1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
28-09-2015 21:09

Φέργκιουσον: «Ο Φοίνικας πρωταθλητής»

Ο 27χρονος διεθνής Μπαχαμέζος κεντρικός, Μπάιρον Φέργκιουσον μίλησε στο syros-sports για τις βλέψεις του με τον Φοίνικα, αλλά και το ιδιαίτερο χάρισμα που έχει στην επίθεση.
Συνέντευξη στον Μαρίνο Πρίντεζη

Οι «Πειρατές» δεν θα μπορούσαν να μην έχουν και άρωμα... εξωτικό. Το απέκτησαν με την σπουδαία προσθήκη του 27χρονου κεντρικού Μπάιρον Φέργκιουσον ο οποίος κατάγεται από τις Μπαχάμες. Ένα από τα βασικά «όπλα» της φετινής ομάδας κατέθεσε τις σκέψεις του για τα όσα θέλει να δει όντας πανέτοιμος.

Ποιος ήταν ο βασικότερος λόγος που σε έκανε να πεις «ναι» στον Φοίνικα;

«Ο βασικότερος λόγος που με παρακίνησε να πω «ναι» ήταν γιατί πάντα ήθελα να παίξω στην Ελλάδα ενώ επίσης, ο Φοίνικας Σύρου είναι ομάδα που πηγαίνει εξαιρετικά. Εχει γράψει την δική του πορεία στο πρωτάθλημα και ήθελα την νέα πρόκληση στην καριέρα μου ώστε να προσπαθήσω να βελτιωθώ ατομικά και φυσικά να προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα να χτίσει κάτι καλό».

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από το νησί και από την ομάδα;

«Η πρώτη μου εντύπωση για τα νησί της Σύρου είναι ότι νιώθεις άνετα, σαν το σπίτι σου. Εχει ένα ευχάριστο ήρεμο περιβάλλον που σε χαλαρώνει και σε βοηθάει. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να δουλέψεις ζώντας άνετα και χωρίς προβλήματα. Να σκέφτεσαι μόνο την δουλειά σου. Επίσης, μου αρέσει πολύ το φαγητό, το απολαμβάνω και φυσικά χαίρομαι πολύ που οι κάτοικοι του νησιού είναι πολύ ευχάριστοι και φιλικοί σε εμένα».

Είδα ότι στο προφίλ σου στο facebook, ανάμεσα στο όνομα και στο επώνυμο έχεις γράψει το παρατσούκλι «Dynasty». Σημαίνει κάτι για εσένα;

«Το όνομα «Dynasty» το χρησιμοποίησα αρκετό καιρό πριν, αλλά δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για εμένα. Απλά μου άρεσε πολύ και όταν το χρησιμοποίησα, αποτέλεσε το... κατατεθέν ώστε οι άνθρωποι να με βρουν στους λογαριασμούς που έχω στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης».

Προέρχεσαι από ένα εξωτικό μέρος. Τις Μπαχάμες. Πως είναι η ζωή εκεί και τι σε έκανε να προτιμήσεις το βόλεϊ;

«Η ζωή στις Μπαχάμες είναι πολύ όμορφη και ποιοτική για εμένα γιατί μένει και η οικογένειά μου κα οι στενοί μου φίλοι και αυτό είναι πού σημαντικό πράγμα. Ως χώρα έχει πολλές ομοιότητες με το νησί της Σύρου. Οσον αφορά τον λόγο που επέλεξα αυτό το άθλημα είναι γιατί προσφέρει κάτι ευχάριστο, κάτι πολύ όμορφο και ξεχωριστό και το απολαμβάνεις. Προσωπικά με κρατάει σε εγρήγορση. Το βόλεϊ είναι ένα πολύ τεχνικό άθλημα και με προκαλεί να είμαι συγκεντρωμένο σε κάθε φάση, σε κάθε πόντο. Οπότε όταν κάνεις κάτι σωστά, σε παρακινεί να θες να το συνεχίσεις το ίδιο σωστά, συνέχεια. Η πρόκληση αυτού του αθλήματος με κάνει να το διασκεδάζω και να το απολαμβάνω και για αυτό το αγαπώ πολύ».

Η βασική σου θέση είναι αυτή του κεντρικού, αλλά με βάσει τα στατιστικά σου διακρίνουμε ότι είσαι εξαιρετικός στην επίθεση. Θα ήθελες να κάνεις ένα σχόλιο πάνω σε αυτό;

«Ναι παίζω ως κεντρικός, αλλά όταν ξεκίνησα το βόλεϊ, ο κόουτς ήθελε να παίζω ως ακραίος. Πάντα είχα την άνεση, την ικανότητα να καρφώνω δυνατά την μπάλα και μέσω της καθημερινής δουλειάς και της εμπειρίας, μπόρεσα να μάθω διάφορους τρόπους ώστε να σκοράρω και το πώς θα στείλω την μπάλα σε διάφορα σημεία στην αντίπαλη πλευρά. Το σκοράρισμα είναι κάτι που πάντα είχα την ικανότητα να το κάνω και νιώθω ευλογημένος που μπορώ να το κάνω ακόμα και ως κεντρικός».

Τι θα σε έκανε χαρούμενο, μόλις τελειώσει η φετινή σεζόν;

«Μόλις ολοκληρωθεί η σεζόν θα ήμουν πολύ χαρούμενος, πολύ ευτυχισμένος, αν ο Φοίνικας Σύρου αναδειχθεί πρωταθλητής, αλλά επίσης, θέλω όλοι μας να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Να τα δώσουμε όλα. Αν τα δώσουμε όλα και παίξουμε στο καλύτερο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο τότε θα μπορέσω να «ζήσω» με το αποτέλεσμα».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους φίλους του Φοίνικα Σύρου;

«Θα ήθελα να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αποδοχή προς το πρόσωπό μου και θα περιμένω πως και πως την υποστήριξή τους στην ομάδα μας αυτή την σεζόν. Εύχομαι να τους δω σε όλα τα ματς να γεμίζουν το γήπεδο και όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ