1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
03-05-2021 16:33

Άκης Φλαούνας: «Ο ΟΦΗ πρέπει να αλλάξει για να γίνει όπως ονειρεύεται ο Δανδάλης»

Λίγο μετά το φινάλε της χρονιάς ο προπονητής του ΟΦΗ, Άκης Φλαούνας, μίλησε στο neakriti.gr και στον Γιώργο Μιμίκο και έκανε τον απολογισμό της περυσινής σεζόν που μέσα από πολλά προβλήματα και αντιξοότητες εξαιτίας της πανδημίας του covid, η Κρητική ομάδα κατάφερε να κάνει μια πολύ αξιοπρεπή πορεία, να τερματίσει στην 8η θέση και να παραμείνει για δεύτερη σεζόν στη Volley league των ανδρών.

Αρχικά για την απόφαση να εργαστεί στον ΟΦΗ, μετα τη σχετική πρόταση που δέχτηκε, σχολίασε:

«Ένιωθα πολύ σίγουρος για την επιλογή μου και ήρθα με μεγάλη διάθεση να εργαστώ σε ένα σωματείο σαν τον ΟΦΗ.Μια ομάδα στην επαρχία έχει εξ ορισμού δύσκολο έργο και ανυπέρβλητα έξτρα εμπόδια να διαχειριστεί δεδομένου της απόστασης από τα αστικά κέντρα. Με την έλευση του β´κύματος της πανδημίας πολλαπλασιαστηκε όμως ο βαθμός δυσκολίας.»

Ο ΟΦΗ πήρε τελικά την όγδοη θέση μέσα σε μια χρονιά που πέρασε από χίλια κύματα και με μεγάλα πλήγματα από την πανδημία. Ωστόσο ανεξάρτητα από τη θέση έκανε κάποιες σημαντικές νίκες και πήρε σετ από τον Ολυμπιακό ενώ ήταν ανταγωνιστικος σε πολλά ματς με ομάδες της πρώτης τετράδας! Θέλουμε να κάνετε τον απολογισμό σας:

  «Οι στόχοι της ομάδας επιτεύχθηκαν. Η παραμονή, η αγωνιστική βελτίωση και η οικονομική εξυγίανση! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αθλητές αλλά και τους συνεργάτες μου και όλο το σταφ που ήταν συνεπείς και κράτησαν το τμήμα όρθιο σε αυτή την περιπέτεια.Ο σύλλογος βγήκε πιο δυνατός, εμφάνισε αγωνιστική πρόοδο και αυτό δεν το βλέπουμε μόνο εμείς αλλά θα το διαπιστώσετε και αν ανατρέξετε σε δηλώσεις προπονητών των αντιπάλων μας. Επιτρέψτε μου να προσθέσω ότι σετ πήραμε και από ΠΑΟΚ,ΠΑΟ!

Επίσης οι νίκες που κάναμε ήταν με ομάδες που κατέληξαν στην βαθμολογία πάνω από εμάς (Κηφισιά 5η,Μίλωνα που κέρδισε τον ΠΑΟ,).Καταλήξαμε στην 8η θέση όπως και πέρυσι αλλά με το 1/4 του προϋπολογισμού της
περασμένης χρονιάς. Επίσης στις θέσεις 5-8 υπήρχαν ομάδες με ιστορία και πολύ καλούς κ έμπειρους παίκτες.

Από εμάς ομολογώ ότι έλειψε η έμπειρια! Παρά τις συνεχείς διακοπές του πρωταθλήματος και την οδυνηρή κατάσταση όταν νόσησε σχεδόν όλη η ομάδα από τον COVID (καραντίνα 10ημερων) συν του γεγονότος ότι δεν παίξαμε στην φυσική μας έδρα (ΒΑΚ),η ομάδα εμφάνισε εξαιρετική βελτίωση και εμφανίστηκε πλήρως ανταγωνιστική στις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Κλείνοντας προσωπικά εκτιμώ ότι με βάση τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις που μας προσφέρθηκαν φέτος έγινε το κάτι περισσότερο.»

Σε αυτό το επίπεδο σίγουρα μια ομάδα πρέπει να είναι στελεχωμένη σημαντικά και να μην μένει μόνο στο καλό ρόστερ. Πόσα πρέπει να αλλάξουν και να γίνουν για να δούμε έναν καλύτερο ΟΦΗ στη μεγάλη κατηγορία;

"Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας με κίνδυνο να στεναχωρήσω τους διοικούντες της ομάδας.Δυστυχως απέχουμε σημαντικά από το επίπεδο που οφείλει να έχει μια επαγγελματική ομάδα παρά τα μικρά βήματα που έγιναν φέτος.Δεν αρκεί μόνο η στελέχωση ως φυσική παρουσία αλλά χρειάζεται και η διακριτή κατανομή ρόλων. Στο κορυφαίο επιπέδο ανταγωνισμού δεν αρκεί μόνο να αγαπάς τον ΟΦΗ και το άθλημα αλλά να είσαι μεθοδικός,αναλυτικός και φυσικά αποτελεσματικός λειτουργώντας με κοινό νου και ψυχρή λογική.

Ευχή μου είναι να μην επαναληφθεί σε καμμία περίπτωση η περσινή ολιγωρία στην συγκρότηση του ρόστερ με αποτέλεσμα να είμαστε η τέλευταια κυριολεκτικά ομάδα στην έναρξη της προετοιμασίας κ να αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων του Λιγκ καπ ως φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας έχοντας στα πόδια μας 2 βδομαδες προπόνηση και όλους τους παίκτες στην διάθεση μου 5 μέρες πριν τα ματς!"                 

  Για τον ίδιο, τον πρόεδρο Δανδάλη, τις υποδομές, το ενδεχόμενο παραμονής του στον ΟΦΗ,  και τον συνεργάτη του Μανόλη Πρασανάκη αλλά και τις πιθανές συνεργασίες από τις οποίες το βολεϊ του ΟΦΗ μπορεί να έχει οφέλη, o Άκης Φλαούνας σχολίασε:

  Αρχικά για τον Γιάννη Δανδάλη
: «Είναι καταρχάς ένας άνθρωπος που χρειάζεται στο άθλημα και έχει επενδύσει στο βόλεϊ όσο λίγοι! Οι επενδύσεις του πρέπει να γίνουν με γνώμονα μια διαφορετική οπτική γωνία. Η περυσινή χρονιά μπορεί να διδάξει πολλά. Ο ΟΦΗ έχει δυναμική και έναν πρόεδρο που εμπνεύστηκε μια ομάδα που θα πάει ψηλά. Ήδη έχω αναφερθεί σε άλλο σημείο της συνέντευξης στις παραμέτρους για να γίνει ο ΟΦΗ αυτός που ονειρεύεται ο Γιάννης Δανδάλης."

Για τη δικη του συνέχεια: «Κοιτάξτε, το νέο πρωτάθλημα θα είναι διαφορετικό και στον αριθμό των ομάδων και στον τρόπο διεξαγωγής. Οργάνωση και στελέχωση κάθε ομάδας είναι στοιχεία απαραίτητα! Ο πρόεδρος έχει το μαχαίρι και το πεπόνι για τις αποφάσεις. Εγώ απλά θα προσθέσω πως δεν πρέπει να επαναληφθούν τα περυσινά λάθη και να μην χαθεί χρόνο σε κανέναν τομέα!»

Για τις διακρίσεις Ρουμελιωτάκη-Γαλιώτου: «Πράγματι, ο Μαρκος Γαλιωτος μπηκε στην κορυφαία ομάδα των Play Out στον δεύτερο γύρο τους, ενω στην αντίστοιχη λίστα (Dream Team) του πρώτου γύρου των υπήρχε το όνομα ενός άλλου αθλητή του ΟΦΗ, του αρχηγού μας Γιάννη Ρουμελιωτάκη. Μπράβο τους γιατί δικαιώθηκαν οι κόποι τους. Ωστόσο υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερες διακρίσεις...»

Για το μέλλον του ΟΦΗ και τις υποδομές: «Είναι σε νηπιακό στάδιο οι υποδομές στην ομάδα και έχει το μεγάλο βάρος ο συνεργάτης μου Μανόλης Πρασανάκης. Πρέπει να γίνουν πολλά για να βγουν Ρουμελιωτάκηδες! Σίγουρα όμως ο Πρασανακης έχει αγάπη για αυτό που κάνει, την ομάδα και το άθλημα!"

Για πιθανές συνεργασίες: "Υπάρχει ένα πεδίο, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να είναι πολύτιμοι και πρέπει ο ΟΦΗ να είναι πιο εξωστρεφής...»

 Πηγή: Neakriti.gr

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ