1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
19-10-2018 18:50

Η επιστροφή των Τζούριτς, Σμιτ και οι πρωτιές του πρωταθλήματος

Χαρακτηριστικό του νέου πρωταθλήματος της Vοlley League είναι οι επαναπατρισμοί 6 πρωτοκλασάτων Ελλήνων αθλητών αλλά και 9 αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Τζούριτς στον ΠΑΟΚ (έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και στην Ορεστιάδα), ο Ντίμα Φιλίποφ στον ΠΑΟΚ (έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό), ο Ευγκένι Γκόρτσανιουκ στον ΠΑΟΚ (έχει αγωνιστεί στον Ηρακλή, στον Φοίνικα και στη Νίκη), ο Ανδρέας Φράγκος επέστρεψε πάλι στον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Τζιουμάκας στην ΑΕΚ (έχει αγωνιστεί στον Ηρακλή) και ο Κώστας Δαλακούρας στην Κομοτηνή (έχει αγωνιστεί στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης).

Επέστρεψαν και 9 σπουδαίοι αλλοδαποί αθλητές που στο παρελθόν είχαν αγωνιστεί και πάλι στην Volley League όπως ο Καναδός Γκάβιν Σμιθ στον Ολυμπιακό (είχε αγωνιστεί στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης), ο Βενεζουελάνος Ιβάν Μαρκέζ στον ΠΑΟΚ (είχε αγωνιστεί στον Ολυμπιακό), ο Κουβανός Χιμένες που επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, ο Σέρβος Τόμισλαβ Ντόκιτς που επέστρεψε στον Φοίνικα, ο Μολδαβός Λέσκοφ του Φοίνικα (είχε αγωνιστεί στην Ορεστιάδα), ο Βραζιλιάνος Πέδρο Ρεκ της Κηφισιάς (είχε αγωνιστεί στην Παναχαϊκή), ο Βραζιλιάνος Μπερτασόνι της Κομοτηνής (είχε αγωνιστεί στον Ηρακλή Χαλκίδας) και ο Σέρβος Πέταρ Τουράνιανιν του Εθνικού που στο παρελθόν είχε αγωνιστεί και στον Εθνικό και στον Φοίνικα.

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο μέσο όρο ύψους καθώς έχει 9 αθλητές πάνω από 2 μέτρα. Ο Γερμανός κεντρικός Μάρκους Μπέμε του Ολυμπιακού και ο διεθνής διαγώνιος του ΠΑΟΚ Δημήτρης Τζούριτς είναι οι δύο πιο ψηλοί παίκτες του πρωταθλήματος με ύψος 2.11. Στον αντίποδα βρίσκεται ο λίμπερο της Κομοτηνής Απόστολος Αντωνιάδης με ύψος 1.71. Οι 16χρονοι Νίκος Γκόνας της Κομοτηνής και Μάριος Παπάζογλου του Εθνικού είναι οι δύο βενιαμίν και οι δύο βετεράνοι είναι ο 47χρονος λίμπερο της Κηφισιάς Γιώργος Κάπελας και ο 46χρονος λίμπερο του Ηρακλή Λάμπης Μπαμπαλιούτας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ