1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
24-12-2013 12:36

Από τον... ιστορικό Εθνικό μέχρι τον προβληματικό Παναθηναϊκό

Αν γυρίζαμε τον χρόνο πίσω, πριν μερικά χρόνια θα θεωρούσαμε τρελό, όποιον μας έλεγε ότι το 2013 στην Α1 ανδρών δεν θα υπήρχε ο Ηρακλής, ο Παναθηναϊκός θα ήταν... έτοιμος να πέσει και πρωταγωνιστής θα ήταν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Ήρθαν λοιπόν τα... πάνω κάτω και η φετινή σεζόν ξεκίνησε με ρεκόρ. Ο Εθνικός έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση στα μέσα του πρωταθήματος, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έχει νίκη. Ας δούμε πώς κύλησε ο πρώτος γύρος.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Πέρσι έκανε το πρώτο βήμα για την καθιέρωσή του στην ελίτ και φέτος γράφει ήδη ιστορία. Έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατακτά τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα, ενώ τα πηγαίνει εξαιρετικά και στν Ευρώπη. Με 10 νίκες σε 11 αγώνες έχει εξασφαλίσει ήδη τον πρώτο του στόχο που ήταν η είσοδος στην τετράδα και μπορεί να χαρακτηριστεί φαβορί για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Φοίνικας Σύρου: Μετά την περσινή χρονιά, που το κακό ξεκίνημα του στέρησε την είσοδο στην τετράδα, επέστρεψε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ηττήθηκε στην πρώτη αγωνιστική από την Κηφισιά και έκτοτε μετράει μόνο νίκες. Για πολλούς έχει βάλει υποψηφιότητα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός: Οι ατυχίες με τους τραυματισμούς, αλλά η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, του στέρησαν ένα καλό ξεκίνημα. Άρχισε να καλύπτει το χαμένο έδαφος, ήθελε τη νίκη απέναντι στον Εθνικό για να κλείσει την ψαλίδα, αλλά οι τραυματισμοί έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους και αρκέστηκε στον 1 βαθμό. Πέρσι πήγε… τρένο αλλά φέτος τα βρίσκει σκούρα. Παρ όλα αυτά βρίσκεται στην τρίτη θέση και εξακολουθεί να είναι φαβορί για τον τίτλο.

Κηφισιά: Αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της του πρώτου μισού της σεζόν. Ο Κώστας Αρσενιάδης έχει δημιουργήσει μια ομάδα πολύ ανταγωνιστική. Βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας σε ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό και βάζει υποψηφιότητα για την μεγάλη υπερβαση.

ΑΕΚ: Ήρθε από την Α2 και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην Volleyleague τη τελευταία στιγμή. Παρ’ όλα αυτά έβαλε από την αρχή υψηλούς στόχους. Θέλει τετράδα, αλλά χρειάζεται κάτι παραπάνω. Η προσθήκη του Κατσανεβάκη φάνηκε να βοηθάει από την αρχή. Μένει να δούμε πώς θα ανταποκριθεί η ομάδα με την αλλαγή πασαδόρου και το Νοβοσέλατς στη θέση του Γκενς.

Άρης: Η σεζόν ξεκίνησε δύσκολα και στην προετοιμασία δεν υπήρχε ο προπονητής Αντρέι Κράβαρικ. Ο Ρόλιτς δεν του… βγήκε, αλλά μετά την αλλαγή προπονητή… κάτι άλλαξε. Με τον Σπύρο Φίνο στον πάγκο μετράει μόνο νίκες και η ψυχολογία της ομάδας έχει ανέβει. Αν μπορέσει να ολοκληρώσει την μεταγραφή του Ρολάντο Ντεσπέιν αναμένεται να αλλάξει επίπεδο.

Λαμία: Ξεκίνησε τη σεζόν εξαιρετικά, αλλά περνάει ένα ντεφορμάρισμα με συνέπεια να τελειώσει τον πρώτο γύρο με τρεις ήττες. Ο Γιώργος Γιάτσης αποχώρησε και οδεύει προς τον ΠΑΟΚ, ενώ και ο πρωταγωνιστικής του πρώτου γύρου, Χάουαρντ Τζέι Πέτι τραυματίστηκε στον ώμο και θα αντικατασταθεί.

ΠΑΟΚ: Οι πολλές αλλαγές σημάδεψαν τον φετινό ΠΑΟΚ. Ήδη μετράει τρεις προπονητές (Καζάζης, Λεώνης, Γιαμακίδης) και πάει για τέταρτο καθώς οι πληροφορίες λένε ότι ο Γιώργος Γιάτσης επιστρέφει την Θεσσαλονίκη για τον δικέφαλο. Η ομάδα εξακολουθεί να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό, ενώ μέσα στα άλλα άλλαξε και ο πασαδόρος με τη θέση του Ντάμποβιτς να παίρνει ο Αμερικανός ΜακΚίμπιν.

Νίκη Αιγινίου: Είναι μόνη η ομάδα που βρίσκεται από τη 6η θέση και κάτω και δεν έχει αλλάξει προπονητή. Έχει βάλει στόχο την παραμονή και στον πρώτο γύρο πήρε τις νίκες που χρειάζεται.

Παμβοχαϊκός: Αποτελεί ίσως την πιο δυσάρεστη έκπληξη. Μετά τη συμμετοχή του στους περσινούς τελικούς, ο Παμβοχαϊκός ξεκίνησε με προσδοκίες. Όμως «έχτισε» λανθασμένα στην ομάδα του, ο Νίκος Ζαλμάς αποχώρησε και ο Στέλιος Καζάζης δυσκολεύεται να βελτιώσει την ομάδα. Άλλαξε και ο διαγώνιος με τον Ντόκιτς να αντικαθιστά τον Ντουσάρμ. Η νίκη επί του ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική ίσως σημάνει και την… αντεπίθεση.

Παναχαϊκή: Ο Νίκος Ρουμελιώτης ονειρεύτηκε μια καλή ομάδα με Πατρινούς παίκτες. Στον πρώτο γύρο έδειξε ότι είναι ικανή για το καλύτερο (νίκη επί του Ολυμπιακού) και το χειρότερο (ήττα με 3-0 από τη Νίκη Αιγινίου). Ο Άρης Αγγελόπουλος αποχώρησε και αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Λυκούδη. Το ίδιο έγινε και στην πάσα. Πρώτα ήρθε ο Λιβαθηνός και μετά έφυγε ο Νίκος Αγγελόπουλος. Επίσης ενισχύθηκε με τον Μιχάλη Σαρικεΐσογλου, ενώ αναμένονται και άλλες αλλαγές.

Παναθηναϊκός: Διανύει τη χειρότερη σεζόν στην ιστορία του, καθώς έβγαλε τον πρώτο γύρο χωρίς νίκη. Η αισιοδοξία που υπήρχε στην παρουσίαση της ομάδας, γρήγορα έδωσε τη θέση της στον προβληματισμό. Σε αντίθεση με άλλες σεζόν η προετοιμασία άρχισε νωρίς, αλλά αυτό δεν στάθηκε ικανό να αλλάξει τα πράγματα. Ήρθε στην ομάδα ο Γκάλιτς και ο Γιάννης Λάιος αντικαταστάθηκε από την Γιάννη Καλμαζίδη, αλλά χρειάζονται περισσότερα για να αλλάξει η ψυχολογία. Οι παλιές οφειλές (βλ. Ντονάς) μπλοκάρουν κάθε αλλαγή.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ