1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-11-2013 23:07

«Ο πρωταθλητισμός στον ΠΑΟΚ θέλει οργάνωση»

Αξιολογείστε το άρθρο
(0 votes)
Ο νέος τεχνικός της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ, Αλέκος Λεώνης, μίλησε στον Sentra 103,3 και την εκπομπή «Βάλτο αγόρι μου» με τον Βασίλη Σκουντή για τα σχέδιά του στον «δικέφαλο» αλλά και την απώλεια του Γιώργου Περσιανλή.

Τόνισε ότι ο πρωταθλητισμός, για τον οποίο μιλούν στον ΠΑΟΚ, χρειάζεται οργάνωση, ενώ επεσήμανε ότι θα πρέπει οι προπονητές να μην φορτίζονται στον πάγκο, καθώς υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το τραγικό συμβάν του θανάτου του Γιώργου Περσιανλή και την ένταση που υπάρχει στους πάγκους: «Ιδίως οι πιο παλιοί προπονητές δίνονται συναισθηματικά, και φορτίζονται πάρα πολύ και αυτό έχει κόστος, είναι ψυχοφθόρο. Δεν το καταλαβαίνουμε. Ερχονται τέτοιες άσχημες στιγμές και το καταλαβαίνουμε, αλλά μετά ξεχνιόμαστε. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο αθλητισμός είναι ένα κομμάτι της ζωής μας, αλλά όχι το κυριότερο. Εχω περάσει δύσκολες καταστάσεις, με πολύ μεγάλα παιχνίδια. Πραγματικά οι εντάσεις ήταν πάρα πολύ μεγάλες. Εκείνες τις στιγμές, βέβαια, προσπαθούσα να σκεφτώ άλλα πράγματα, την οικογένεια, το παιδί μας, την υγεία μας, που είναι πολύ πιο σημαντικά. Αυτό είναι η ιεράρχηση. Φυσικά και είναι σημαντικό να δουλεύουμε σε μεγάλες ομάδες και να προσπαθούμε να κάνουμε πρωταθλητισμό αλλά όλα έχουν ένα όριο».

Για τη διαδοχή του Καζάζη στον ΠΑΟΚ, ενώ πριν τέσσερα χρόνια πήγε ο Καζάζης στη θέση του στον Παναθηναϊκό: «Είναι συνηθισμένα αυτά στον αθλητισμό και στο βόλεϊ το να διαδέχεται ένας προπονητής έναν άλλο προπονητή. Το δύσκολο είναι όταν η διαδοχή γίνεται στα μέσα της περιόδου. Εγώ όταν είχα φύγει ήταν αρχή και ο Καζάζης είχε κάνει την προετοιμασία στον Παναθηναϊκό. Τώρα όμως δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα, ούτε σε θέμα φυσικής κατάστασης, ούτε σε θέμα τακτικής ή τεχνικής, λιγότερα πράγματα βέβαια, ούτε σε θέματα υλικού.

Αρα οι όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν σταδιακά γιατί το πρόγραμμα βαδίζει και ο ΠΑΟΚ έχει πάρα πολύ σημαντικά παιχνίδια. Επομένως θα πρέπει χωρίς άγχος, χωρίς πίεση να κάνουμε τις όποιες αλλαγές, γιατί όποιος προπονητής πάει προσπαθεί να δείξει όσα περισσότερα πράγματα γίνεται. Αυτό για μένα είναι λάθος, γιατί έτσι φορτώνεις τους παίκτες με πίεση και δεν καταφέρνουν αυτά που πρέπει να καταφέρουν. Επομένως θέλει σταδιακά, σιγά-σιγά, να ευχαριστιόμαστε και οι προπονητές και οι αθλητές αυτό που κάνουμε και οι όποιες αλλαγές είναι να γίνουν, θα γίνουν».

Για το ματς με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που ακολουθεί: «Η Αλεξανδρούπολη είναι καλύτερη από πέρυσι, γιατί μπορεί να έφυγε ο Κουμεντάκης αλλά πήραν ένα πολύ πιο έμπειρο Σέρβο αθλητή, ενώ πήραν και τον Ανδρεάδη στο κέντρο. Εχουν βελτιωθεί πολύ σε σχέση με πέρυσι που ήταν ήδη καλοί. Όμως η οποιαδήποτε ομάδα έχει τις αδυναμίες της, όπως και εμείς. Δουλειά του προπονητή είναι να βρίσκει τις αδυναμίες αυτές και να κρύβει τις δικές τους».

Για το πού θέλει να βάλει το στίγμα του: «Πρώτα απ' όλα σε θέματα οργάνωσης. Στον ΠΑΟΚ μιλούν για πρωταθλητισμό. Ο πρωταθλητισμός γνωρίζω ότι στηρίζεται σε λεπτομέρειες που είναι πάρα πολύ βασικές. Αρα θα πρέπει αυτό το πράγμα να χτιστεί. Μπορεί να κάνει μια ομάδα πρωταθλητισμό για ένα χρόνο, να την ευνοήσουν οι συνθήκες, αλλά αυτό δεν είναι σε στέρεες βάσεις. Πρέπει να οργανωθούμε και διοικητικά και γενικά οργανωτικά, γι' αυτό μαζί με μένα ήρθε και συνεργάτης και γυμναστής, που ο Στέλιος δεν είχε.

Επιπλέον, κάποια θέματα στην τρέχουσα περίοδο μπορείς να τα λύσεις και κάποια όχι και μαθαίνεις να ζεις με αυτά. Αρα τα αποτελέσματα θα μας οδηγήσουν για φέτος, για το πού μπορεί να φτάσει ο ΠΑΟΚ. Όμως αν θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό, ο σχεδιασμός πρέπει να είναι διαφορετικός, όσον αφορά το έμψυχο υλικό και φυσικά θα είναι κριτήριο η φετινή χρονιά για ορισμένους παίκτες, αλλά και διοικητικά και οργανωτικά, που είπα πριν.

Ακόμα και ο πάγκος θα είναι σημαντικός, γιατί ο προπονητής η δουλειά του είναι στο γήπεδο. Στα αποδυτήρια δεν μπαίνει. Αν εκεί δεν υπάρχουν πνευματικά ώριμοι αθλητές, έστω και αναπληρωματικοί, γιατί εκεί λέγονται πράγματα που δεν μπορείς να πεις στον προπονητή… Θυμάμαι πριν χρόνια στον Ηρακλή, υπήρχαν αναπληρωματικοί όπως ο Μπρουκς και ο Γιάννης Καλμαζίδης, πνευματικά ώριμοι άνθρωποι και αυτοί έπαιζαν πολύ μεγάλο ρόλο. Μπορεί να μην είχαν πολύ μεγάλη συμμετοχή στην ομάδα, αλλά η συμμετοχή τους εξωαγωνιστικά ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά θα πρέπει να λυθούν για να μιλήσουμε για πρωταθλητισμό».

πηγή: sentragoal.gr

Διαβάστηκε 1048 φορές

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ