1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-01-2015 13:29

Μέλκας: «Δεν υπάρχουν μαγικά, μόνο δουλειά»

Μετά από επτά χρόνια ο Γιάννης Μέλκας επιστρέφει στον πάγκο του Άρη και μίλησε στο AllAboutAris για την επιστροφή του στους κιτρινόμαυρους. Αναλυτικά:

Κόουτς, επιστρέφεις σε μία ομάδα την οποία έχεις υπηρετήσει τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Οι πρώτες σου σκέψεις;

“Πρώτα απ` όλα, θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση, τους ανθρώπους που είναι κοντά στην ομάδα και τους φιλάθλους, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου και για τη δυνατότητα που μου έδωσαν να επιστρέψω στην ομάδα. Είναι τιμή να βρίσκεσαι σε μία ομάδα όπως ο Άρης, ειδικά για εμάς που τον έχουμε υπηρετήσει και στα καλά χρόνια, ως παίκτες. Νιώθουμε μία περηφάνια για την ιστορία που γράψαμε με το πρωτάθλημα που πήραμε και για το γεγονός ότι ήμασταν αφεντικά στην πόλη”.

Πότε δέχθηκες την πρώτη κρούση από τον Άρη;

“Ηταν να έρθω πριν τις εκλογές πέρυσι. Τα πράγματα πήγαν πίσω και δεν μπόρεσα να περιμένω. Πριν από δύο μέρες με πήρε ο πρόεδρος του ΑΡΗ και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Μιλήσαμε με ειλικρίνεια για τα προβλήματα στον ΑΡΗ και το βόλεϊ γενικότερα. Καταλαβαίνω πως τα πράγματα δεν είναι εύκολα για την ομάδα και δεν αξίζει να είναι σε αυτή την θέση. Με πίστη και εμπιστοσύνη στους αθλητές μου, θα τα καταφέρουμε”.

Πως ζεις μέχρι στιγμής την ομάδα και τους ανθρώπους που την απαρτίζουν;

"Βλέπω καινούργια άτομα και αυτό με χαροποιεί. Υπάρχουν φυσικά και γνώριμα πρόσωπα όπως ο Κώστας Χαριτωνίδης, στον οποίο έχω μεγάλη αδυναμία, γιατί μου άνοιξε τον δρόμο να έρθω στον Άρη και να παίξω βόλεϊ. Τα προβλήματα είναι πολλά. Κάθε ομάδα είναι ζωντανός οργανισμός και χρειάζεται ανθρώπους για να τρέξουν αρκετά ζητήματα”.

Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση στην πρόταση του Άρη και αν χρειάστηκε να το σκέφτείς πολύ για να πεις το “ναι”.

"Εγώ ήξερα ότι στην ομάδα ήταν ο Γιώργος Γιάτσης και δεν περίμενα να φύγει. Με πήραν τηλέφωνο, μιλήσαμε με τον πρόεδρο για τρεις-τέσσερις μέρες. Δώσαμε τα χέρια και αναλαμβάνουμε μία μεγάλη ευθύνη όλοι μας, γιατί ο δρόμος είναι ανηφορικός”.

Η παρτίδα σώζεται φέτος;

"Αν δεν το πίστευα, δεν θα ήμουν εδώ. Εχω ζήσει τον Άρη στα καλά και έχω εικόνα πως πρέπει να είναι η ομάδα και οι παίκτες. Με αυτά τα δύο στοιχεία θα προχωρήσουμε”.

Είσαι από τις μεγάλες μορφές στο βόλεϊ του Άρη, έχοντας ζήσει μεγάλες χαρές, αλλά και λύπες. Πως νιώθεις εσύ βλέποντας την ομάδα να παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία;

“Είμαι από αυτούς που έζησαν και την κορυφή, αλλά και τον... πάτο. Τα τελευταία χρόνια ο Άρης δεν κάνει την πορεία που είχαμε συνηθίσει παλιά. Πρέπει όλοι να βάλουμε τα κεφάλια μέσα και να επαναφέρουμε τον Άρη εκεί που πρέπει. Διότι μιλάμε για την τέταρτη δύναμη της Ελλάδας”.

Τι φταίει φέτος και η ομάδα έφτασε σε αυτό το σημείο;

"Το αγωνιστικό έχει άμεση σχέση με το εξωαγωνιστικό. Οταν το 1997 πήραμε το πρωτάθλημα, παίξαμε ακόμη έναν χρόνο και μπορούσαμε να το πάρουμε πιο εύκολα. Εγιναν όμως λάθη και μπορούμε να γράψουμε βιβλία για τότε”.

Ο Γιάννης Μέλκας τι θα αλλάξει στον Άρη;

“Δεν υπάρχουν... μαγικά. Το θέμα είναι να έχουμε καλή επαφή με τη διοίκηση και τον κόσμοι, αλλά αυτοί που παίζουν είναι οι παίκτες. Εχω εικόνα που μπορεί να φτάσει ο κάθε παίκτης ατομικά και αυτός είναι ο στόχος μου”.

Μαζί με σένα στην ομάδα ήρθε και ο Μιχάλ Καμίνσκι. Μία επιλογή που δεν έγινε από εσένα, αλλά μπορεί να προσφέρει.

“Τέτοια σωματικά προσόντα έχουν λίγοι σε αυτήν την θέση. Είναι σε καλή ηλικία, έχει ύψος 2,10. Του είπα πως πολλοί διαγώνιοι πέρασαν από τον ΑΡΗ, δύο όμως ξεχώρισαν, ο Γκάνεφ και ο Κράβαρικ. Του τόνισα πως αυτός μπορεί να είναι ο τρίτος και χάρηκε για αυτό. Θα τον βάλουμε στο κλίμα του Άρη”.

Από τη συμμετοχή στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ, τι να περιμένουμε;

“Είναι μία επιτυχία που ανήκει στα παιδιά και τον Γιώργο Γιάτση. Μην ξεχνάμε πως η ομάδα απέκλεισε τον ΠΑΟΚ. Η κλήρωση είναι δύσκολη, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Και μην ξεχνάμε πως ακολουθεί ένα δύσκολο δεκαπενθήμερο, με πρωτάθλημα, Λιγκ Καπ, ενώ θα μάθουμε και τον αντίπαλο μας στο Κύπελλο”.

Εχεις ζήσει την Μίκρα κατάμεστη ουκ ολίγες φορές και μπορείς να πιάσει τον παλμό του κόσμο. Ποιο είναι το δικό σου μήνυμα προς αυτόν;

"Να νιώθουν περήφανο για ό,τι έχει πετύχει η ομάδα. Οι παίκτες που βγήκαν από εδώ γαλουχήθηκαν από τον κόσμο. Ολοι πήραν κάτι από αυτόν. Μακάρι να βρουν τη δυνάμη αυτή και να λένε αυτό το πράγματα. Οτι δηλαδή αξίζει να είναι στο πλευρό των παικτών και σιγά-σιγά να ανεβάσουμε τον Άρη πιο ψηλά”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ