1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
20-11-2023 23:25

Αλεξάνταρ Όκολιτς: «Δεν περιγράφεται η χαρά μου που θα δω τους Έλληνες φίλους μου»

H Kαρί Μπουλ Μπουλ Σουσά, αντίπαλος του Παναθηναϊκού στους 32 του Challenge Cup, μπορεί να είναι γενικά μια άγνωστη ομάδα στο ευρύ κοινό, αλλά πέραν του ότι για τους Αζέρους είναι πολύ σημαντική, στις τάξεις της έχει κι έναν παλιό γνώριμο των Ελλήνων φιλάθλων.

Ο λόγος για τον Αλεξάνταρ Όκολιτς, τον 30χρονο Σέρβο κεντρικό ο οποίος έχει αγωνιστεί σε ΠΑΟΚ (2018-2019) και Ολυμπιακό (2020-2021, στη φωτό κάνει μπλοκ μαζί με τον Κασαμπαλή), αλλά μετά την παρουσία του σε Βοσνία, Σερβία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ρωσία εδώ και λίγους μήνες μετακόμισε με τη σύζυγο και τον ενός έτους γιο τους στο Μπακού.

Ο «Όκο» λίγες ώρες πριν τον πρώτο αγώνα με τους πράσινους μίλησε στο volleyball.gr και δεν έκρυψε τη χαρά του για τη «συνάντηση» του με τους παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά και το ταξίδι την άλλη εβδομάδα στην Αθήνα, προσθέτοντας όμως ότι η ομάδα του μπορεί να μην έχει την εμπειρία του τριφυλλιού, όμως θα διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

«Είναι απίστευτο αυτό που νιώθω εν όψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό... Οι συμπαίκτες μου δεν ξέρουν τους Έλληνες παίκτες, αλλά εγώ τους ξέρω όλους και πραγματικά νιώθω μεγάλη χαρά. Μίλησα ήδη με τον Τέο (Βουλκίδη) και με τον Σταύρο (Κασαμπαλή) που ήμασταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό, αλλά ξέρω και όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Θα είναι λίγο παράξενο που θα είμαστε αντίπαλοι αλλά πραγματικά χαίρομαι που θα τους δω γιατί μου λείπει η Ελλάδα που πάντα ένιωθα σαν το σπίτι μου».

Ο Σέρβος είναι ένας από τη... λεγεώνα των ξένων που έχει η Σουσά με την ομάδα του να ηγείται της προσπάθειας ανασυγκρότησης του ανδρικού βόλεϊ στη χώρα και να είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός σύλλογος για όλους τους Αζέρους.

«Η Σουσά είναι μια πόλη στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ που σημαίνει πολλά για όλη τη χώρα. Κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι παίζουμε στο Μπακού αλλά σε κάθε αγώνα μας ο κόσμος γεμίζει το γήπεδο για να μας στηρίξει. Είναι εθνικό ζήτημα και γι' αυτό παρευρίσκονται και πολλοί επίσημοι στις κερκίδες», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Στο αγωνιστικό κομμάτι, όλοι οι ξένοι με εξαίρεση εμένα και τον Ρώσο Πάβελ Μόροζ, είναι νεαροί σε ηλικία, αλλά είναι εξαιρετικοί αθλητές και με αρκετό ταλέντο. Είναι παιδιά που θέλουν να βελτιωθούν, προσπαθούν πάρα πολύ κάθε μέρα κι αυτό μας βοηθάει να έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο. Ο Παναθηναϊκός σίγουρα είναι πιο έμπειρη ομάδα, έχει τρομερούς παίκτες όπως οι Ερνάντες, Κόβαρ, και από τους καλύτερους Έλληνες. Ωστόσο εγώ προσωπικά μπαίνω σε κάθε ματς για να κερδίσω, αλλά γενικά η ομάδα μου θέλει να δείξει τι αξίζει και με το γήπεδο γεμάτο περιμένω να γίνει ένα πολύ ωραίο ματς. Σίγουρα όμως όλα θα κριθούν στην Αθήνα».

 

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ