1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
22-10-2015 19:24

«Δεν υπάρχει βόλεϊ χωρίς Ηρακλή»

Συνέντευξη Τύπου έδωσε η νέα διοίκηση του Ηρακλή, που θέλησε να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν για να συμμετέχει η ομάδα  στη Volleyleague. Ο νέος πρόεδος, κ. Αντώνης Στεργίου είπε:

«Ζητάω συγνώμη από τον κόσμο που στεναχωρήσαμε, γιατί η αλήθεια είναι πως πολλοί μας είχαν ξεγραμμένους. Δυστυχώς γι’ αυτούς ο Ηρακλής είναι εδώ.

Το βόλεϊ του Ηρακλή είναι τεράστιο και θα υπάρχει για πάντα. Είμαστε πλέον εκεί που ανήκουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο μου Βασίλη Τούλη, διότι καλά όλα αυτά που λέμε εμείς σήμερα, αλλά στη σημερνή εποχή στην Ελλάδα της κρίσης έδωσε ένα σεβαστό ποσό και βρέθηκε η λύση για να μπορούμε να παίξουμε στην Α1.

Αν δεν υπήρχε το ποσό αυτό δεν θα υπήρχε λύση. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ευχαριστώ τον Μάκη (σ.σ. Καλαϊτζίδη) και τον κ. Διονά που συγκέντρωσαν χρήματα για να συμπληρωθεί το ποσό που έπρεπε να καταβάλλουμε. Δεχτήκαμε τρικλοποδιές πολλές.

Κάποιοι παίκτες μας ταλαιπώρησαν πολύ. Η διοίκηση του ΓΣ κράτησε ζωντανό το τμήμα την τελευταία τριετία και τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Bόλει χωρίς Ηρακλή δεν υπάρχει».


Καταγγελίες από τον Μάκη Καλαϊτζίδη

«Θέλω πριν ξεκινήσουμε να  ευχαριστήσουμε τον ΓΣ Ηρακλής για την παραχώρηση των γραφείων του γι’ αυτή τη συνέντευξη τύπου. Εμείς θα έχουμε έτοιμα τα δικά μας σε μία εβδομάδα περίπου», είπε στο αρχικό του σχόλιο ο Μάκης Καλαϊτζίδης.

Και συνέχισε: «Θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας αναφορά, γυρνώντας  2,5 χρόνια πίσω. Στον Ιούλιο του 2013. Πέντε ημέρες πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος, η τότε διοίκηση του ΤΑΠ, άφησε στον σύλλογο «καμένη γη» και χιλιάδες ευρώ χρέη. Η ομάδα δεν είχε παίκτες και προπονητή. Τότε μπήκαμε μπροστά για να υπάρχει αυτός ο σύλλογος. Την πρώτη χρονιά δεν είχαμε χρόνο να δημιουργήσαμε ανταγωνιστική ομάδα. Παίξαμε με το εφηβικό. Παρόλα αυτά τερματίσαμε στην τέταρτη θέση. Η χρονιά εκείνη για εμάς ήταν μία χρονιά προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν. Αποκτήσαμε τα δικά μας παιδιά. Παίκτες που οι προηγούμενες διοικήσεις τα θεωρούσανε άχρηστα. Με αυτή την ομάδα που δημιουργήσαμε κάναμε αυτό που άρμοζε στον σύλλογο. 26 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και πήραμε την άνοδο στην Α1.

Τότε έπρεπε να ψάξουμε τον τρόπο που θα αγωνιστεί σε αυτή η ομάδα. Εδώ θέλω να πω πως η ομάδα που κέρδισε την άνοδό της στην Α1, είχε μπάτζετ 70.000 ευρώ και άπαντες εξοφλήθηκαν και δεν οφείλουμε ευρώ σε κανέναν.

Ψαχτήκαμε πολύ να βρούμε λύση. Ηρθαμε σε επαφή με τον νομικό κ. Διονά και φτιάξαμε τον σύλλογο «Ηρακλής Πετοσφαίριση 201». Μέσα σε λίγες ημέρες δημιουργήσαμε και το νέο ΤΑΑ που συγχωνεύθηκε δια της απορροφήσεως με τον ΓΣ Ηρακλής. Καταθέσαμε εγκαίρως και απολύτως νομότυπα όλα τα δικαιολογητικά και περιμέναμε την ημερομηνία εκδίκασης από την ΕΕΑ για να λάβουμε το πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1.

Η εκδίκαση ορίστκε για τις 17 Σεπτεμβρίου. Εκεί παρουσιάστηκαν δια των δικηγόρων τους εννιά πρώην αθλητές που ζητούσαν τα χρήματά τους. Θα σας πω μόνο πως το σκεπτικό της υπόθεσης έκανε να φτάσει στα χέρια μας 24 ημέρες. Αυτό έλεγε το γνωστό: πως για να συμμετέχουμε στην Α1 θα έπρεπε να διακανονίσουμε τα χρέη μας με τους παίκτες. Οι εννιά αθλητές, έγιναν μέσα σε διάστημα λίγων ημερών 12 και πολύ σύντομα 15 συν ένας στατιστικολόγο και ένας βοηθός προπονητή. Συνολικά δηλαδή 17 άτομα, με τους οποίους ήρθαμε σε διακανονισμούς. Επρεπε όλα αυτά να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Περιττό να σας πω πως ξενυχτήσαμε στα γραφεία για να αποφασίσουμε αν τελικά θα αναλάβουμε χρέη άλλων.

Το συνολικό ύψος των χρεών ήταν 500.000 ευρώ. Για να διακανονιστούν αυτά δώσαμε 75.000 ευρώ μετρητά και εκχωρήθηκαν 40.000 ευρώ το χρόνο για τα επόμενα έξι χρόνια από το μερίδιό μας από την ΕΣΑΠ. Θέλω να ευχαριστήσω στο σημείο αυτό, τους παίκτες που δέχθηκαν να έρθουν σε διακανονισμό. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης την ΕΟΠΕ και τον πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατόρο που έκανε τα μέγιστα και βοήθησε πολύ. Επίσης, τον νομικό μας κ. Γιώργο Διονά που δούλευε μερόνυχτα επί εβδομάδες για να έχουμε το αποτέλεσμα αυτό. Φυσικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα δικά μας παιδιά. Για την υπομονή και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και έμειναν μέχρι τέλους στην ομάδα. Τον Αντώνη Γεωργίου, που δέχτηκε να αναλάβει πρόεδρος στο νέο ΤΑΑ και τον Βασίλη Τούλη που έβαλε ένα τεράστιο ποσό σε μετρητά, για τα δεδομένα της εποχής για να υπάρχει αυτή η ομάδα».

Στη συνέχεια προχώρησε σε καταγγελίες: Θα περάσω σε ένα άλλο κομμάτι. Ολοι όσοι μπήκαν μπροστά για το βόλεϊ αυτά τα 2,5 χρόνια δέχτηκαν έναν απίστευτο πόλεμο. Ειδικά τους τελευταίους μήνες ζούσαμε απίστευετες καταστάσεις. Κάποιοι από την οικογένεια του Ηρακλή, πρώην μέλη της «Λέσχης Φίλων βόλεϊ» του συλλόγου και της διοίκησης Κολύμπατζη, έβρισκαν βήμα στην ιστοσελίδα volleynews, συμφερόντων του δημοσιογράφου Κώστα Ασημακόπουλου και έδιναν στη δημοσιότητα πράγματα και στοιχεία που μας έκαναν κακό. Ηταν σαν να κάνουμε εμείς ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Μέχρι και στον ΠΑΣΑΠ έφτασαν  και πίεζαν παίκτες να μην υπογράψουν τους διακανονισμούς. Όλα αυτά όμως έγιναν από την πλευρά μας νομότυπα και δυστυχώς γι’ αυτούς έχασαν».

Και συνέχισε: «Όταν οι παίκτες της τελευταίας  ομάδας αποχώρησαν πήραν στα χέρια τους αντί του ποσού που τους οφείλονταν συναλλαγματικές. Όπως γνωρίζετε ο κάθε ερασιτέχνης ως σύλλογος έχει δύο στρογγυλές σφραγίδες. Μία του ΓΣ. Και μία του ΤΑΠ. Οσοι λοιπόν αποχώρησαν έλαβαν συναλλαγματικές με υπογραφή του ΓΣ Ηρακλής και πλαστογραφημένες υπογραφές του τότε προέδρου, Κωνσταντίνου Γωγάκου, από τον τότε πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΤΑΠ. Να σας πω απλώς πως ο αντιπρόεδρος εκείνης της διοίκησης ο κ. Μανωλόπουλος, πλέον προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ΠΑΟΚ».

Σε ό,τι αφορά τα πλάνα της ομάδας, είπε: «Θέλω να σας πω πως τα σχέδια μας και οι στόχοι μας ήταν διαφορετικοί φέτος. Τα 75.000 μετρητά και τα 40.000 (σ.σ. από την ΕΣΑΠ) μας κόστισαν ώστε να πάρουμε τρεις ξένους αθλητές και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Κάνω έκκληση σε όλους. Δώσαμε μέχρι σήμερα 216 εισιτήρια διαρκείας.  Μοναδικός χορηγός του τμήματος αυτού είναι ο κόσμος. Θεωρώ αναγκαίο τα 40.000 που εκχωρήσαμε να γίνουν 800 διαρκείας των 50 ευρώ από τον κόσμο.  Κανείς μας δεν είναι παράγοντας. Οπαδοί είμαστε. Μπήκαμε αναγκαστικά στην διαδικασία αυτή για να σώσουμε τον σύλλογο. Ξαναλέω αν κάποιος έχει αγνές προθέσεις και θέλει να βοηθήσει οι πόρτες είναι ανοικτές. Τρία πράγματα χρειάζονται για να πάει μπροστά ο Ηρακλής. Ωρες, τιμιότητα και Ηρακλειδοσύνη», κατέληξε.

«1000 χρόνια Ηρακλής»

Ο Κώστας Τσιργογιάνης είπε:  «Ο Μάκης (σ.σ. Καλαϊτζίδης) ήταν ξεκάθαρος στα όσα είπε. Ο λόγος που είμαστε εδώ είναι πως το τμήμα κόσμημα του συλλόγου επιστρέφει στην Α1. Επιστρέφει για να μείνει και να κάνει αυτό που έκανε. Να παίρνει τίτλους. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως θέλουμε βοήθεια.

Πρέπει να ενεργοποιηθούν άτομα, να έρθουν κοντά στον σύλλογο, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και για να βοηθήσουν στις όποιες υποχρεώσεις έχει το τμήμα. Εγινε τεράστια προσπάθεια. Εισπράττουμε πλέον το αποτέλεσμα αλλά θέλει και  συνέχεια. Να μην ξεχνάει κανείς μας όσα έγιναν. Λαός που ξεχνάει την ιστορία του δεν έχει μέλλον, λένε.

Χώρος για όσους αγαπάνε τον Ηρακλή υπάρχει. Ο ΓΣ Ηρακλής γνωρίζουν όλοι πως έχει τεράστιο πρόβλημα. Εχει όμως ενεργά 15 τμήματα. Βλέπουμε τη λύση του νέου συλλόγου.  Κάποιοι θα πούνε πως η λύση που βρέθηκε σήμερα για το βόλεϊ είχε προταθεί και παλιότερα. Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Τότε θα ξεκινούσε από το μηδέν, ενώ τώρα βρίσκεται στην Α1.

Εγώ θα πω κάτι που είχε γίνει σλόγκαν και σε διαφήμιση. Αγαπάς τον Ηρακλή; Απόδειξέ το. Ολοι διαρκείας. Είναι το ελάχιστον που μπορούμε να κάνουμε. Όλα για να φτάσουμε στο σημείο αυτό έγιναν με το γράμμα του νόμου. Ευχαριστήσαμε τον κ. Ταρνατώρο.

Εκανε αυτό που έπρεπε να κάνει και για το δικό του προϊόν. Θέλω να πω πως ό,τι συμφωνία θα υπογραφεί είμαστε υποχρεωμένοι να την τηρήσουμε και να την πληρώσουμε. Φέτος είχαμε την ευτυχία να έχουμε τον κ. Δρακόπουλο στο μπάσκετ, που βοηθάει οικονομικά και στο βόλεϊ τον Βασίλη Τούλη. Ευχαριστώ για όλα. 1000 χρόνια Ηρακλής».




Η νέα διοίκηση 

Πρόεδρος: Αντώνης Γεωργίου
Μέλος: Κώστας Τσιρογιάννης
Μέλος: Μάκης Καλαϊτζίδης
Μέλος: Βασίλης Τούλης
Νομικός σύμβουλος: Γιώργος Διονάς

bluearena.gr


12 σχόλια

  • Comment Link pamvo - fan Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 18:01 posted by pamvo - fan

    ΜΗΠΏΣ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Α 2 ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΕΗ ........?????????????

    ΦΙΛΕ ΝΑΥΑΡΧΕ,ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ 3 ΕΚ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ,ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ (ME ΔΗΛΩΣΗ ΚΙΟΛΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΑΣ),ΑΝ ΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ VOLLEY LEAGUE;;;;;

  • Comment Link pamvo - fan Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 17:56 posted by pamvo - fan

    δεν φταίω εγω που κάνετε ότι δεν καταλαβαίνατε ,η οντως δεν καταλαβαίνατε φιλε ναύαρχε ,και λεσμα.

    Καλη χρονιά να έχουμε ,αν και δεν ξεκίνησε καλά.

  • Comment Link ναυαρχος Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 12:22 posted by ναυαρχος

    φιλε παμβο φαν συγνωμη αλλα εισαι εκτος πραγματικοτητας τα χρεη του παναθηναικου στο βολει μεσα σε μια διετια εχουν πεσει στα 700 χιλιαρικα απο 2 εκατομμυρια σε 2 χρονια το τμημα θα εχει καθαρισει εντελως απο χρεη

  • Comment Link lesma Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 11:50 posted by lesma

    Φίλε του Παμβοχαϊκού, για ποια ανισότητα μιλάς; Και τι σχέση έχει ο Ηρακλής με τον ΠΑΟ, τον Άρη και όποιον άλλον ;
    Έχεις καταλάβει ότι ο Ηρακλής ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ για τα χρέη του;
    Ή μήπως μπερδεύτηκες και νόμισες ότι υποβιβάστηκε αγωνιστικά;
    Δυο χρονιές στην Α2 για ομάδα με 15 τίτλους σε 15 χρόνια είναι μικρή τιμωρία θεωρείς;
    Εκτός κι αν υποβιβάστηκε ΕΞΩΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ και κάποιος άλλος και δεν το θυμάμαι εγώ...

  • Comment Link Montas Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 11:25 posted by Montas

    Φίλε volleyakias, Γ.Γ., ΦΡΕΝΤΟΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟΣ, 40κλησιώτης, ΠΟΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2015 ΡΕ ή όπως αλλιώς αυτοαποκαλείσαι.

    1ον: βρες ένα σταθερό ψευδώνυμο για να μην μας μπερδεύεις.

    2ον: Μιας και αναφέρεσαι συνεχώς στον Κολύμπατζη, θα ήθελα να του πεις να δώσει και τίποτα από αυτά που χρωστάει, γιατί πολλοί από τους αθλητές που έχουν τελεσίδικες αποφάσεις είναι από την ομάδα στην οποία ήταν πρόεδρος και χρηματοδότης (Προύσαλης, Χριστοφιδέλης, Στεφάνου, Σμαραγδής). Πρόεδρος στο μιλητό γίνομαι κι εγώ να πληρώνω με αγκαλίτσες και φιλάκια.

    3ον: Αν εσύ είσαι Ηρακληδέας, εγώ είμαι εξωγήινος. Μάλλον οπαδός των επιτυχιών, των F4, της λεζάντας και τζάμπα προσκλήσεων είσαι.
    Καλό θα ήταν, λοιπόν, να ακολουθήσεις τον άλλο «μεγάλο Ηρακληδέα» Μανωλόπουλο στον συμπολίτη που συμμετέχει στο Champions League και να μην ασχολείσαι με τα του Ηρακλή.

    4ον: Να είσαι σίγουρος ότι ο Ηρακλής θα βρεθεί ξανά σε θέση να διεκδικεί τίτλους. Όχι φυσικά φέτος. Μπορεί σε 4-5 χρόνια, αλλά θα ξαναβρεθεί στην θέση που του αξίζει.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ