1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
05-11-2013 14:20

Αρσενιάδης: «Η διάρκεια θα φέρει την επιτυχία» (ηχητικό)

O προπονητής της Κηφισιάς, Κώστας Αρσενιάδης μίλησε στο inside ΚΑΡ webradio και την εκπομπή inside MatchBall, για την ομάδα του η οποία αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, αλλά και για την μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού στο Ζηρίνειο.
Επίσης αναφέρθηκε στο επόμενο ματς της ομάδας του με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, θεωρώντας πως αυτό θα είναι ακόμα πιο δύσκολο, ενώ είπε πως το πρωτάθλημα παρά την οικονομική κρίση που πλήττει τον αθλητισμό και το βόλεϊ, είναι άκρως ανταγωνιστικό και ποιοτικό για την εποχή την οποία διανύουμε, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Αρσενιάδης στον Γιάννη Μιχαλάκη:

«Κατ αρχήν το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε δεύτερη φορά τον Ολυμπιακό. Το πρώτο παιχνίδι που δεν ήταν για το πρωτάθλημα,  ήταν όμως σημαντικό για τον Ολυμπιακό από ότι για μας, γιατί αποκλείστηκε από το Λιγκ Καπ. Και ο Ολυμπιακός έχει στόχους υψηλούς, να κατακτήσει και τα τρία τρόπαια όπως πέρυσι.

Η νίκη μας δε στο πρωτάθλημα μας δίνει ιδιαίτερη χαρά γιατί ο Ολυμπιακός ξέρουμε ότι δεν θα αιφνιδιαστεί, ξέρουμε πως θα ήθελε οπωσδήποτε τη ρεβάνς γιατί δεν είναι ωραίο να χάνεις δύο φορές μέσα σε ένα μήνα από την ίδια ομάδα και ειδικά σε τόσο σημαντικά παιχνίδια και θα ήταν απόλυτα έτοιμος, έχοντας κάνει και μεγάλα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αυτό δίνει ιδιαίτερη αξία στη νίκη μας.

Και δεν μένει παρά να είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Δεν θεωρώ πως υπήρχε ο παράγοντας κούρασης στον Ολυμπιακό γιατί δεν έκανε ταξίδι. Επίσης το παιχνίδι ήταν τρία σετ (Μπελογκόριε). Δεν ήταν εξαντλητικό, ήταν δυνατό παιχνίδι αλλά μικρής διάρκειας. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πολύ δύσκολο πρόγραμμα, και ο τραυματισμός του Γιορντάνοφ στην αρχή του στέρησε τον βασικό διαγώνιο και τον οδήγησε σε αρκετές ήττες ήδη.

Δεν είναι εύκολο ένας Ολυμπιακός που έχει συνηθίσει να κερδίζει τους πάντες και ξαφνικά σε 9αγώνες να έχεις χάσει τους 5. Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς αυτό, η φανέλα είναι βαριά και είναι δύσκολο για παράδειγμα με την Κηφισιά να διαχειριστεί ο Ολυμπιακός ένα παιχνίδι που βλέπει ότι πάει να στραβώσει.

Είναι νωρίς να μιλάμε για τον Ολυμπιακό, έχει πολύ αξιόλογους παίκτες, τους καλύτερους που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, θα βρει σιγά σιγά το δρόμο του. Απλά η κακή αρχή που έχει κάνει τον πιέζει. Το ρόστερ που έχει τον κάνει αδιαφιλονίκητο φαβορί σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις. Εμάς μας χαροποιεί το γεγονός πως πήραμε μια καθαρή νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, οποίος κατέβηκε κομπλέ και με τον Γιορντάνοφ να κάνει φοβερό παιχνίδι και να είναι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα, αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στη δική μας επιτυχία.

Παίξαμε και εμείς υπερβολικά καλά. Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα για συνεχόμενα μεγάλα παιχνίδια, γιατί στην ήττα με τον ΠΑΟΚ, είχαμε πολύ κακή εμφάνιση. Σε κάποια σετ παίξαμε καλά σε κάποια σετ όχι. Δεν ήμασταν σταθεροί. Είναι δύσκολο για μας να ήμαστε σταθεροί και μην ξεχνάμε ότι μερικές εβδομάδες πριν μας είχανε φαβορί για το γκρουπ των ομάδων που παλέψουν για τη σωτηρία. Ακόμα βέβαια είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι άλλο. Δεν το συζητάμε.

Μη μας ζαλίσει η κορυφή από την 4η αγωνιστική, είναι πολύ, πολύ νωρίς για το πρωτάθλημα. Δε θα έλεγα ότι υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο που κάνει τη διαφορά. Ίσως είναι πολλά μαζί. Το βασικό είναι ότι τα παιδιά δουλεύουν πάρα πολύ καλά και με όρεξη. Και αυτό μας χαροποιεί. Ούτε η προετοιμασία ήτανε ιδιαίτερα καλή γιατί είχαμε εμπόδια. Κάποιοι παίκτες ήρθαν τελευταία στιγμή, τα παιδιά που αντικατέστησαν αυτούς που έφυγαν ήταν άπειρα.

Φύγανε 4-5 αξιόλογοι παίκτες και ήρθαν αντίστοιχοι μεν, αλλά άπειροι δε. Χάσαμε το θετικό της ομοιογένειας που είχαμε άλλες χρονιές, ήταν ένα μεγάλο στοίχημα. Όσο για το μυστικό της επιτυχίας. Μιλάμε για 4 αγωνιστικές ούτε για ένα γύρο καν. Είναι πολύ νωρίς να πούμε επιτυχία.

Έχουμε κάνει μια καλή αρχή. Δεν έχουμε κάνει κάποια επιτυχία. Πέσανε μαζεμένες οι νίκες επί του Ολυμπιακού και του Φοίνικα και φαίνεται εντυπωσιακό. Είναι ακόμα πολύ νωρίς. Για να είναι όντως εντυπωσιακό πρέπει να δείξουμε διάρκεια. Αυτό ακόμα δεν το γνωρίζουμε. Τι διάρκεια μπορούμε να δείξουμε. Τώρα παίζουμε και με άγνοια κινδύνου, παίζεις με τον Ολυμπιακό και λες δεν έχω να χάσω κάτι.

Για την ώρα λέμε ότι τα παιδιά δουλεύουν πολύ καλά, πολύ ορεξάτα, νεανική ενέργεια, χωρίς να έχουμε κάτι ιδιαίτερο σαν στόχο. Στόχος μας βασικός είναι να ξαναμείνουμε πάλι σε αυτή τη κατηγορία που είναι πολύ δυνατή φέτος και κόντρα στο κύμα, είναι καλύτερη από πέρυσι. Η κατηφόρα προς τα κάτω έχει σταματήσει, τουλάχιστον για φέτος, και με εντυπωσιακό άλμα.

Εδώ και 5-6 χρόνια ο αθλητισμός και το βόλεϊ πέφτουν σε επίπεδο. Λόγω οικονομικής στενότητας. Φέτος παρόλο που τα οικονομικά συνεχίζουν να είναι δύσκολα, οι ομάδες έχουν σταθεροποιηθεί, έχουν κάνει πολύ προσεκτικές κινήσεις, πολύ καλύτερες των παλιών χρόνων. Το πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου, για την εποχή που ζούμε. Και με βάση τα περσινά δεδομένα.

Ας ήμαστε αισιόδοξοι σε αυτό το κομμάτι, όχι μόνο για τη δική μας ομάδα, αλλά για όλες τις ομάδες. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς μια τέτοια κατάσταση στην οποία είναι η Κηφισιά αυτή τη στιγμή, είναι ευχάριστος βέβαια πονοκέφαλος. Καλύτερα να διαχειρίζεσθε νίκες παρά ήττες δεν το συζητάμε. Είναι όμως εξίσου επικίνδυνες για να χαλάσει το μυαλό και ο τρόπος σκέψης.

Δεν είναι εύκολο γιατί το πληρώσαμε ήδη. Με τον ΠΑΟΚ για παράδειγμα είχαμε ένα σερί 5 νικών σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Μπήκαμε πολύ άσχημα στο παιχνίδι. Και το πληρώσαμε αυτό. Αυτή τη χαλάρωση που μπορεί να δημιουργηθεί.

Έχει τον κίνδυνό της. Μπορεί το παιχνίδι με τον Άρη το Σάββατο να είναι πιο δύσκολο για μας από ότι με τον Ολυμπιακό. Δεν έχουμε ακόμα κάποια στάνταρ, που να λες εδώ κερδίζουμε κλπ, δεν είμαστε Ολυμπιακός επειδή κερδίσαμε τον Ολυμπιακό, οπότε παιχνίδια που έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα με ομάδες που είναι κοντά οι στόχοι τους με μας, εμείς έχοντας το φορτίο του ότι κερδίσαμε τον τάδε κλπ, αλλάζει τα δεδομένα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα πάντα.

Δεν γίναμε ξαφνικά Ολυμπιακός. Εκεί πρέπει να μείνουμε. Με τον Άρη το Σάββατο περιμένουμε ένα παιχνίδι αντίστοιχο σαν αυτό με τον ΠΑΟΚ, πολύ δύσκολο. Φαβορί είναι ο Άρης γιατί παίζει στην έδρα του, είναι σημαντικό στοιχείο. Επειδή είναι όμως πολύ νωρίς, δεν είναι καλό να βγάζουμε συμπεράσματα.

Ο Άρης το ότι έχει αυτή τη μικρή συγκομιδή βαθμών είναι έκπληξη για μένα. Είναι πολύ δυνατή ομάδα σε επίπεδο παικτών, περίμενα ότι θα είναι μια ομάδα που θα χτυπάει καθαρά ψηλά, τετράδα. Ο Άρης αδικείται από τη θέση που έχει με βάση το ροστερ του, ίσως δεν άρχισε καλά για κάποιους λόγους. Ας κρατήσουμε χαμηλά τους τόνους γιατί έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρώτο γύρο μπροστά μας. Αν ευχηθούμε κάτι αυτό πρέπει να είναι υγεία και τίποτα άλλο».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ