1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
29-05-2013 14:33

Συνεργασία με ΣΕΠΠΕ και κλειστή Λίγκα

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Παντελή Ταρνατόρου με τους προπονητές της Βόρειας Ελλάδας, o πρόεδρος της ΕΣΑΠ τοποθετήθηκε για μια σειρά από θέματα, που έθεσαν οι τεχνικοί της Βόλεϊ Λιγκ, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει στενή συνεργασία.

«Πρόκειται για μια σειρά συναντήσεων που κάνουμε ως ΕΣΑΠ τα τελευταία χρόνια ειδικά μετά και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος για να ακούμε τις απόψεις σας. Εσείς είστε οι «επιστήμονες» του αθλήματος και από εσάς περιμένουμε ιδέες για να γίνουμε καλύτεροι. Σαν Λίγκα έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου αλλά μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα σε όλους τους τομείς για το άθλημα που αγαπάμε. Στόχος της ΕΣΑΠ είναι να επενδύσει στους προπονητές. Σίγουρα υπάρχει μια δυσλειτουργία γιατί στην Ελλάδα η επιλογή των προπονητών σε αντίθεση με τις προηγμένες χώρες γίνεται από τους παράγοντες, αλλά μέσα από τα συμβούλια προσπαθούμε να συμβουλέψουμε και να πείσουμε τους εκπροσώπους των σωματείων να επιλέγουν με σωστά κριτήρια τους προπονητές. Θέλουμε καλούς προπονητές οι οποίοι θα γίνουν ακόμα καλύτεροι στη συνέχεια. Η ΕΣΑΠ βρίσκεται στο πλευρό σας και θα προσπαθήσουμε και μέσα από τον προϋπολογισμό για την επόμενη χρονιά να βοηθήσουμε στο κομμάτι της επιμόρφωσης», είπε αρχικά.

 «Συνεργασία με ΕΟΠΕ και ΣΕΠΠΕ»

Η συντριπτική πλειοψηφία των προπονητών ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη, επισήμανε ο Παντελής Ταρνατόρος: «Στο τελευταίο δ.σ της Ένωσης αποφασίσαμε ότι έστω και υποβοηθητικά στην ΕΟΠΕ θα πρέπει να έχουμε άποψη για όλα τα θέματα που αφορούν το ανδρικό βόλεϊ. Οι προτάσεις της ΕΣΑΠ θα σταλούν και στο ΣΕΠΠΕ και στην ΕΟΠΕ. Είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε πρωτοβουλίες είτε στους συλλόγους που συμμετέχουν στην Α1 είτε στις περιφέρειες που εδρεύουν οι ομάδες αυτές. Δυστυχώς εάν δεν κάνουμε κάτι σε μια δεκαετία θα έχουμε γήρανση. Δεν υπάρχουν υποδομές. Για αυτό το λόγο η ΕΣΑΠ φέρνει την Τετάρτη στην Ελλάδα τον Πολωνό προπονητή Βίετσλαβ Σάζα που θεωρείται από τους καλύτερους στις υποδομές. Ο Πολωνός τεχνικός θα μείνει δύο μέρες στο Αιγίνιο και μπορείτε να συναντηθείτε μαζί του. Έρχεται προσκεκλημένος της ΕΣΑΠ και ένα κρίνουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει και συμφωνεί και η ΕΟΠΕ θα του κάνουμε ένα τριετές συμβόλαιο από τους προϋπολογισμούς της ΕΣΑΠ και θα τον κάνουμε δώρο στην ΕΟΠΕ.Τέλος άπαντες συμφώνησα πως με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της χώρας μας ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει διέξοδο βιοπορισμού».

«Θα… δουλέψουμε τη κλειστή λίγκα μέχρι τα Χριστούγεννα»

Τέλος, ο Παντελής Ταρνατόρος μίλησε για το σχέδιο της κλειστής λίγκας: «Στο οικονομικό κομμάτι έχουμε βελτιωθεί πάρα πολύ. Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή είναι τρία σωματεία που είναι προβληματικά και ένα στο όριο. Η ΕΟΠΕ μας ζήτησε να στείλουμε την επικύρωση της βαθμολογίας προκειμένου και αυτή να προχωρήσει και να επικυρώσει τη βαθμολογία στην Α2. Μαζί με την επικύρωση θα στείλουμε και τις προτάσεις για τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι ομάδες που συμμετέχουν στην Α1 κατηγορία πέρα από το αγωνιστικό. Εάν κάποιες ομάδες έχουν οικονομικές εκκρεμότητες δεν μπορούν να παίξουν στην Α1. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΣΑΠ δικαίωμα συμμετοχή στο πρωτάθλημα έχουν οι ομάδες που καλύπτουν τις προϋποθέσεις. Η λογική της κλειστής λίγκας δεν είναι κλείνουμε 12 ομάδες και δεν επιτρέπουμε σε καμία άλλη ομάδα να μπει. Στην Ιταλία το μοντέλο αυτό ακολουθήθηκε γιατί ήθελαν να μειώσουν τα κασέ των παικτών. Το καταφέρανε μειώσανε τις αμοιβές των αθλητών αλλά παράλληλα τα σωματεία κατέθεταν οικονομικές εγγυήσεις για το μπάτζετ τους και παράλληλα υπήρχε ένας όρος όπου οι ομάδες υποχρεούνταν να έχουν στη σύνθεση τους 6 παίκτες που θα είχαν παίξει το μισό του πρωταθλήματος για να εξασφαλίσουν την ποιότητα και το επίπεδο. Δεν είναι λοιπόν  κλειστή λίγκα, αλλά  ανοιχτή απλά το κριτήριο δεν είναι το αγωνιστικό αλλά τεχνοκρατικό. Η κλειστή Λίγκα φέτος δεν μπορεί να γίνει. Αλλά θα την δουλέψουμε μέχρι τα Χριστούγεννα  για να γίνει από  τη νέα χρονιά. Θα δώσουμε προτεραιότητα και στις περιφέρειες εάν υπάρχουν τα κριτήρια και οι εγγυήσεις. Εξάλλου το μέλλον του βολεϊ είναι στην περιφέρεια. Δεν είναι τυχαίο ότι τα πιο γεμάτα γήπεδα φέτος ήταν αυτά του Εθνκού Αλεξανδρούπολης και της Νίκης Αιγινίου».

1 σχόλιο

  • Comment Link new Iraklis Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 05:01 posted by new Iraklis

    εκεί στον Ηρακλή το καταλάβατε; Είτε έτσι είτε αλλιώς τελειωμένους σας έχουν, Είτε διακιωθεί η ομάδα στο ΑΣΕΑΔ είτε όχι ,του χρόνου δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει ο Ηρακλής Α1. Σκεφτείτε λοιπόν τώρα τις π....ες κάνατε το περασμένο καλοκαίρι που πιστευατε το "φίλο" του γκουρού που μας τελείωσε.Όμως ακόμα και τώρα κάποιοι άσχετοι που δυστυχώς έχουν βρεθεί τυχαία στο σύλλογο πιστευουν ότι ο Ηρακλής έχει ελπίδες. Ονειρα απατηλα λέω εγώ.Η μόνη λύση είναι η επανεκκίνηση που έπρεπε να είχε γίνει από πέρυσι. Και όταν λέμε επανεκκίνηση εννοούμε νέο ξεκίνημα με ανθρώπους που αποδεδειγμένα μπορούν να τα καταφέρουν και έχουν κρατήσει ψηλά το φρονημα των ηρακληδέων.Οχι με μίζερους, άσχετους.Οχι με αυτούς που γονατίζουν και παρακαλάνε όλους αυτούς που θέλουν το κακό του Ηρακλή.Τέτοιοι τύποι δεν ταιριάζουν στον Ηρακλή. Με την επανεκκίνηση χρειάζεται και ξεσκαρτάρισμα και δυστυχώς έχει μαζευτεί πολύ σκάρτο πράγμα.Μόνο τότε θα ξημερώσει καλύτερο μέλλον και δε θα ζούμε τη μιζέρια της σημερινής κατάστασης.Οσοι δε θέλουν αυτή τη λύση είναι εχθροί του Ηρακλή και μάλλον σκέφτονται και άλλα πράγματα........

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ