πάμε καλά. Υπάρχουν συμφωνίες με τους Αρμενάκη, Κυριάκίδη, Χαριτωνίση, Τσιομπάνογλου και Παπαδημητρίου οι οποίες θα επικυρωθούν σύντομα. Με τον Ρόλιτς ισχύει ότι υπάρχει συμφωνία. Παίζει στην υποδοχή, είναι καλός παίκτης, μαχητής και νομίζω ότι κάνει για την ομάδα μας».

Και για τις μεταγραφές που αναμένεται να γίνουν: «Περιμένουμε να κάνουμε μια πλήρη ομάδα. Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή κάποιο συμβόλαιο. Θα κρατήσουμε και κάποιους παίκτες για τις προπονήσεις, όπως τους Κουστονίκα και Μαστοράκη, οι οποίοι εύχομαι να κάνουν την καριέρα που έκαναν οι πατεράδες τους».

Για την έναρξη της προετοιμασίας: «Στις 26/8 με τον γυμναστή και το βοηθό του Αντρέι, ο οποίος θα έρθει τέλος του επόμενου μήνα, γιατί ανήκει στο τιμ της Εθνικής Σλοβακίας και θα έχει υποχρεώσεις».

Για την Μίκρα ως έδρα: «Και πέρυσι ο Άρης έπαιξε στη Μίκρα. Το κτίριο είναι σε περιφερειακό γήπεδο και όχι στο «Αλεξάνδρειο», γιατί εκεί γίνονται και διάφορες εκδηλώσεις και παίζει και η ομάδα μπάσκετ».

Για το αν ο Άρης μπορεί να πάει καλύτερα από πέρυσι: «Ναι, είμαι αισιόδοξος. Μπορούμε να πάμε στην τετράδα. Αλλά ακόμη είναι νωρίς και πρέπει να δούμε και τα ρόστερ των άλλων ομάδων και πώς θα εξελιχθεί η δική μας ομάδα».

Για το πώς πείθουν τους παίκτες να αποδεχτούν την πρόταση του Άρη για συνεργασία:«Όταν έχεις μια ιστορία στο χώρο και έχεις δείξει κάποια πράγματα, τραβάει τον αθλητή. Ο κ. Γιώτας έχει την «τρέλα» να πάει καλά ο Άρης. Αυτήν την περίοδο για να αναλάβεις, μόνο «τρέλα» έπρεπε να έχεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ